Sørlandet Blogg
Thomas Dybdahl på Cafe Generalen. Foto Tor Erik Schrøder.
Share

I serien «Vi tar pulsen på…» har vi snakket med Jan Kenneth Transeth, Kristiansands mest aktive konsertbooker og mannen bak festivalene i Ravnedalen.

– Heisann Jan Kenneth! Du er jo et kjent «bytryne» her i Kristiansand. Kan du fortelle litt om hvem du er og hva du holder på med for dem som ikke kjenner deg?

Halloen! Jeg er 44 år, godt gift og tenker på meg selv som en superpriviligert pappa til to barn på 11 og 13. Bortsett fra det vil jeg kalle meg selv en kulturgeek med brennende interesse for en levende by hvor kunst, musikk, litteratur, teater, film, dans og kulturuttrykk generelt har en fremtredende plass. Driver et foretak som heter Dirty Old Town sammen med min fru Mira Svartnes Thorsen og gode venn Ingunn Bernhardsdottir Engen, og sammen legger vi til rette for og arrangerer konserter, festivaler og event for næringslivet gjennom hele året. På sommeren i Ravnedalen og på Odderøya og ellers i året på klubber i sentrum.

John Moreland med Janki. Foto Mai Linn O. Tronstad

Amerikanske John Moreland med Jan K. etter en vellykket konsert. Foto Mai Linn O. Tronstad.

– Hva er det du jobber med iår? Og er det noe spesielt du vil anbefale som folk MÅ få med seg?

I år har vi bl.a gjort noe vi aldri har prøvd før; Vi startet nemlig en pop-up bar på tampen av fjoråret, Sabla Bar het den, og hadde åpent frem til april i år. Konseptet var konserter, debatter, dj’s og diverse happenings og ble et møtested for alt fra næringsliv til byens glade jenter og gutter. Veldig gøy! Ellers jobber vi med sommerens konserter i Ravnedalen og utvikling av et nytt samarbeid med Radisson Blu Caledonien Hotel, så det er spennende tider. Vi skal også teste ut vidunderlige Grønt Senter på Odderøya som konsertarena i sommer og la nylig ut billetter til konsert med Jo Nesbø’s Di Derre 24. august.

Dagens anbefaling går forøvrig til sommerfesten Ravnedalen Live som vi arrangerer for fjerde gang lørdag 20. juli i Norges kanskje vakreste naturpark. Der får vi besøk av bl.a BigBang, Morten Abel’s The September When, Midnight Choir og flere overraskelser som vi dukke opp i ukene fremover. Jeg har en følelse av at dette blir sommerens høydepunkt for min del.

Vi har aldri solgt så mange billetter til sommeren i Ravnedalen som i år. Allerede før vi åpner dørene til årets første arrangement, er 60% av alle billettene revet bort. Det er jo veldig stas og forteller meg at dette er opplevelser publikum ønsker å få med seg.

Ravnedalens Kulturkalender 2019.

Ravnedalens kulturkalender 2019.

– Dere har jo holdt på en del år i Ravnedalen. Hvorfor valgte du deg ut denne plassen og kan du dra frem noen høydepunkter fra tidligere år?

Frank Marvin Moe på Café Generalen oppe i dalen, startet allerede å arrangere konserter på Café Generalen for 16 – 17 år siden og i 2012 spurte han om vi ville overta stafettpinnen på kulturarrangementer i Ravnedalen. Det var selvsagt umulig å takke nei til det. Frank Marvin er i utgangspunktet kokk og ønsket å legge all fokus på kjøkkenet, og sammen har vi blitt et dugelig lag som inviterer til fest i dalen hver sommer.

Høydepunktene de siste årene har vært sabla mange, men jeg vil spesielt trekke frem konsertene med Mari Boine i 2017 og Farmer’s Market i 2016 – begge på Generalen. Ja, og kanskje også konserten med Bjørn Eidsvåg i fjor på samme scene. De går alle inn i historien som unike opplevelser jeg kommer til å ha med meg resten av livet. Eidsvåg ønsket forøvrig å komme tilbake i år; 20. og 21. juni setter vi opp to allerede utsolgte konserter med far sjøl og det ligger an til å bli to magiske sommerkvelder i Ravnedalen.

– Vi i Kristiansand synes jo Ravnedalen er verdens fineste plass – men har du fått noen gode tilbakemeldinger fra noen av artistene du har booket der?

Absolutt. Ole Paus mener jo Ravnedalen har Norges vakreste utescene og både Kari Bremnes og Sivert Høyem ønsker å komme tilbake år etter år. Jeg har også gjort en personlig avtale med Mari Boine om at hun kommer innom hvert annet eller tredje år, så det er helt åpenbart at parken gjør sterkt inntrykk på artistene som besøker den.

Ravnedalen Live 2016 Kristiansand - Foto Alf Solbakken

Ravnedalen Live 2016 – Foto Alf Solbakken.

– Er det noen andre kulturopplevelser på Sørlandet du vil dra frem når vi tenker på sommeren 2019?

Jeg har blitt stor fan av Ravnedans de siste årene, ettersom det er vanskelig å få med seg så mye annet når man jobber hele sommeren. I år fyller Ravnedans 10 år og har et mer omfattende og sterkt program enn noensinne. Det er få ting som slår abstrakte bevegelser i idylliske omgivelser – man blir hensatt i en transe som gir utslag i helt nye perspektiv og som inspirerer til det å være menneske.

Vil også trekke frem Måkeskrik som må være rikets triveligste rockfestival. Jeg falt oppi rockegryta som barn og festivalgryta som ungdom og når det hele skjer et steinkast fra KRS sentrum, er det i grunn ikke noe å tvile på for min del!

– Hvordan får man den perfekte sommerferien på Sørlandet? – En sånn der man virkelig kjenner åssen det er å være Sørlending!

Man starter ferien med en ukes tur til én eller fler av DNT’s hytter i indre Agder, fortsetter med en uke i byen med dens festivaler, restauranter og strandliv – helst sammen gode venner og kolleger. Deretter avslutter man i skjærgården (helst) i leid båt og med leid hytte fra Kystlaget. Da er sommeren komplett altså!

Takk til Jan K. for at han lager liv i Kristiansand by – les mer om alle arrangementene i Ravnedalen på www.rl19.no.

Full oversikt over alt som skjer finner du i arrangementkalenderen for Kristiansand.

Hovedbilde: Thomas Dybdahl på Cafe Generalen. Foto Tor Erik Schrøder.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Erik

Erik er en kulturinteressert 78 modell bosatt i Kristiansand. Opprinnelig fra Nodeland - men nå Krs bygutt av hele sitt hjerte. Bachelor utdannelse fra Universitetet i Agder i media og kommunikasjon. Har jobbet siden 2008 i reiselivsbransjen. Glad i storbyferie og LP shopping. Du finner han på konsert eller andre kulturarrangementer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.