Sørlandet Blogg
Kaptein Sabeltann
Share

Sørlandet byr på opplevelser du sent vil glemme, og i år strømmer det på med nye attraksjoner og opplevelser. Her er gode nyheter og enda flere grunner til å dra på ferie til Sørlandet 2020

Norges største turistattraksjon Dyreparken lanserer både dyrenyheter, nytt Kaptein Sabeltann show og et nytt orangutanghus. Samtidig bygges det flere safaritelt til overnatting.

Etter at myndighetene tillater arrangementer med 200 personer fra 15. juni, lanserer Dyreparken en endelig og spennende variant av kveldsforestillingen Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt.

Med maks. 200 personer på hver forestilling beveger vi oss mellom tre ulike scener og ender opp i Kjuttaviga.

Det er plass til maks. 200 personer på hver forestilling. Velg mellom åtte ulike forestillingstidspunkter hver kveld, den første starter kl. 19.30, den siste starter kl. 23.15.

For å opprettholde avstandskrav vil det være maks. 200 billetter tilgjengelig på hver forestilling.

Forestillingen spilles hver dag i perioden 6. juli – 2. august (mandag – lørdag).

Kaptein Sabeltann

Kaptein Sabeltann i Dyreparken. Foto: Dyreparken.

Den opprinnelige forestillingen, Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet, blir utsatt til neste sommer grunnet koronasituasjonen. Men det blir forestilling likevel!

Årets nye kveldsopplevelse i Kjuttaviga heter Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt, et musikalsk sjørøvershow med fokus på de aller mest kjente sangene.

Forestillingen spilles hver dag i perioden 6. juli – 1. august (mandag – lørdag). To forestillinger hver kveld, kl. 21.00 og 23.00. Les mer her.

Flere nyheter i Dyreparken

De sterke utryddelsestruede orangutangene får et helt nytt hus, ei ny øy og flere aktivitetsområder. Orangutanger er en av verdens mest kritisk truede dyrearter, og utvidelsen er en del av bevaringsprogrammet for orangutanger.

To nye dyrearter flytter (kanskje) inn i Dyreparken, javalangur og hvitkinngibbon. Begge to er i et internasjonalt bevaringsprogram. Disse artene skal bo sammen med orangutangene.

Utvider overnattingsenheter med 13 nye safaritelt. I fjor sommer var alle teltene utsolgt i juli, så i år blir det satt opp flere glampingtelt i parken. Samtidig vil et safariteam by på kveldsunderholdning eksklusivt for gjester på Dyreparken Safaricamp.

Ny Kutoppen film «Jul på Kutoppen. Den første KuToppen-filmen som hadde premiere på norske kinoer i 2018, ble sett av over 13.000. Nå er Qvisten Animation i full gang med å lage oppfølgerfilmen «Jul på KuToppen» som får premiere 6. november 2020.

Ny gangbru som knytter Abra Havn med Dyreparken. Bor du i Dyreparken får du slippe inn i Dyreparken en time før ordinær åpningstid.

Ny Sirkus Jesper forestilling. Etter fire år med Sirkus Jesper blir det i år en ny forestilling, der det beste fra tidligere år beholdes, og så blir det nye, spennende overraskelser i tillegg.

Bumper boats i Aquarama

Bumper boats i Aquarama

Aquarama med nye båter innendørs

Badelandet som ligger midt i Kristiansand har fått ny vann rutjebane og nye bomper boats inne i bassenget. Bomper boats er nesten som å kjøre radiobil på vann.

TrollPark Hove

TrollPark Hove etablerte seg på i Arendal på Tromøya på Hove sommeren 2019, da kom det en ny klatrepark og i 2020 utvides det med Laser Tag. En kjempemoro opplevelse for hele familien og perfekt for bursdager.

Høyt & Lavt Kristiansand

Høyt&Lavt ligger 5 minutter utenfor Kvadraturen i Kristiansand og utvider med et nytt tårn hvor du kaster deg ut i fritt fall og lander trygt på bakken. Et skikkelig adrenalin kick.

Oppfinnerparken i Lyngdal

Oppfinnerparken i Lyngdal

Tusenkunstneren og Farmen-vinneren åpner i sommer en gøyal Oppfinnerpark i Lyngdal. Erik Alfred tar med seg sjelen til Handverksfabrikken ned til Låven til Bestefar på Rosfjord, og skaper den samme magiske stemningen for barn i alle aldre. Les mer.

Høyt & Lavt åpner også et innendørs anlegg på Odderøya i Kristiansand (tidligere Xland)

Inne i Høyt & Lavt Odderøya er det 17 meter under taket. På innsiden finner du 110 ulike elementer: Blant annet lavt- og høythengende hinderløyper, klatrevegger, fritt fall-anlegg på 14 meter, klatrenett, zip-coaster, opptil 30 meter lange zip-lines og mye mer. Du finner dem på Odderøya, vis-a-vis Kilden. Sjekk åpningstider på nettsidene da det vil være stengt for ombygging fra 1.april – høst 2020.

Et Under på Sørlandet Foto Fredrik Bye©Boarder Free Travel

Sørlandet og Under har fått sin første Michelin-stjerne

For Nicolai Ellitsgaard Pedersen og teamet hans på undervannsrestauranten Under i Lindesnes gikk drømmen i oppfyllelse da de fikk tildelt stjerne i Michelinguiden 2020. Stjernene ble tildelt de nordiske landenes beste spisesteder under utdelingen i Trondheim 17. februar 2020. Det er helt vilt. Vi hadde Michelin-stjerne som ambisjon, men etter et år. Det er uvirkelig, sier kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard Pedersen.

Hamre Familiecamping får Norges kuleste lekeplass

Hamre Familiecamping som holder til på Hamresanden, i år åpner en av Norges kuleste lekeplasser rett ved stranden, bare sjekk ut her hva som kommer.

Se eksempler på apparatene: 
Toro «ballbinge» https://youtu.be/gjWi5GUZIOk
Boen gård får ny vinkjeller, overnattingsmuligheter og konferansesal

Boen gård får ny vinkjeller, overnattingsmuligheter og konferansesal.

Boen gård, Kristiansand

I 2020 feirer Boen Gård 500-årsjubileum, og dette markeres med oppussing av flere historiske bygg på gården. Overnattingskapasiteten økes til totalt 18 doble rom, og et gammelt ishus omskapes til et møtelokale. Den nye vinkjelleren på gården er allerede tatt i bruk. Den ærverdige gourmetrestauranten blir også en del av De Historiske Hotell & Spisesteder. 

Fjord Lines nye katamaran Foto: Austal

Fjord Lines nye katamaran Foto: Austal

Fjord Line med ny katamaran

Fjord Line som går mellom Hirtshals og Kristiansand får ny katamaran. Den tidligere Fjord Cat byttes ut med Fjord FSTR, en mer stabil og stødig katamaran. Dette nye skipet holder like fart over Skagerak, men er dobbelt så stor med bedre plass til både passasjerer og biler.

Totalrenovert på Hotel Norge Kristiansand

Totalrenovert på Hotel Norge Kristiansand

Hotel Norge Kristiansand

Det over 100 år gamle hotellet totalrenoveres og fremstår som et helt nytt hotell 1.mai. Hotellet setter gjestenes søvnkvalitet høyt og alle hotellrommene blir installert med Jensen senger. Det blir dansk design på rommene og street art kunstere dekorerer ganger og rom. På toppen av hotellet kommer det en stor konferansesal med plass til rundt 370 gjester. Led-skjermen blir på 13×4 meter så også her satses det på kvalitet.

Vinduene som vender mot Dronningens gate får lydisolerte vinduer, her vil du sove helt uten støy fra trafikk og uteliv. I kjelleren på Hotel Norge vil det åpne en vinkjeller, hvor gjestene kan nye et glass i ro og fred.

Maritim Fjordhotel prosjekttegning 2020

Maritim Fjordhotel prosjekttegning 2020. Det er arkitektene Alma Eik i Kristiansand som står bak designet.

Nyoppusset Maritim Fjordhotell i Flekkefjord

Hotellet har lagt vekt på komfort og tidløshet når de har innredet og bygget om rom, restaurant, bar og resepsjon. Det er valgt kvalitetsmøbler av dansk design og i første etasje blir det helt nytt konsept i både bar og restaurant. Fasade og uteområdet blir tatt etter hvert også.

– Vi skal fokuserer mye mer på vår fantastiske beliggenhet rett i kanten av elven. I baren har vi satt inn nye vinduer som går helt ned til gulvet, så man kan sitte med vinen i hånden og nesten føle man har beina i vannkanten.

Hotellet vil fremstå som helt nytt når det «nyåpner» i april. De vil ikke røpe det nye konseptet enda, men det blir mye hygge på bryggekanten og et nytt tilskudd til Flekkefjord.

The Village Hovden Foto Mina

The Village Hovden Foto Mina

The Village på Hovden

På Hovden har det åpnet en ny restaurant med Hovdens vakreste utsikt ut mot Hartevatn og fjellene. Friluftsliv Kafé Geodome på 115 kvadrat med fint plass til 100 mennesker inni Geodomen. Her blir det servering av fjell tacos med elgbiff, cilli con carne med vilt kjøttdeig og plantebasert vegansk taco, deilig varm suppe og annet snacks. Du får selvsagt fjellvafler, grønne juicer, varme og kalde fjelldrinker for de under og over aldersgrensen.

Etterhvert vil The Village Hovden arrangere Artic Yoga og hver søndag blir det familiedag med gøy for barna.

Klatretårn i Lillesand

Denne sommeren åpner verdens største klatretårn i Lillesand.  Tårnet skal være 43 meter høyt og stå ved E18 Kjerlingland.

Vi håper spennende nyheter gir deg enda flere grunner til å dra på ferie til Sørlandet 2020.

Litt annet:

Risør by arrangerer for første gang pride, det samme gjør Vennesla.

Nyheter på Sørlandet 2019

Nyheter på Sørlandet 2018

Nyheter på Sørlandet 2017

Nyheter på Sørlandet 2016

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.