Sørlandet Blogg
Ibsen på 78 minutter - Foto Lisa Mari Bynes-Aptum
Share

Vi har vært på prøveforestillingen til det humoristiske teaterstykket «Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter» i Kilden Teater og Konserthus, Kristiansand. Og for en forrykende teateropplevelse vi fikk!

Ibsen på 78 minutter - Foto Lisa Mari Bynes-Aptum

Mange trekantdramaer hos Ibsen – Foto Lisa Mari Bynes/Aptum.

Forestillingen er skrevet av Knut Nærum (kjent fra Nytt på nytt på NRK) og gir oss historien om Henrik Ibsen og ALLE hans teaterstykker i en vannvittig fart.

«Jeg har en sånn umåtelig lyst til å si: død og pine.»

Ibsen på 1-2-3

Henrik Ibsens teaterstykker blir presentert i en blanding av stand-up, musikal og cabaret. De popkulturelle referansene kommer tett, alle som er oppvokst på 80, 90 og 2000 tallet vil le godt av hvordan «Terje Vigen», «Byggmester Solness» og «Kejser og Galilæer» blir presentert i en moderne versjon.

«Familielivet er visseligen ikke alltid så rent som det burde være.»

Det er er også mange referanser til lokale forhold, alle som har fulgt debatten om en viss Kunstsilo og vært i Fjæreheia vil nok kjenne seg igjen 😉

Skuespillerne Lars Emil Nielsen, Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen og Steffen Mulder gjør en fantastisk innsats under forestillingen. Snakk om å utlevere seg selv. At publikum også blir inkludert i både dialog og fysiske oppgaver gjør det hele bare ekstra gøy.

Anbefaler dere som vil være midt oppi stykket til å sette seg på første benk!

Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter. Foto Lisa Mari Bynes / Aptum

En av mange gjenkjennelige (?) figurer fra forestillingen. Foto Lisa Mari Bynes / Aptum.

Hvor godt husker du Ibsen fra skoletiden? Er du du ikke helt sikker på hva handlingen var i «En folkefiende» eller hvor hans første drama, «Catilina», ble skrevet (dette vet jo alle Sørlendinger?), kommer du absolutt til å få oppdatert kunnskapene dine.

«Den sterkeste mann i verden det er han som står mest alene.»

Om du er skikkelig Ibsen fan er det mulig du blir litt fornærmet av presentasjonen, men du vil likevel kjenne stykkene og replikkene igjen. Kanskje du også blir overbevist om hvor relevant Ibsen er i 2019? Det er et av spørsmålene som stilles under forestillingen.

Ta med vennegjengen, ektefellen eller barna (14+) for en morsom kveld på Kilden!

Forestillingen har premiere fredag 4. oktober og går helt til 20. desember. Men; ikke vent med å kjøpe billetter, flere av forestillingene er allerede utsolgt! Billetter finner du her, og det er rabatter til både honnør, barn og studenter.

Ta gjerne et glass i Kildens foajé før forestillingen og en tur på en av Kristiansands utesteder etterpå. Se også hva annet spennende som skjer i kulturbyen Kristiansand.

Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter. Foto Lisa Mari Bynes / Aptum

Folk var selvopptatte før i tiden også! Foto Lisa Mari Bynes / Aptum.

For de som lurte, joda sitatene ovenfor er av Henrik Ibsen 🙂

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Erik

Erik er en kulturinteressert 78 modell bosatt i Kristiansand. Opprinnelig fra Nodeland - men nå Krs bygutt av hele sitt hjerte. Bachelor utdannelse fra Universitetet i Agder i media og kommunikasjon. Har jobbet siden 2008 i reiselivsbransjen. Glad i storbyferie og LP shopping. Du finner han på konsert eller andre kulturarrangementer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.