Sørlandet Blogg
Sirkus Jesper Foto: Dyreparken
Share
Du husker hvordan Egners bok om Kardemomme by slutter med at de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan skikker seg og fikk ordentlige jobber? Jesper ble det han alltid hadde drømt om; nemlig sirkusdirektør for sitt helt eget sirkus. Bli med på historiens fortsettelse og opplev kveldsforestillingen Sirkus Jesper i Dyreparken, en sirkusforestilling helt utenom det vanlige.

Sirkus Jespers elefant gjør magiske triks. Foto: Dyreparken

Sirkus Jespers elefant gjør magiske triks. Foto: Dyreparken

Akkurat slik et sirkus skal være

Alle ingrediensene i et sirkus er på plass. Her er det fargerike uniformer, morsomme og rare klovner, spenstig akrobatikk, sjonglører og dresserte dyr. Selvfølgelig ikke ekte dyr, men figurer med mennesker inni som fungerer veldig godt i manesjen, akkurat slik et sirkus skal være.

Sirkusartister fra hele verden

Røveren Jesper har skikket seg og entrer manesjen med flosshatt og flotte klær slik en siruksdirektør skal se ut. Han er selvfølgelig meget kry over sin nye rolle og det med god grunn. Jesper har fått på plass fantastiske sirkusartister fra hele verden som imponerer både liten og stor.
En stor gjeng med gledesspredere i manesjen på Sirkus Jesper Foto Dyreparken

En stor gjeng med gledesspredere i manesjen på Sirkus Jesper. Foto: Dyreparken

Gledesspredere på scenen

Artistene i Sirkus Jesper gjør en formidabel jobb på scenen og bidrar til å skape liv i en ny historie i Egners univers. Det er god gammeldags sirkus som bringer frem latter og overraskelser av en fin gjeng med gledesspredere i sirkusteltet. Strenge tante Sofie er selvfølgelig en del av showet og lille Kamomilla spiller også en rolle i sirkuset.

En ny barneteater-klassiker

Fortsettelsen på historien fra Kardemomme By er dramatisert og regissert av teatersjef i Dyreparken Jostein Kirkeby-Garstad i tett samarbeid med Egner-familien som har rettighetene på Thorbjørn Egners fortellinger. Og selv om ikke historien er skrevet av Egner selv, kan man på en fin måte kjenne igjen tekster, sanger og den lune humoren gjennom hele forestillingen. Sirkus Jesper er etter min mening, en herlig ny barneteater-klassiker på lik linje med Karius og Baktus, Hakkebakkeskogen og Kardemomme By.
Imponerende stunt hvor dame blir dradd opp i taket i bakre håret. Foto: Dyreparken

Imponerende stunt hvor dame blir dradd opp i taket i bakre håret. Foto: Dyreparken

Høydepunktene

Barnas høydepunkt var helt klart barbermester Sørensens imponerende tallerkensjongleringsnummer og
trampolinekunstneren Costin. For min del ble badmintonkonkurransen og «artist dradd opp i taket i bare hestsehalen» noe av det mest spennende.
Isabella på 6 år ville gi forestillingen terningkast 100
Klovnerier og annet moro som underholder hele familien. Foto: Dyreparken

Sirkus Jesper er en kvalitetsoppsetning basert på barns premisser. hele familien. Foto: Dyreparken

En kvalitetsforestilling basert på barns premisser

Opplev Sirkus Jesper i Dyreparken i Kristiansand, en forestilling for alle aldersgrupper og helt klart en gjennomført kvalitetsoppsetning basert på barns premisser.

Tidspunkt og varighet

Forestillinger kl 17.30
Etter sesongpremiere 15. og 16. juni 2019, spilles forestillingen i perioden tirsdager – søndager fra 22. juni – 4. august, klokken 17.30, i sirkusteltet på høyden ved Kardemomme by i Dyreparken.

Forestillinger kl 19.30
Følgende dager er det også forestillinger klokken 19.30: 2. juli, 3. juli, 4. juli, 9. juli, 10. juli, 11. juli. 16. juli, 17. juli, 18. juli, 23. juli, 24. juli og 25. juli.

Forestillingen varer i ca 60 min og passer for alle aldre.

NB: Du trenger ikke egen inngangsbillett til Dyreparken i tillegg. Med sirkusbilletten slipper du inn i Dyreparken én time før forestillingen starter, så er du litt kjapp rekker du en tur i Tømmerrenna Nilen eller Bob-banen også.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.