Sørlandet Blogg
I Aquarama i Kristiansand hvor store og små koser seg i badeanlegget. Deilig badevann i Aquarama i Kristiansand. Foto: Anders Martinsen©Aquarama Bad
Share

Er det ruskevær ute, kan det være moro og gøy innendørs. Her er tipsene som redder ferien når det regner på Sørlandet.

Aquarama, Kristiansand

Byens lekeplass nr. 1. En sikker vinner å søke ly for dårlig vær er Aquarama. Her finner du svømmehall, stupetårn, vannsklier, surfebølge, klatrevegg på land og i vann, varmebassenger, treningssenter og spa. For å si det sånn, Aquarama er perfekt for hele familien.

Regner det ute, trekk inn i et varmt badeland inne. Foto: Sørlandsbadet

Regner det ute, trekk inn i et varmt badeland. Foto: Sørlandsbadet

Sørlandsbadet, Lyngdal

Innerst i den vakre Rosfjorden ligger Sørlandsbadet, et flott badeland med stupetårn, vannsklier, 25-meters basseng og mye annet. Det er også spa og treningssenter på Sørlandsbadet.

Besøk Den Lille Dyrehage på en regnværsdag. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Besøk Den Lille Dyrehage på en regnværsdag. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Den Lille Dyrehage, Gjerstad

Det er perfekt å besøke Den Lille Dyrehage på en regnværsdag. Dyrehagen er faktisk ikke så liten, den har vokst og har Norges største regnskog. Er du tøff kan du holde en slange hver dag klokka 11.30 og klokka 15.oo. Sjekk ut dagsprogrammet og se hva som skjer hver dag.

Sjekk ut flotte steiner og mineraler inne i Mineralparken på Evje. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Mineralparken på Evje

Legg en tur innom Mineralparken på Evje og besøk den fantastiske utstillingen inne i fjellet. Her finner du hele 13 grunner til å besøke Mineralparken.

Selv om det regner kan det være moro i en klatrepark. Du vil like deg i Evje Klatrepark.

Selv om det regner kan det være moro i en klatrepark. Du vil like deg i Evje Klatrepark.

Besøk en klatrepark

Selv om det regner kan det være ganske tørt inni mellom tretoppene. Forsøk deg på en klatretur i tretoppene i en av klatreparkene på Sørlandet. Du kan velge mellom hele fem forskjellige klatreparker:

Høyt&Lavt i Kristiansand (utendørs)

Sørlandet klatresenter, Odderøya Kristiansand (innendørs)

Klatreskogen ved Mineralparken på Evje,

Evje Klatrepark,

Trollpark Hove utenfor Arendal

Sørlandet Klatresenter Kristiansand Foto Terje Aamodt©Sørlandet Klatresenter

Sørlandet Klatresenter Kristiansand Foto Terje Aamodt©Sørlandet Klatresenter

Vision Skatepark

Vision Skatepark i Kristiansand byr på hele 1600 kvadratmeter og er en av Norges største innendørs skatehaller. Vision finner du i bydelen Lund. På Bystranda og i Nybyen i Kristiansand finner du utendørs anlegg.

Begynner det å regne, kan Fiskebrygga være et fint sted å søke ly. Foto: Hanne Feyling©Visit Sørlandet

Begynner det å regne, kan Fiskebrygga være et fint sted å søke ly. Foto: Hanne Feyling©Visit Sørlandet

Fiskebrygga i Kristiansand

Ta dere en tur på Fiskebrygga i Kristiansand, her bugner det av herlige fristelser. I kommene til Reinhartsen er det moro for barna å se levende fisk og annet som lever i havet. På Fiskebrygga finnes det flere restauranter å velge mellom. Supert sted å ta lunsjen om regnet skulle komme.

Bli med på slimverksted på Vitensenteret. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Vintensenter i Arendal og i Kristiansand

I Arendal finner du 700 kvadratmeter med eksperimenter lek og moro. Les mer om det det kule Vitensenteret her. Midt i Markens gate i Kristiansand finner du et mini-vitensenter.

Gå på kino

Film er best på kino, finn den lokale kinoen i den Sørlandsbyen du besøker. Det er bare å handle inn popkorn og sette seg tilbake i kinostolen.

Trekk inn på Kilden teater og konserthus om det regner litt ute. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Trekk inn på Kilden teater og konserthus om det regner litt ute. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Teater og konserter på Kilden teater- og konserthus

Gjennom hele året er det teateroppsetninger, konserter og mye annet moro på Kilden teater- og konserthus. Sjekk ut programmet på kilden.com. Om du ikke skal på forestilling er alltid noe fristende i kaféen, hva med en deilig kaffe til slitne foreldre, deilige smørbrød eller ei saftig skillingsboller. Om sommeren er det gratis innendørskonserter hver dag.

Skyland trampolinepark, Kristiansand

Innendørs trampolineland, hvor du kan lære deg å hoppe på trampoline på en sikker måte. På Skyland trampolinepark kan du kjøpe trening med instruktører, opplæring på trampoline og lære nye triks.

Glowing Golf, Kristiansand

Innendørs golf bane med 3D minigolf med UV lys. På Glowing Golf blir det minigolf i helt unike omgivelser.

Besøk et museum

Museum er gøy, og de fleste museene på Sørlandet har opplevelser og aktiviteter for barn om sommeren.

Besøk Kuben i Arendal. Foto: Dannevig

Besøk Kuben i Arendal. Foto: Dannevig

Kuben museum i Arendal

På museet Kuben i Arendal finner du spennende utstillinger som viser byens og Aust-Agders historie. Museet har en egen utstilling laget spesielt for barn og en hyggelig kafé. Dette er et museum du MÅ få med deg, det er et av våre favoritter.
Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder

Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder.

Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder

Naturmuseum og botaniske hage ligger i et nydelig herregårdsmiljø. Naturtro utstillinger viser Sørlandets naturhistorie fra istid til nåtid og fra kyst til høyfjell. Mineral- og kaktusutstilling. Botanisk hage med stort mangfold av planter. På området er det lekeplasser og kafé, det er også et lite bord med aktiviteter for barn.

https://youtu.be/vfUb7teDT-8

Kristiansand kanonmuseum

Museet har verdens nest største kanon (kaliber 38 centimeter). Den kan faktisk skyte halvveis til Danmark. På Kanonmuseet får du se en stor utstilling av militære uniformer, hjelmer og andre kule ting. Det er kiosk og suvenirutsalg.
Innendørsaktiviteter på Nordberg fort på Lista. Foto: Hanne Feyling©Visit Sørlandet

Innendørsaktiviteter på Nordberg fort på Lista. Foto: Hanne Feyling©Visit Sørlandet

Nordberg fort på Lista

Museet på Nordberg er Nordens best bevarte kystfort fra 2. verdenskrig. Her kan barna gå på stylter, leke i skyttergangene ute, og lære mer om de første bosettingene i området. I det lille verkstedet inne kan barna lage helleristninger. Fra fortet er det en flott utsikt over det særegne Listalandet.

Sjølingstad Uldvarefabrik, Mandal

Sjølingstad får man se hvordan ull ble produsert i gamle dager. Her lærer du om det slitsomme livet på fabrikken, og barna kan selv lage forskjellige ullting i ullverkstedet. I museumsbutikken er det utsalg av garn og ullpledd laget på fabrikken. Her er også en liten kafé.

Odderøya museumshavn tilbyr aktiviteter innendørs. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Odderøya museumshavn tilbyr aktiviteter innendørs. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Odderøya museumshavn, Kristiansand

Midt i Barnas By Kristiansand kan barna lære mer om livet i og rundt sjøen. Hvem sa det må være fint vær for å lære dem å ro og spikke barkebåter? På med regntøyet og hvis du vil inn, tilbyr Odderøya museumshavn flere aktiviteter innendørs.

Mye moro på Barnas kunstmuseum på SKMU. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Mye moro på Barnas kunstmuseum på SKMU. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Sørlandets kunstmuseum, Barnas museum

Museet ligger midt i Barnas By Kristiansand. På Barnas kunstmuseum kan smårollingene utforske og klatre inn i et stort skap og oppdage kunsten inni det. Det er også et lite verksted hvor barna kan skape sin egen kunst. En kaffebar holder til i samme lokale, og de har selvfølgelig også varm kakao.

Bli blaut i Badelandet i Dyreparken.

Bli blaut i Badelandet i Dyreparken.

Badelandet i Dyreparken

I ruskevær er Dyreparkens eget badeland et eldorado med sklier og basseng, både inne og ute. Du blir jo uansett blaut. Åpent fra påske til høstferien. NB! Utendørsbassengene er stengt fra august.

Forsøk SUP på TrollAktiv, du blir blaut uansett. Foto: Visit Sørlandet.

Forsøk SUP på TrollAktiv, du blir blaut uansett. Foto: Visit Sørlandet.

SUP stand up paddling i Otra

Dra til Evje og forsøk deg på SUP, Stand Up Paddling i elva Otra. Med SUP får du trent både styrke, utholdenhet og balanse. Du får på deg våtdrakt så det er varmt, blaut blir du uansett. Les mer om da Inger og Elisabeth forsøkte seg på SUP. 

Grimstad sjøfartsmuseum

I 2015 åpnet sykkelbyen Grimstad et nytt sjøfartsmuseum, som ligger på et gammelt skipsverft og byr på opplevelser for alle aldre. Her kan du lære om livet på sjøen, og om vår viktige sjøfartshistorie. Fin kafé har de også.

Lista adrenalinpark

Som navnet tilsier, så er dette stedet du får et adrenalinkick. På Lista adrenalinpark kan ungene leke seg på gocartbanen, med paint-ball, i escaperoom, eller med boble-fotball. Det er også mulig å leke seg med en jaktsimulator.

Regner det kan du skate på FlipSide. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Regner det kan du skate på FlipSide. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

FlipSide skatepark

FlipSide er en 2500 m² innendørs park og er Norges største skatehall. Med bowl og foam pit er hallen perfekt for for skateboard, BMX og scooter.

Planeten Pluto, Sørlandssenteret

Innendørs lekeland på Sørlandssenteret. Kafé med mange og gode matalternativer. Ta med deg hele familien for en artig dag på Planten Pluto, kombinert med shopping.

Leos Lekeland, Kristiansand

Innendørs lekeland hvor barna kan boltre seg i rutsjebaner, trampoliner og mange andre leker. På Leos lekeland kan barna leke, og du kan lese aviser på det trådløse netter, eller kose deg med et blad og slappe av i en god sofa.

Risør Akvarium

Risør Akvarium er Sørlandets eneste saltvannsakvarium, med rund 500 fisk og dyr fra havet, hovedsaklig fra norske farvann, men også eksotiske fisk.

Sommeråpne aktiviteter:

Setesdalsbanen i Vennesla

Bli med på tur i flott natur med ærverdige damplokomotiver og gamle trevogner. Setesdalsbanen er Norges første museumsjernbane. Turen går fra Grovane i Vennesla til Røyknes stasjon.

Gimle Gård

Gimle gård fra cirka 1800, sies å være landets vakreste herregård. Museet har en omfattende samling av malerier, møbler, sølv, porselen og glass med mer. Her får du guidet omvisning hver time. Perfekt på en regnværsdag. Skinner sola finner du en engelsk landskapspark og en rosehage ute.
Ta en tur på Byglandsfjord med Bjoren. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Ta en tur på Byglandsfjord med Bjoren. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

DS Bjoren i Byglandsfjord

Ta en behagelig båttur på Byglandsfjorden med den gamle vedfyrte dampbåten DS Bjoren fra 1866. Båten går i rute søndager i mai til august. Turen starter på Bygland og går opp vakre Byglandsfjorden. Her får dere tid til å nyte naturen og prate med hverandre, selv i ruskevær. Perfekt for en travel barnefamilie som trenger litt avkobling.

Fortvil ikke, godværet er snart tilbake! Sjekk yr.no her.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

3 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.