Sørlandet Blogg
Share

En times kjøring nord for Kristiansand finner du Mineralparken på Evje. I løpet av 30 år har det som begynte med en spektakulær steinutstilling inne i fjellet utviklet seg til et ferieparadis for barnefamilier med overnatting, servering og et bredt utvalg aktiviteter. Vi har tatt en prat med daglig leder Vegard Hansson som sammen med sine 60 ansatte gleder seg til å ta imot årets gjester.

-Gratulerer så mye med 30 års jubileum! Parken har blitt utrolig flott. Kan du si litt om hvordan det hele startet?

-Takk for det! Ja, det har skjedd en enorm utvikling siden vi begynte å planlegge Mineralparken. Min far Arnar Hansson var en ivrig steinsamler og han ønsket at samlingen hans på over 1200 steiner fra hele verden ble tilgjengelig for publikum. Dette ble utgangspunktet for parken, og familien brukte 10 år på å planlegge Mineralparken før den åpnet i 1992.

Vegard Hansson har jobbet i Mineralparken siden før den åpnet, og har vært med på en enorm utvikling de siste 30 årene.

-Kan du fortelle litt om utviklingen i løpet av disse 30 årene?

– Det er klart at man har kjent på både oppturer og nedturer gjennom årene. Den største utfordringen har vært å skaffe kapital til å utvikle og gjennomføre gode ideer. Det tar gjerne lang tid og er ressurskrevende. Men man må tørre å se langt frem i tid, om man investerer nå kommer gjerne ikke avkastningen før flere år senere. Det er veldig motiverende når det går i orden og prosjektene lar seg gjennomføre, og det at det funker blant gjestene driver oss til å utvikle oss videre. Den viktigste endringen vi har gjort var da vi i 2000 fokuserte mer på barnefamilier som målgruppe. Det var en viktig satsing for oss, og har lagt føringer for videre utvikling.

-I dag har Mineralparken tatt posisjon som en av de største attraksjonene på Sørlandet og er stadig i utvikling. Hvor henter dere inspirasjon fra?

– Vi henter inspirasjon fra reiser i både inn- og utland, og prøver å dra på en til to studieturer i året. I tillegg er vi opptatt av å snakke med gjestene og høre deres behov. Vi fokuserer mye på tilrettelegging for gjestene våre, uten dem er vi jo ingenting. Vi syns også det er spennende å tenke nytt og kreativt. Jeg pleier å si til de ansatte at vi omfavner endringer, det er det som driver oss frem. Sammen skaper vi utvikling og det er slik vi forbedrer oss, sier Hansson.

 

 

 

vannaktiviteter

I Mineralparken kan du boltre deg i flere ulike vannaktiviteter.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Kari Anne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.