Sørlandet Blogg
Share

I Kristiansand vinterstid (når det er snø) finner du gode løypeforhold bare minutter utenfor byen. Spenn på deg skiene og sjekk ut de flotte forholdene. Her er 10 fine langrennsløyper i Kristiansandsområdet. 

Bymarka/Baneheia: 2,2 kilometer lang lysløype i skogsterreng rett ved sentrum av Kristiansand. Dette er en grønn løype som er en slak løype med ikke så mange bratte bakker. Denne løypen passer for barn og nybegynnere som ikke har spesielle ferdigheter. Løypen er uten ”ploge- og fiskebeinsbakker”.

Jegersberg: 4 kilometer kupert lysløype i kupert skogsterreng. Området ligger rett ved universitetet på Lund. Her finnes det løyper med ulik lengde. Både klassisk og fristil. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter. Løypa går inn til den populære Vaffelbua ved Kyrkjønn hvor det står vafler og kaffe på menyen hver søndag. 

Jegersberg UiA-Gill: 4,8 kilometer lang lysløype i skogsterreng. De første 3 kilometerne fra UiA er slakt parti og veldig fint å gå med hele familien. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Sukkevann: 2,7 kilometer kupert lysløype i skogsterreng. Dette er en rundløype med skiltet gangretning. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter. Her er det lange bakker og mye fiskebein.

Dønnestad: 3,6 kilometer kupert lysløype i kupert skogsterreng på Dønnestad, ikke så langt i fra Kjevik flyplass. Løypene blir kjørt opp i både klassisk og fristil. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Strai: 2,7 kilometer lang lysløype. Her er det og forbindelse med Hovedturløypa Kjærrane – Stemmen. Området er veldig familievennlig og ligger 10 minutters kjøring fra Kristiansand mot Evje (RV9) Dette er en grønn løype og passer for barn og nybegynnere som ikke har spesielle ferdigheter.

Hovedturløypa Kjærrane – Stemmen: 18,5 km kupert turløype i skogsterreng. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter. Her kan man enten ta utgangspunktet til turen på Strai eller i Vågsbygd som ligger 10 minutter vest for Kristiansand sentrum.

Voie: 2,5 kilometers kupert lysløype i skogsterreng som ligger på Voie, cirka 20 minutter fra Kristiansand sentrum. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Hellemyr: 2,4 kilometer lang lysløype i slakt skogsterreng. Her er det rundløype med skiltet gangretning. Dette er en grønn løype og passer for barn og nybegynnere som ikke har spesielle ferdigheter.

Sandrip: Sandrip er en fritidspark plassert på Øvrebø, ca 20 minutter nord for Kristiansand (RV9 mot Evje). Her finner du en 3,5 km lang lysløype i variert terreng, og en lysløype på 1,1 km som er tilpasset for alle. Løypen har en flat profil og er også svært godt egnet for barn, og ellers for mennesker med spesielle behov. I tillegg er det en varmestue på området som er åpen i helgene.

Dette var bare noen av løypene du finner i Agder. Alle løyper og føremeldinger finner du på Midt-Agder Friluftsråd sine siderPå disse sidene dekkes løypeoversikten for Kristiansand, Søgne, Lillesand, Vennesla, Birkenes, Songdalen og Iveland.

God tur og husk å se på værmeldinga før du går. Det er ingen skam og snu.

Av og til er det arrangement, slik som skiorientering, på de ulike stedene. Gøy for store og små. 

Leste du denne: Her er tipsene som redder ferien når det regner

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.