Sørlandet Blogg
Fristende burgere på Harveys Foto: Harveys
Share

Som forholdsvis ny student her på Sørlandet har jeg fortsatt et år under beltet som sørlandstudent, og har oppdaget noen skatter jeg ønsker å dele videre til deg som ny student. Studenttilværelsen er fortrinnsvis artig, men utover i semesteret er det ikke uvanlig å gå på både en eller to motivasjonssmeller, da håper jeg disse tipsene kan hjelpe og fungere som en motivasjonsboost i en grå studiehverdag. Her er mine beste tips til nye studenter i Kristiansand.

Odderøya Foto Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet.

Odderøya Foto Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet.

Turområdet Odderøya

Odderøya er en perle som er lokalisert noen kilometer fra sentrumsnære Fiskebrygga. Turen begynner også fra dette stedet, det er litt stigning til toppen, men utsikten og naturomgivelsene gjør turen vel verdt. Det er et utsiktspunkt på toppen som gir unik utsikt over havet og byen på hver sin side. Du kan sette deg ned og koble helt av på en av de mange benkene i området mens du nyter nistepakken, eller du kan ta turen på søndag og kjøpe en vaffel i vaffelbu.

Musikk, yoga og veganmat på Spiren Kafé

Dersom du digger skjulte musikkskatter med særpreg, må du sjekke ut Spiren Kafé sine musikkarrangementer. Dette veganske spisestedet serverer nydelig plantebasert mat som selv de som ikke er veganere vil bli frelst av. Du vil også enkelte dager kunne få oppleve rå musikk – alt fra indie pop til mellow rock, og noen ganger er det også «open mike», der man kan fremføre diverse dikt og rap man har på hjertet. For å få med seg når neste konsert er må du bare følge med på Bakgården Spiren facebookside. 

Kombinat har gode tilbud å mat og drikke

Kombinat har gode tilbud å mat og drikke

Slik gjør du «kupp» på mat og drikke

Kristiansand bogner av muligheter for en rimelig matbit og drikke. I gågaten, Markens finner man rimelige lunsj alternativer som egner seg fint for studenter. På Kombinat har de fastpris på 100,- for middag og 50,- for øl og vin. På Skagen kan man også til vanlig få alkoholdige drikker, øl, vin og drinker til en femtilapp. Kristiansand har også «spis ute uka» som er to ganger i året i fortrinnsvis i september og februar. Disse to ukene velger hver restaurant i byen en rett til mellom 100 – 150 kroner som er mer egnet for en fattig studentlommebok. 

Konsert på Østsida

Som ny stundet i Kristiansand har du nok hørt om Østsida. Østsida er studentbaren på UiA. Her er det ofte artige arrangementer, som konserter, standup og foredrag. Ofte er det også svært aktuelle artister eller komikere og andre personligheter som opptrer som; Ruben, Astrid S og Kjartan Lauritzen. Det er også mye rimeligere billetter ettersom dette er en studentorganisasjon med rundt 200,- for en billett. Det er også svært studentvennlige priser i baren så da kan man unne seg en eller to øl til konserten. På torsdager stilles det alltid i stand en torsdagsquiz på Østsida, så her finner man noe til alle og enhver. 

Fristende burgere på Harveys Foto: Harveys

Fristende burgere på Harveys Foto: Harveys

Fristende burger og spill på Harveys

Baren Harveys som ligger i «utelivsgata» er også en favoritt blant studenter, og torsdager er favorittdagen på dette steder. På torsdager er det gratis for studenter og tilbud på den legendariske cheeseburgeren deres. På torsdagene er det og mulighet for å spille airhockey, fotballspill og okse simulator helt gratis! 

Foto: Harveys Kristiansand @ Harveys Kristiansand

Naturmuseum - og botaniske hage UIA

Naturmuseum – og botaniske hage UIA

Naturmuseum- og botanisk hage

Kun noen få hundre meter ned fra Universitetet i Agder finner du Naturmuseum- og botanisk hage. Dette er et stort turområde omringet av flotte planter og blomster, nærmere bestemt rundt 2000 ulike planter. Siden det ligger såpass nært Universitet, er det bare å ta en pause fra biblioteket og ta turen til den botaniske hagen for ny inspirasjon og nye impulser. Hvis du ønsker en lengre tur kan du ta deg en joggetur eller spasertur rundt Gimle gård. 

Fine badevann i Jegersberg

Fine badevann i Jegersberg

Jegersberg

I nærheten av Universitet finner man startpunktet til turområdet Jegersberg. Her finner du flotte bademuligheter, nydelig natur og fine turmuligheter – hvor du kan koble helt ut av studiehverdagen. Hvis man ønsker en lengre tur kan en fortsette opp til Den omvendte båt som er rundt 5 km fra Jegersberg. For en litt kortere topptuer anbefaler jeg Holmenkollen. Begge stedene byr på utsikt over hele byen.

Jeg er Sebastian og jeg er nå i praksis i Visit Sørlandet. Jeg studerer andre året av en mastergrad i samfunnskommunikasjon, og har tidligere utdanning innen reiselivet.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.