Sørlandet Blogg
Dyreparken Abrahavn Foto: Daniel Schjott
Share

Liker du at det går kaldt nedover ryggen på deg? Kjenne at hårene reiser seg og at du blir stiv av skrekk? Da er du kanskje klar for «skumle dager» – men forbered deg på noe som er mye verre enn det du noengang har opplevd. Dyreparken satser stort, og større enn noensinne på høstferien og helgene i oktober, det blir virkelig en opplevelse for hele familien, fra de minste til de eldste.

Dyreparken dirrer av spenning i høstferien

26. september introduserer Dyreparken en helt ny «pop-up»-park – som dirrer av spenning. Et skummelt mørke senker seg over Kaptein Sabeltanns Verden, i Abra Havn og på sjørøverskuta som går i skytteltrafikk mellom parkene. Her får du åtte nye parkopplevelser fordelt på tre ulike skummelhetsgrader, så her er noe for både de minste, de mellomste og de vettskremte.

Ånder og spøkelser under Skumle dager i Dyreparken

Ånder og spøkelser under Skumle dager i Dyreparken

Ånder og spøkelser skal erobre hele Kaptein Sabeltanns Rike

Kaptein Sabeltann og hans mest betrodde menn har dratt avgårde på et hemmelig tokt. Greven av Gral har fått vite at Kongen på Havet er borte og legger skumle planer. Han har sendt sin hær av forheksede, viljeløse tjenere, ånder og spøkelser ut for å erobre hele Kaptein Sabeltanns Rike.

Ved inngangen til Kaptein Sabeltanns Verden står portvokteren og venter på deg. Du får noen ledetråder fra Miriams Svartebok av ham. Følg dem! Men vi må advare deg! Du vil ikke bli møtt av munter sjørøversang og dansende pirater hvis du våger deg inn, men av klagende ånder, herjede spøkelser og uventede opplevelser.

Dyreparken lover en uhyggelig høst med mye spenning i parken.

Dyreparken lover en uhyggelig høst med mye spenning i parken.

Uhyggelig høst i Abra Havn

Vi kan bare love mørk stemning og uhyggelig overnatting i Abra Havn. Men hvis alle vi sjørøvere står sammen og løser Hodeskallemysteriet, kan vi redde Kaptein Sabeltanns Rike fra å havne i klørne til den onde trollmannen Greven av Gral.

Dyreparken. Kaptein Sabeltanns verden. KSV. Grevens Forheksede Labyrint

Dyreparken. Kaptein Sabeltanns verden. KSV. Grevens Forheksede Labyrint

Dette skjer under Skumle dager

Åtte gåter er fordelt i Kaptein Sabeltanns Verden, i Abra Havn og ombord på Den Sorte Dame. Alle barn får utdelt en trykksak , utformet som et sjørøverkompass med en hodeskalle i midten. Ved å knekke koder fra sjørøveralfabetet kommer man fram til et løsningsord. Løsningsordet må sies til portvokteren ved Dødningeskallen for å få «beskyttelsesringen». Alle oppgavene er merket med 1, 2 eller 3 hodeskaller, som indikerer skummelhetsgrad. Grad 1 passer best for de minste, mens grad 3 er kun for de aller tøffeste sjørøverne.

På Sjørøvergrillen vil det bli en minst like skrekkinngytende kanossagang som det var i fjor. Mange fikk seg virkelig et hakeslepp når de møtte levende mennesker med redskaper av ymse slag på vei gjennom det mørke lokalet og Borgen i Kaptein Sabeltanns Verden.

Åpningstider for Skumle dager

Dyreparken er åpen, hver dag hele året. I høstferien blir det Skumle dager fra 26.september – 1.november, klokken 12.00-17.00.

Løvepresentasjoner i Dyreparken i hele høstferien

Løvepresentasjoner i Dyreparken i hele høstferien

Det skjer noe overalt i Dyreparken i høstferien

Ikke nok med at det satses stort på Skumle dager, det skjer i tillegg mye annet rundt om i både Dyreparken og Badelandet.

Det er aktiviteter med fat, aktiviteter med spenning, avslappende familiekos rundt et bål, snurrende kaffekopper og bilbane og togbane og ja, ganske mye forskjellig. Slik er det å være i Dyreparken i høstferien. Det blir selvsagt også flere dyrepresentasjoner hele uken.

Den Sorte Dame seiler på Grashavet i høstferien

Den Sorte Dame seiler på Grashavet i høstferien

Overnatt i eventyret

Vil du overnatte i eventyret anbefaler vi Abra Havn i høstferien og helgene i oktober.

Bestill pakketilbud i Abra Havn:

  • Bo på sjørøverhotellet Abra Havn, en unik sjørøverlandsby med 171 leiligheter
  • Bli vekket av sjørøvere hver morgen
  • Rabatterte inngangsbilletter til Dyreparken og Badelandet
Bestill overnatting i Abra Havn
Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.