Sørlandet Blogg
Share

Tregde ferie ligger på bryggekanten i Mandal, her våkner du til soloppgang i rolige og naturskjønne omgivelser og nybakte brød og bakevarer fra eget bakeri. Her tilbys utleie av båt, kajakk, el-sykkel og du kan bli med på RBB-turer i skjærgården. Sjekk inn på bryggekanten på Tregde Ferie og opplev en ekte sørlandssommer.

På Tregde er skjærgården nærmeste nabo.

På Tregde bor du midt i er skjærgården.

Få en god start på dagen

Start dagen med et friskt morgenbad, få salt på kroppen og kjenn at du lever – enten du bader vinterstid eller om sommeren. Endorfiner slippes løs og du vil føle deg så mye bedre og få den beste starten på dagen.

Avslapping og lek ved bassenget slår aldri feil

Avslapping og lek ved bassenget slår aldri feil

Bassenglivet slår aldri feil

Trenger du litt varmere badevann enn i sjøen, er bassenget på Tregde en sikker vinner. Her kan du duppe i bassenget eller sole deg på solsengene hele dagen og  nyte utsikten over den glitrende skjærgården. Utendørs bassengene er åpne for lek og moro fra juni- august.

Blir du sulten er pizzaovnen like ved

Blir du sulten er pizzaovnen like ved

Lunsj og is på bryggekanten

Veien er kort til en en lett lunsj på marinaens café – pizza & bakeri, hvor du kan bestille ordentlig hjemmelagde bakevarer og pizza. Med sol til langt på kveld er det perfekt for å nyte lange lyse sommernetter.  Om ungene trenger å kjøle seg ned på en is er det egen isbar med alt barna kan drømme om av forskjellige smaker.

Krabbefiske

Barndomsminner skapes på brygga, her kan ungene fiske etter krabber i timesvis, og iveren blir ikke noe mindre om det arrangeres konkurranse om å få flest krabber eller å fange den største. Bare husk å slipp krabbene ut når konkurransen er avgjort.

Det du trenger i umiddelbar nærhet

Ved bryggekanten er det også en dagligvarebutikk som selger det meste av matvarer men også fiskeutstyr, badeleker, solkremer og det du trenger for et ferieopphold ved sjøen.

Lei en båt og opplev skjærgården slik de lokale gjør det

Lei en båt og opplev skjærgården slik de lokale gjør det.

Lei deg en båt, den beste måten å oppdage skjærgården

Tregde ferie tilbyr utleie av båter som egner seg til både fiske og holmetur. Personalet er alltid klare med personlig rådgivning til hvor det er best å fiske, bademuligheter og sjøveien inn til Mandal. For din sikkerhet har båtene montert GPS/ekkolodd og båtene har sporing.

På Tregde kan du leie kajakk fra april-oktober.

På Tregde kan du leie kajakk fra april-oktober.

Kajakktur

Lei en kajakk og få med deg en grytidlig, vindstille morgen i kajakken, hør rolige havdønninger mens kajakken glir sakte og nesten lydløst gjennom vannet. Ingenting slår en padletur langs Sørlandskysten. Holmer og skjær i forskjellige størrelser og utallige muligheter for å padle ytterst ute ved havet eller helt inne langs land.

Bli med på en frisk båttur i skjærgården

Bli med på en frisk båttur i skjærgården.

RBB tur til Ryvingen fyr

Når du først er på Tregde ferie må du selvfølgelig få med deg en tur til Ryvingen Fyr. Fyret er Norges sydligste og har lyst opp for sjøfarende siden 1867.  Med en ribb får du kjenne saltvann på leppene og i håret og blåser til havs med et smil om munnen. Farten tilpasses hver gruppe og målet er god stemning og en trygg og komfortabel tur for alle ombord.

Med elsykkel kommer du raskt avgårde og kan oppdage området enkelt.

Med elsykkel kommer du raskt avgårde og kan oppdage området enkelt.

Utforsk Mandal fra sykkelsetet

Du kan leie deg en elsykkel og tråkke deg rundt på landeveien og inn til Mandal. Eller ta deg en tur til Furulunden og test ut alle de fine strendene som ligger der. Er du heldig så møter du et rådyr på veien.

Mandal Norges sydligste by Foto H.Sørvig@VisitSørlandet

Mandal Norges sydligste by Foto H.Sørvig@Visit Sørlandet

Besøk koselige Mandal

Koselig Mandal ligger ca 10 minutter i bil fra Tregde. Mandals smale gater er frie for biler, men ikke for shoppingfristelser. I de brosteinslagte gatene er det mange nisjebutikker å velge mellom. Får du lyst til å ta deg en kaffe anbefales en tur innom Edgars bakeri og smake på en spesialitet; ekte kaneldrøm eller noen andre delikatesser fra disken.

Med vakker natur, koselige byer og flest antall soldager i Norge er det ikke rart at nordmenn har lagt sin elsk på Sørlandet og Mandal. Her venter fine strender, skjærgården, gode restauranter, bra shopping og hyggelige folk. Bestill nå og sikre deg sommerens ferie.

Åpningstider til aktivitetene på Tregde ferie

  • RBB-tur: Hele året etter forespørsel (avhengig av været). Faste turer mandager og onsdager til Ryvingen fyr i juli (med forbehold for endringer).
  • Elsykkel utleie: Vår, sommer og høst.
  • Båtutleie: Hele året.
  • Kajakk og SUP-brett: Fra april til oktober.
  • Dykking: Hele året.
  • Bassengene er åpne fra begynnelsen av juni ca. til midten av august.
  • Marinaen Restaurant: Åpent alle helger i juni. Fra 25.juni til 15.august åpent hver dag.
  • Butikk: 18.mars – 20. desember
  • Cafe/Marinaen Takeaway: Åpent torsdag – søndag fra 18. mars til ut september.
Sjekk inn på bryggekanten på Tregde ferie

Klar for en skikkelig kul raftingtur, ta turen til Adventure Norway som ligger kun en 45 minutter fra Tregde. Adventure Norway tilbyr også klatring, kanoturer, paintball, pump-track-sykkel løype, rappellering og mye annet moro.

Flere opplevelser på Norges sydspiss

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.