Sørlandet Blogg
Share

Sørlandet er et perfekt sted for en høst-weekendtur. Det er færre turister og prisene på overnatting er lavere enn om sommeren. Du trenger heller ikke planlegge så mye før du drar. Hopp i bilen og få med deg fem populære opplevelser på Sørlandet. 

Få en smart oppstart på høstsemesteret

Føler du at hjernecellene har hvilt litt lenge nå? På Vitensenteret i Arendal kan du bli med på smarte eksperimenter og lære om kule teknikker, gøyale triks og inspirerende aktiviteter for hjernen. Naturvitenskap og teknikk utforskes best gjennom å leke, teste og skape, besøker du Vitensenteret får du en flott start på et nytt skoleår.

Hver dag er det Vitenshow med smell- og flammegaranti, dette må du få med deg.

Vitensenteret ligger på bryggekanten i Arendal sentrum. Du finner også et godt utvalg i VitenButikken, spisested, fantastisk uteplass med utsikt over fjorden og gode parkeringsmuligheter.

Tør du holde en slange? Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Barnas regnskogeventyr, Sørlandets Amazonas

Du trenger ikke dra til Amazonas for å oppleve en regnskog. På Brokelandsheia like ved Risør kan du besøke Den Lille Dyrehage, Norges største regnskog. En fantastisk innendørs regnskog på 1200 m2, som viser frem et unikt mangfold av planter og frittlevende dyr som små-aper, krokodiller, fugler, fisk, sommerfugler, øgler og kenguruer. Bli med å kikk nærmere på regnskogens dyr og vekster, dette er barnas regnskogeventyr.

I Den Lille Dyrehage kan du bli med på fôring av dyrene, sjekk ut dagsprogrammet her.

Med temperaturer på 30 grader er det herlig i vannet på Sørlandsbadet

Sørlandsbadet i Lyngdal

Det er ikke alltid sola skinner eller stranda frister, da er Sørlandsbadet er godt alternativ med 30 grader i vannet.

Her kan du hive deg ut i heftige bølger i bølgebassenget, hoppe fra en, tre, eller fem-meteren, ta tida i sklia, eller flyt av sted i strømkanalen mens du tar livet med ro. Ute er det et eget basseng med sklier og boblebad. Vil du heller trene, kan du ta en tur innom treningssenteret. Sørlandsbadet har også spa og en egen velværeavdeling, kun for voksne.

Utfordre deg selv i Klatreskogen på Evje.

Klatreskogen på Evje

I klatreparken på Evje er det 18 løyper for barn og 34 løyper for voksne. Alle løypene befinner seg 1-8 meter over bakken, så dette er ikke noe for folk med høydeskrekk. Zip-lines over vannet får det til å kile skikkelig i magen. Klatreskogen er skikkelig moro for hele familien.

Mineralparken på Evje

Dypt nede i en tunnel i fjellet finner du en spektakulær utstilling med ca. 1200 steiner og mineraler fra hele verden. Ute er det flotte steinskulpturer og et stort parkanlegg med lekeapparater og deilig badestrand. Se videoen så får du se alt det moro familien kan kose seg med på Mineralparken.

Lad batteriene

Sugen på noe godt etter alle opplevelsene? Alle de fem stedene har kafé hvor de serverer sunn og god mat og noe godt til kaffen om du skulle være sugen på noe søtt.

Populære suvenirer

Skulle du få lyst til å shoppe litt, kan du kjøpe med deg hjem et minne fra suvenirer-butikkene på de forskjellige stedene. I VitenButikken på Vitensenteret finner du mange mind-games og annet moro for smarte hjerner, Mineralparken selger steiner og mineraler i alle mulige former, Den Lille Dyrehage har reptiler og kosebamser som bor i regnskogen og på Sørlandsbadet kan du handle badetøy.

Tips til populære hoteller.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.