Sørlandet Blogg
Utsikt over Eikerapen og Eikerapen Gjestegard. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
Share

Eikerapen Gjestegard har aner tilbake til 1600-tallet, her har generasjoner arbeidet og mennesker, dyr og natur har preget livet. Det har vært hardt arbeid og trange kår. I dag kan du slappe helt av på gjestegården og finne ro på fjelleventyret i Åseral.

Store hotellrom med flott utsikt. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Store hotellrom med flott utsikt. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Historisk gårdstun som ble et hotell

Gården er gammel med bosetninger helt tilbake til 1600-tallet. Hotellet som stod ferdig i 2017 har mye historie i veggene, og det første møtet med hotellet er den gamle bestestova fra det opprinnelige huset. Stua som er laftet er en del av resepsjonen og beholdt med nostalgisk innredning med gamle møbler og ting fra en svunnen tid. 

Med hotellets behagelige 29 rom, alle med hver sin unike innredning er Eikerapen et intimt og hyggelig hotell, og er et godt sted å komme til. Her får du romslige familierom og med ekstra oppredning passer det for inntil seks personer. Frokost, internett og parkering er inkludert.

Bakstehuset og hagen Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Bakstehuset og hagen Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Det flotte hovedhuset og utsikten over vannet Øre, danner en vakker ramme rundt oppholdet på gården, og den koselige og uformelle stemning hersker. Rundt gården er det beholdt både et gammelt bakstehus og ei smie fra tidlig 1800-tallet.  

Fjelluft og friske farger

Rett utenfor døren starter både korte og lengre turer for både fjellfolk, vandrere og eventyrere. Høsten er en flott årstid i Åseral, vakre farger, speil klar luft og innbydende fjellstier gir fine turer for liten og stor. Svafjellene som ligger i åssiden er supre for turer i området. Liker du bærplukking finnes det rike muligheter på fjellet. 

Badekulp på Eikerapen Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Badekulp på Eikerapen Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Naturens eget badeland 

Kun en liten gåtur fra hotellet ligger det en liten naturskatt, en badekulp med rennende vann fra fjellene over. Badeplassen som er et naturlig lite basseng er et eldorado for store og små badenymfer. Er du heldig skinner sola og vannet som renner ned fra fjellet har blitt varmet opp. Badekulpen er akkurat passe stor til en familie eller to. Senk deg ned i naturens eget spa og nyt utsikten. 

Stillheten gir sjelero

Stillheten på Eikerapen får deg raskt ned i hvilepuls. Med matpakke smurt fra frokostbordet, kan turen starte. Påkledning etter været, men husk at det ofte er surt i fjellet. På Eikerapen får du garantert et flott avbrekk fra hverdagens mas og kjas. 

Stjernehimmel og god søvn

Etter en flott tur i høstværet er det ekstra hyggelig å sette seg inn i sofakroken med noe varmt å drikke eller ei god bok i hånda. Eller du kan sette deg ut på balkongen og pakke deg inn i et teppe. De mørke høstkveldene gir ekstra god sjanse til å nyte stjernehimmelen. Trenger du arbeidsro er hotellet et fint valg, her kan du jobbe usjenert og sove godt.

Minigolf og skogens ro

Som gjest kan du også ta en aktiv dag ute på hotellets egen minigolfbane. Banen ligger kun et par 100 meter fra hotellet. Her kan du nyte skogens ro, mens du slår et slag med golfkølla.

En match med biljardbordet er alltid en hyggelig aktivitet. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

En match med biljardbordet er alltid en hyggelig aktivitet. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Spillerom i kjelleren

I hotellets kjeller er alt lagt til rette for kvalitetstid med reisefølget. Her står et biljardbord til disposisjon og brettspill, hvem vinner matchen?

Barnevennlige hester tar deg trygt rundt i området. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Barnevennlige hester tar deg trygt rundt i området. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Opplev fjellet fra hesteryggen

På gården er det to staute fjordinger, årets nyhet er at hotellet tilbyr rideturer. Her kan du bli med på ridetur langs veien og inn i fjellene. Å oppleve skogen og fjellet fra hesteryggen er noe du sent vil glemme. Kontakten med de barnevennlige hestene vil gi deg en minnerikt opphold. Her kan du komme med eller uten rideerfaring.   

Frodig padleparadis

Eikerapen ligger  i en frodig dal, gjennom dalen ligger vannet Øye og titt og ofte glir padlere forbi. Har du med deg egen kano eller kajakk er vannet et paradis for glade padlere. Vær oppmerksom på kaldt vann og hold deg nær land. Har du ikke eget utstyr kan du ta kontakt med Adventure Norway i Marnardal eller TrollAktiv på Evje som kan tilby guider og litt mer ekstrem elvepadling i Otra og Mandalselva. 

Slik kommer du til Eikerapen Gjestegard

Hopp i bilen og oppdag den Sørlandske heia. Kjører du elbil finner du ladestasjon to minutter fra hotellet. Eikerapen har bussforbindelse til Kristiansand, Evje og Mandal med enkelte avganger. Sjekk akt.no

Velkommen til et fjelleventyr på Eikerapen Gjestegard

Her kan du finne andre gårdsopplevelser

Sjekk inn på Boen Gård i Kristiansand

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.