Sørlandet Blogg
Share

Nytt år og nye muligheter og mange nye opplevelser. Vi har samlet årets deiligste lykkepiller for 2021, det er bare å glede deg. Dette må du ikke gå glipp av.

Sommeren er reddet for musikkelskere

Til sommeren blir det 8 uker med store opplevelser på en ny scene på Odderøya hvor det blir musikk, show, quiz og mer. Byen gjør seg klar for trygge konserter, stand up, teater, humor, show, quiz og mer. I månedene fremover lanserer Dirty Old Town et bredt program som blir en gavepakke til kristiansandere og tilreisende – i smittevernvennlige omgivelser såklart. Bendiksbukta egner seg godt for både 200 og 2000 publikummere og de første artistene er allerede klare.

 • Frida Ånnevik
 • Bjørn Eidsvåg
 • Eva Weel Skram
 • Magnus Grønneberg
 • DeLillos og Jonas Fjeld
NB! Det er refusjonsgaranti, blir det ikke konsert får du pengene tilbake.
Mange artister i flere sjangre lanseres fortløpende utover vinteren – ses til sommeren! Bendiksbukta i Kristiansand til det den er skapt for, nemlig store opplevelser.
Gulkinngibbon og javalangur er årest nye dyrearter i Dyreparken

Gulkinngibbon og javalangur er årest nye dyrearter i Dyreparken

Nyheter i Dyreparken

Et helt nytt uteområde i Den Lille Dyrehage

Den lille Dyrehagen på Brokelandsheia er i ferd med å vokse seg stor, og fortsetter å utvide, i år kommer det 3 spenstige sklier, flere sandkasser og aktiviteter for de minste, samt nye benker og griller.
Sørlandets kunstmuseum 2021 MICROWORLD

Sørlandets kunstmuseum 2021 MICROWORLD

Sørlandets kunstmuseum får en ny mikroverden for barnefamilier

Fredag 21.mai åpner en helt ny utstilling på Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand. Utstillingen har fått navnet Microworld Kristiansand og er en del av en interaktiv utstillingsserie som har blitt sett av over 300.000 over hele verden. Denne blir nå vist for første gang i Norge i Kristiansand, utstillingen vil vare frem til 26.september.
Uteservering på Kilden teater og konserthus

Uteservering på Kilden teater og konserthus.

Ny uteservering på brygga på Kilden teater og konserthus

Kilden teater og konserthus åpner uteservering på bryggekanten. Restaurant Frihavn flytter ut på kaia i sommer og blir Frihavn Grill. Her kan du nyte variert grillmat og deilig drikke på brygga i koselige omgivelser.
Sitt ned og kos deg i sola utenfor Kilden, eller ta med maten dit du skal. Sommergrillen fyres opp hver dag i hele sommer fra kl. 11 til 17.
Terje Vigen i Fjæreheia 2017 Foto_Kjartan Bjelland

Terje Vigen i Fjæreheia 2017 Foto_Kjartan Bjelland

Fjæreheia blir Ibsen arena

Det Norske Ibsenkompaniet vil bygge og utvikle Fjæreheia som arena med en tydelig Ibsenprofil, og ser for seg at satsingen kan tiltrekke seg mange spennende scenekunstnere, artister og prosjekter. Stifter og kunstnerisk leder er Kåre Conradi og produsent er André Moi Danielsen. Her er det bare å glede deg, det blir mye god underholdning

Skoleskipet Sørlandet skal seile i skjærgården i sommer

Nå kan du bli med på en cruise i skjærgården med Skoleskipet og Fullriggeren Sørlandet. Dette er en helt unik mulighet til å oppleve den over 90 år gamle skuta seile i kjente farvann. Det blir skalldyrcruise med musikk og underholdning ombord. Datoer og program ligger her.
Traditional afternoon tea fra Arendal Herregaard

Traditional afternoon tea fra Arendal Herregaard

Afternoon tea på Sørlandet

Nå kan du smake herlig afternoon tea på flere steder på Sørlandet, den nye trenden har blitt superpopulær.

 • Vigeland Hovedgård, Vennesla
 • Boen gård, Tveit, Kristiansand
 • Tyholmen Kolonial, Arendal
 • Café Rasmus i Kristiansand
 • Arendal Herregaard
 • Dølen Hotel på Evje
Fjord Lines nye katamaran Foto: Austal

Fjord Lines nye katamaran Foto: Austal

Fjord Line med ny katamaran

Fjord Line som går mellom Hirtshals og Kristiansand får ny katamaran. Den tidligere Fjord Cat byttes ut med Fjord FSTR, en mer stabil og stødig katamaran. Dette nye skipet holder like fart over Skagerak, men er dobbelt så stor med bedre plass til både passasjerer og biler.

TrollAktiv på Evje bygger en ny surfebølge i Otra

TrllAktiv skal bygge en surfebølge i elva Otra, bølgen bli konstant slik at man kan lære seg å surfe på en mye enklere måte enn å måtte lete etter den perfekte bølgen. Denne bølgen vil alltid holde seg stabil og på samme plass.

Bli med på ringmerkeing av fulg på Lista Fyr

Lista fuglestasjon ved Lista Fyr drives det med standardisert ringmerking av fugl og registrering av fugletrekkene til og fra Norge. Nå kan du bli med på denne viktige registreringen slik at fuglestasjonen får et bedre grunnlag for å vurdere bestrands-trender og årlige variasjoner. Fuglene blir samlet inn, målt og veid før de slippes fri igjen.

Norges første båtfestival for el-båter i Arendal

I mai vil Norges første elbåt-festival foregå i Pollen og på Kanalplassen i Arendal. Festivalen heter Lydløs og skal bidra til å fremskynde overgangen til nullslipp på sjøen og skape engasjement rundt bærekraftige løsninger for klimaet og miljøet. Kom på fremtidens festival og bli med å skape endring. Fremtiden er elektrisk. Gratis inngang.

Sørlandets matfestival flytter

Suksessfestivalen Sørlandets matfestival flytter fra Torvet i Kristiansand til Tresse og kommer dermed nærmere havet, skjærgården og vårt eget matfat skjærgården. Festivalen får også utvidet plass og mulighet til enda flere matboder.
Ny via ferrata på Adventure Norway

Ny via ferrata på Adventure Norway

Adventure Norway åpner en Via Ferrata Rute

Opplevelsesbedriften som ligger i Bjelland i indre Agder åpner enda en nyhet, ei mini Via Farrata klatrerute. I fjor investerte Ewen og kona Inger i flere overnattingsenheter og bygde to hobbithytter og en bike pump track sykkelløype. I år skal det også kjøpes inn flere sykler til sykkelløpa i tillegg til den nye Via Ferrata ruten. Finn frem klatreutstyret og bestill en moro dag på Adventure Norway.

Slottet i Sirdal

På toppen av et fjell i Sirdal bygges en helt ny spektakulær restaurant. Slottet Sirdal åpner høsten 2021.

Tretopp Fiddan utvider med ny hytte

De populære trehyttene på Fiddan er nærmest fullbooket og dermed er det byggestart for nok ei hytte midt i naturen.
Iveland Tree Top Panorama

Iveland Tree Top Panorama åpner juli 2021

Iveland Tree Top Panorama

På Iveland Tree Top Panorama står første hytte ferdig juli 2021. Hyttene ligger ca 45 minutter nord for Kristiansand, i flotte og rolige omgivelser på Iveland. Selv om hyttene ligger godt plassert blant tretoppene, vil hytten ha strøm, WiFi og et enkelt vannsystem. Strøm i hyttene sørger for at hyttene alltid har et tørt og behagelig inneklima, året rundt. Hytte nummer to vil etter planen stå ferdig i begynnelsen av september 2021. Følg med, bookingen åpner snart.

Skyland trampolinepark i Kristiansand utvider

Skyland trampolinepark utvider og får en masse nye innendørs spillaktiviteter for barn og unge, blandt annet lazer tag, zip-lines, kanonball, tap and fun, 100 kvadratmeter wr-område, trampoliner og mye mer. Sport & Moro flytter også inn i samme lokalet.

Nytt konsept på Hovden Alpin Servering

Med færre gjester, faste plasser og nybygd scene satser Hovden Alpin Servering på at de kan tilby afterski-fest med trygge rammer. Afterskien får en ny scene hvor det kan holdes konserter og underholdning.

Hovdestøylen blir Hovden Resort

Hovden Alpin tar også over Hovdestøylen og skifter navn til Hovden Resort. Hotellet skal pusses opp gjennom 2021 og kommer til å fremstå som et flott hotell klare for å ta i mot vennegrupper, familier og kurs & konferanser.

Nytt vegservieanlegg/Aktiv rast i Tvedestrand

Tvedestrand kommune har etablert Norges første aktive rasteplass. Målet for stedet er et attraktiv og aktivt stoppested som kan bli Norges felles standard for morgensdagens rasteplasser for vegfarende, der folkehelse står sentralt.
Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.