Sørlandet Blogg
Share

Overrask din kjære med et romantisk opphold på et av Sørlandets flotteste hoteller. Vi har samlet favorittene som gir deg et avslappende avbrekk fra hverdagen. Her er topp 10 romantiske overnattingsteder på Sørlandet. 

Rosfjord Strandhotell kan du trene, få forskjellige behandlinger på Sørlandsbadet spa eller få servert de deiligste retter med god drikke til. Foto: Heidi Sørvig©Visit Sørlandet

Rosfjord Strandhotell

Hotellet ligger innerst i Rosfjorden med Sørlandsbadet som har spa og velværeavdeling, som nærmeste nabo. Her kan du bo enten i ferieleiligheter eller på hotellet. På stranda foran hotellet er det sydenstemning på godværsdager. Stranda har også egen treningsdel, som er en del av Sørlandsbadet Turpark med utendørs treningsapparater. Området rundt hotellet er perfekte for å ta seg en liten tur. Etter middagen på Rosfjord Strandhotells terrasse nytes solnedgangen på stranden.

Lindesnes havhotell ligger i nærheten av Lindesnes Fyr. Kanskje det er her du skal fri til din kjære? Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Lindesnes Havhotell

Havhotellet ligger i et rolig område på Båly som er perfekt for friluftsliv som vandring, sykling, kajakk og fiske. Hotellets restaurant har spesialisert seg på havets delikatesser. Hotellet har også et badeanlegg med badstue og boblebad. Perfekt for par som søker ro og avslapping borte fra byens jag. På Lindesnes Havhotell sover du godt i luksuriøse suiter. Vil du sette en ekstra spiss på oppholdet, bestill bord på undervannsrestauranten Under.

Bor du på Utsikten Hotel Kvinesdal, kan du nyte kjærligheten og utsikten. Foto: Utsikten Hotel Kvinesdal

Utsikten Hotel Kvinesdal

Hotellet ligger på toppen av et fjell med utsikt over Fedafjorden og Kvinesdal sentrum. Det moderne hotellet har stor restaurant og golfanlegg. Alt ligger til rette for en uforglemmelig inspirasjonshelg med turer, golf og romantisk middag på Utsikten Hotel Kvinesdal.

Bor du på Clarion Hotel Ernst, er det kort vei til luksuslivet og til alle fasiliteter i og rundt Kristiansand. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Clarion Hotel Ernst, Kristiansand

Clarion hotel er Petter Stordalens luksusvaremerke som er innredet med mye kunst og design. Hotellet i Kristiansand sentrum er lekkert innredet med lysekroner og stilig rokokkomøbler i resepsjonen. Bor du på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand, er det kun en kort spasertur til romantiske Ravnedalen, Odderøya og restaurantene på Tovet og Fiskebrygga.

Trehyttene har skikkelig wow faktor. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Trehyttene, Gjerstad

Hotellet ligger midt i skogen i Gjerstad. Her får du moderne hytter og rom med utsikt over skogen. Du får virkelig nærkontakt med dyrene, skogen og naturen. Bestiller du overnatting på Trehyttene får du et hyggelig opphold du sent vil glemme.

Strand Hotel Fevik får du avkobling i sjønære omgivelser. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Strand Hotel Fevik, Fevik

Hotellet har en rik historie og er et av de få gjenværende funkishotell i landet. Med hav og myk sand like utenfor døren er dette trolig det nærmeste man kommer en middelhavsferie i Norge. Med lokal produsert mat i restauranten er dette helt klart en favoritt, bor du på badehotellet Strand Hotel Fevik får du garantert et romantisk lite avbrekk sammen med din kjære.

Ny-Hellesund Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Det gamle kystmiljøet er godt bevart i Ny-Hellesund Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Verftet i Ny-Hellesund, Søgne

I den gamle uthavnen Ny-Hellesund i Søgne like utenfor Kristiansand ligger Verftet. Her tilbys moderne ferieleiligheter sammen med sørlandsopplevelser og et autentisk kystmiljø. Overnatter du i Per Fronths egen silo vil du og din kjære garantert kose dere. I Ny-Hellesund finner du turstier, et kystfort fra 2. Verdenskrig, nok av badestrender og blankskurte svaberg. På Verfet ligger alt til rette for et avslappende avbrekk i hverdagen sammen med den du er mest glad i.

Det er ikke vanskelig å kose seg på Hotel Norge Lillesand. Foto: Jorunn Jensen©Visit Sørlandet

Hotel Norge Lillesand

La romantikken blomstre i småbyen Lillesand, med hvitemalte trehus, stakittgjerder og fine turområder langs skjærgården. Fra et velrenommert kjøkken serveres det mat i restauranten inne og i den romantiske hagen ute. Hotel Norge Lillesand er medlem av De historiske hotell, så her kan du nyte det gode livet i Lillesand.

Bor du på Paulsens hotel i Lyngdal sjekker du inn 100 år tilbake i tid. Foto: Morten Teinum©Visit Sørlandet

Paulsens Hotel, Lyngdal

På Paulsens Hotell i Lyngdal reiser du 100 år tilbake i tid, på hotellet overnatter du i rom som ser ut som de gjorde for 100 år siden. Hotellets eiere har en formidlingsevne som gjennom historiefortelling og humor forteller hotellets og lokalområdets historie med stor innlevelse. På Paulsens Hotell får du humor og gammeldags romantikk.

Overnatt i romantiske sjømannssuiter på Det lille hotel i Risør.

Overnatt i romantiske sjømannssuiter på Det lille hotel i Risør. Foto: Kristian©Visit Sørlandet

Det Lille Hotell, Risør

I Risør finner du 14 komfortable hotellsuiter med maritim og romantisk atmosfære. Suitene ligger i hjertet av Risør, og alle har sin individuelle karakter. Hotellet er belønnet med en rekke utmerkelser for sitt konsept, blant annet Kulturminnevernprisen og Norsk Kulturarv Olavsrosa. På Det Lille Hotell sover du like behagelig som en skipsreder.

Nyt kjærligheten, nyt hverandre, nyt Sørlandet!

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.