Sørlandet Blogg
Studentenes byfestival 2019
Share
Lørdag 24. og søndag 25. august arrangeres Studentenes Byfestival i Kristiansand, en gratis byfestival for alle Kristiansands studenter. Gjennom helgen blir det mange forskjellige aktiviteter, morsomme konkurranser med flotte premier og konserter. Bli kjent med studentbyen din og bli med på Studentenes byfestival Kristiansand 2019.

Program lørdag 24.august

15.00 – Sommerlekene på Bystranda. Under Sommerlekene skal 20 lag konkurrere i fem ulike øvelser hvorav de tre beste lagene vil få fete premier.

Det konkurreres i følgende grener;

Vannsklierace
Gummibåtrace
Kims lek
Mesternes mester
Volleyball

Lagene kan være store, men det er begrensninger på hvor mange som kan delta på hver av konkurransene innenfor sommerlekene. Påmelding kommer nærmere dato.

Underholdning med Mads Hansen og Erik Follestad

16.30 – Mads Hansen og Erik Follestad, for øyeblikket kanskje mest kjent for Spårtsklubben, har lovet å ta oss gjennom dagen, og skal i tillegg til å holde oss underholdt, dele ut en Palmesusbillett til festivalen 2020 i løpet av kvelden. DJ KAAS kommer for å spille deilige sanger og skaper den perfekte festivalstemningen.

Gratis grillmat

17.00 – Det blir servert gratis grillmat på Bystranda Nå slår vi på grillene og serverer gratis pølser og hamburgere til festivalens gjester. Det er også fire store griller til disposisjon, så dersom du ønsker å ta med egen grillmat så er det bare å gjøre det.

Palmesus billetter

17.30 – Premieutdeling, kåringen vinnerlaget av sommerlekene og en heldig vinner av Palmesusbilletten vil bli trekt. Vi har også en siste kåring som vil bli annonsert nærmere festivalen.

I tillegg til sommerlekene, vil det også være mulig å leke med baller, boccia, kubb, badeleker m.m. Som vil foregå parallelt med konkurransene dersom man ønsker å gjøre noe. Det vil også mulighet til å vinne premier underveis i festivalen.

De første 150 deltakerne som ankommer bystranda, vil få en goodiebag med blant annet gavekort hos Brun og Blid, Sørlandschips, solbriller m.m.

Program søndag 25.august

Bli kjent med studentbyen din under Studentenes Byfestival i Kristiansand. Mange museer, attraksjoner og aktiviteter åpner dørene sine søndag 25. august slik at alle studenter får muligheten til å bli bedre kjent med studentbyen sin helt gratis. Det eneste du må gjøre er å vise frem student-appen og betalt studentavgift, når du ankommer stedet du vil besøke.

Disse attraksjonene kan du besøke 25. august:

MS Maarten Foto Vidar Moløkken Frittfallfoto.no.jpg

Bli med på båttur med MS Maarten i skjærgården. Foto Vidar Moløkken Frittfallfoto.no

Opplev skjærgården med MS Maarten

Bli med på en uforglemmelig tur gjennom skjærgården med charterbåten MS Maarten. Maarten feirer i år 35 års jubileum og setter derfor opp 2 flotte skjærgårdsturer. Turene går fra kai 6 klokken 13.00 og klokken 14.40, varighet 1,5 timer pr. tur.

NB! Maarten har kapasitet til 100 passasjerer så her blir det førstemann/kvinne i køenKom gjerne ned klokken 13.00 for å få billett til klokken 14.40. Hiv ó Hoi.

Nyt livet på Aquarama bad Foto: Anders Martinsen©Aquarama

Aquarama bad Foto: Anders Martinsen©Aquarama

Aquarama bad åpent 10.00-18.00

Er du med på Studentenes byfestival får du gratis inngang i Aquarama bad denne dagen. Nyt Kristiansands badeland som har varmtvannsbassenger, kuldekulper, 50 meters svømmebasseng og stupetårn og mye mer.

Søppelkunst av Bordalo ll

Søppelkunst av den portugisiske kunstneren Bordalo ll.

Se byens Street Art klokken 12.00

Har du lagt merke til den flotte kunsten du finner i Kristiansands bybilde? Denne dagen kan du bli med på en kyndig guidet vandring i gatekunst med Arne Vilhelm Tellefsen. Turen varer i ca to timer og er på ca 3 km, så ta på deg gode sko og vannflaske. Turen følger en rute som er universelt tilpasset. Fremmøte klokken 12.00 ved Sørlandets Kunstmuseum i Skippergata.

Odderøya museumshavn

Plastikk regatta i Odderøya museumshavn klokken 12.00-16.00

Bli med på den årlige regattaen for klassiske norske plastbåter og se litt av Sørlandets unike plastbåthistorie. Det vil blant annet bli arrangert Plastikkbåtregatta i Odderøya museumshavn denne dagen. Har du festivalpass får du gratis inngang i museet denne søndagen.
Leier du SUP brett i Odderøya museumshavn får du halv pris denne dagen.

Gratis inngang på Kristiansand museum. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Kristiansand museum

Søndag 25.august er det gratis inngang på Kristiansand museum. Alle husene er åpne og du kan selv ta deg en tur rundt for å se hvordan livet i gamle dager var. Du kan forsøke deg på å kverne ditt eget mel i gamle kornkverner. Det blir også skogsbingo, bingobrett henter du i museumsbutikken. Kafèen og museumsbutikken er åpen.

Kunstutstilling i Kristiansand kunsthall

Kunstutstilling i Kristiansand kunsthall

XLAND på Odderøya åpent 12.00-20.00

Nær Kristiansand sentrum, nærmere bestemt på Odderøya, finner du XLAND – Norges eneste, og en av Europas største, innendørs klatrepark. Her finner du 110 ulike elementer, blant annet lavt- og høythengende hinderløyper, klatrevegger, fritt-fall-hopp (13 m), opptil 30 meter lange zip-lines og mye mer! XLAND tilbyr 50% rabatt til studentene denne dagen (130,-).

Xland i Kristiansand

Xland på Odderøya

Kristiansand kunsthall åpent 12.00-16.00

Kristiansand Kunsthall finner du like over folkebiblioteket i Kristiansand. Kunsthallen en av Sørlandets ledende kunstinstitusjoner med formidling av samtidskunst gjennom utstillinger, arrangementer og publikasjoner. Opplev utstillingene og få en gratis kaffe mens du er der.

Arkivet er åpent for omvisninger

Arkivet er åpent for gratis omvisninger klokken 13.00.

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter klokken 14.00

Velkommen til studentsamling på ARKIVET. Her blir du kjent med hva du som student kan bruke ARKIVET til og blir tatt med på omvisning i ARKIVETS faste utstilling «Brennpunkt ARKIVET». Utstillingen består av flere avdelinger som på ulik måte forteller historien om Arkivet som Gestapos hovedkvarter under andre verdenskrig. Samtidig settes Arkivets historie inn i en større sammenheng som del av den globale krigshistorien. Gratis inngang for alle med festivalpass.

Sørlandets kunstmuseum

Sørlandets kunstmuseum

Sørlandets kunstmuseum SKMU – hele helgen

Sørlandets kunstmuseum ligger i Skippergate i Kristiansand og tilbyr varierte utstillinger med norsk og internasjonal kunst. Program for dagen kommer.

Fredag 23.08: Museet er åpent med fri adgang klokken 11 – 17. Forestilling klokken 14.00 og klokken 17.00 i SAL 1: «Fluid: negotiating limits»

Lørdag 24.08: Museet er åpent med fri adgang klokken 11 – 17. Kunst-quiz for newbies klokken 13.00

Søndag 25.08: Museet er åpent med fri adgang klokken 11 – 17. Klokken 14.00: Foredrag om identitet ved Hanne Kro-Sørborg, prosjektansvarlig for LOS og seksuell helse barn og unge i Songdalen kommune

Alle studenter som kommer på arrangementet denne helgen får gratis medlemskap på museet. 

Studenter i Dyreparken. Foto: Gro Hodne Gundersen, UiA

Studenter i Dyreparken. Foto: Gro Hodne Gundersen, UiA

Dyreparken 15. august

Hold av torsdag 15. august. Da er det gratis inngang i Dyreparken for alle UiA studenter. Det eneste du trenger å gjøre er å vise frem studentbevis appen i Dyreparkens inngang og du kan kose deg en hel dag i Norges største opplevelsespark.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.