Sørlandet Blogg
Turist i egen by Foto: Victoria Nevland©Visit Sørlandet
Share

Opplev en hel dag med gratis inngang på flere av Kristiansands museer, attraksjoner og opplevelser. Bli med på Turist i egen by Kristiansand 2.juni.

Hent din gratisbillett her

Du viser frem billetten når du kommer på aktiviteten, museet eller attraksjonen som er med på arrangementet «Turist i egen by».

Her er oversikten over årets opplevelser med gratis inngang.

Tang festival og deilige vafler i museumshavna.

Tang festival og deilige vafler i museumshavna.

Odderøya museumhavn

Gratis inngang og deltakelse på Seaweed festival.

Seaweed festival avslutter en tredagers festival med masse moro for store og små i museumshavna. Her blir det matlagning med tang og tare. Det blir guidet algetur på SUP-brett (begrensede plasser). Det er også mulig å leie SUP brett igjennom dagen (det er ikke gratis). Ute er det et helt nytt følebasseng der man kan ta på livet i fjæra. Krabber, kråkeboller, sjøstjerner og masse annet spennende. «Sjøbua» åpner med populære aktiviteter.

I kaféen serveres deilige vafler fra museets vaffelmeny. Det blir også smaksprøver og matlaging med tang og tare.

Sørlandets kunstmuseum

Besøker du Sørlandets kunstmuseum kan du se flott kunst

Sørlandets Kunstmuseum (SKMU)

Sørlandets Kunstmuseet byr på varierte utstillinger med norsk og internasjonal kunst. Museet har en egen avdeling for barn. Åpent 11.00-17.00.

Blomster, vafler og koselige hager i Kolonihagen

Blomster, vafler og koselige hager i Kongsgård Kolonihager

Kongsgård kolonihager 

Ta deg en spasertur i hyggelige omgivelser i Kongsgård Kolonihager på Lund, med blomster og hager på alle kanter og hyggelige folk i hagene. Kolonihagen en liten kafé der de selger kaffe, saft og vafler. Åpent 10.00-16.00. 

Bli med på gatekunstvandring i Kristiansand. Foto: Erik Engenes©Visit Sørlandet

Bli med på gatekunstvandring i Kristiansand. Foto: Erik Engenes©Visit Sørlandet

Se byens Street Art

Har du lagt merke til den flotte kunsten du finner i Kristiansands bybilde? Denne dagen kan du bli med på en kyndig guidet vandring i gatekunst med Arne Vilhelm Tellefsen. Turen varer i ca to timer og er på ca 3 km, så ta på deg gode sko. Turen følger en rute som er universelt tilpasset. NB! Ta med deg vannflaske. Fremmøte klokken 11.00 ved Sørlandets Kunstmuseum.

MS Maarten Foto Vidar Moløkken Frittfallfoto.no.jpg

Bli med på skjærgårdstur med MS Maarten. Foto: Vidar Moløkken Frittfallfoto.no.jpg

Båttur med MS Maarten

Bli med på en uforglemmelig tur gjennom skjærgården med charterbåten M/S Maarten. Maarten feirer i år 35 års jubileum og setter derfor opp 2 flotte skjærgårdsturer. Turene går fra kai 6 klokken 11.00 og klokken 13.00.

NB! Maarten har kapasitet til 100 passasjerer så her blir det førstemann/kvinne i køen. Kom gjerne ned klokken 11.00 for å få billett til klokken 13.00.

Velkommen om bord.

Forsøk deg i Visjon skatepark

Forsøk deg i Visjon skatepark

Vision Aktivitetspark (Blå Kors Kristiansand)

Ta turen til Vision Aktivitetspark på Lund. Her kan barna skate, kjøre sparkesykkel, rulleskøyter og utøve parkour. Denne dagen er det gratis utlån av utstyr og beskyttelse. Liten kafé med enkel servering. Åpen 10.00-18.00. 

Bredalsholmen

Bredalsholmen

Bredalsholmen Dokk & Fartøyvernsenter

Bli med på en båttur med Gamle Oksøy som frakter besøkende fra Kvadraturen til Bredalsholmen Dokk & Fartøyvernsenter og DS Hestmanden. Det blir en avgang i timen.

Denne dagen får du omvisning på anlegget og om bord på fartøy – restaureringsprosjekter som Bredalsholmen har i dokka og til kai. Ved senteret holdes levende flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskipsbygging i hevd. Aktiv bruk av den gamle tørrdokka fra 1876 med tilstøtende verkstedbygninger, kaianlegg, kraner og andre tekniske innretninger. Det vil bli et enkelt kioskutsalg. Åpent fra 10.00-16.00.

Gamle Oksøy frakter besøkende fra til og fra Kvadraturen (Silokaia ved Kilden) med avgang en gang i timen.
Fra Bredalsholmen: 10.00, 11.00, 12.00, 14.00 og 15.00.
Fra Silokaia: 10.30, 11.30, 12.30, 14.30 og 15.30.

Nyt havutsikten og en kaffe fra Odderøya fyr

Nyt havutsikten og hjemmebakte kanelboller og en kaffe fra Odderøya fyr

Odderøya fyr

Gå turen ut til Odderøya fyr og smak på de deilige hjemmebakte kanelbollene eller slapp av med en kaffe.  Fyret er åpen fra 12.00-16.00

Agder naturmusem og botanisk hage

Besøk Agder naturmusem og botanisk hage

Naturmuseum og botanisk hage

Besøk den nydelige hagen på Naturmuseum og botanisk hage. Tunet bugner av krukkeplanter og inne på naturmuseet vises utstilling om norske rovdyr. I kafeen selges sveler, baguetter, is, brus og kaffemeny. Åpent 12.00-16.00.

Arkivet er åpent for omvisninger

Arkivet freds- og menneskerettighetssenter er åpent for omvisninger

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

ARKIVET holder til i Gestapos hovedkvarter på Sørlandet under krigen. Gjennom den faste utstillingen «Brennpunkt ARKIVET» formidles ARKIVETS historie. Temporære utstillinger aktualiserer historien og tar opp dagsaktuell tematikk. Det blir omvisning, kafe og verksted for barn. Åpen kafe med kaffe, is og vafler. Omvisning klokken 13.00 og 15.00. Åpent 12.00-16.00.Kristiansand domkirke Foto: Adam Read©Visit Sørlandet
Kristiansand Domkirke Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Kristiansand Domkirke

Domkirken ble bygget i 1883-84 i tegl og tre i nygotisk stil, og ble vigslet 18. mars 1885. Dette er den tredje domkirken i byen og den fjerde kirken som står på dette stedet på Torvet i Kristiansand. Kirken er en av de største i landet med sine nå 1000 godkjente plasser. Den er 70 meter høy, 60 meter lang og 38,7 meter bred.

Denne dagen blir det åpen kirke med guider som kan vise rundt og svarer på spørsmål, et par undringsturer for barn og en liten orgelkonsert. Kirken er åpen 10.00-16.00. 

  • Nynorsk gudstjeneste kl 11.00
  • Undringsturer for barn blir 13.00 og 14.15 (de varer toppen 30 min).
  • Orgelkonsert er 13.30 – 14.00
Kanonmuseet på Møvig

Kanonmuseet på Møvig.

Kanonmuseet på Møvig

Kanonen på Møvik er verdens nest største kanon noensinne montert på land og er et spennende skue for store og små. Stedet ligger ca. 10 km vest for Kristiansand på Møvik fort. Opplev et hyggelig turområde med en fantastisk utsikt over skjærgård og Skagerrak. Kaféen er åpen og selger kaffe, is og brus. Åpen 11.00-17.00

Besøk ærverdige Gimle Gård

Besøk ærverdige Gimle Gård

Gimle Gård

På Gimle gård har tiden stått stille. Bli med på omvisning i Kristiansands historie gjennom fortellinger om de fem generasjonene som har levd sine liv i den staselige herregården. Se den flotte ballsalen og de lekreste salonger og en reise i tid fra huset ble bygget ved slutten av 1700-tallet til siste eier døde i 1982. Omvisning hver time, omvisningen på Gimle starter klokken 11.00 og siste omvisning er klokken 15.00.

Besøk Pier 10 eller Cruisekaia Foto: Line Camilla Nygård©Visit Sørlandet

Besøk Pier 10 eller Cruisekaia Foto: Line Camilla Nygård©Visit Sørlandet

Pier 10, cruisekaia

Besøk Kristiansands cruisekai og velkomstsenter for turister som ankommer med cruiseskip. Denne dagen ligger Queen Victoria inne til kai i byen. På kaia kan du stikke innom Turistkontoret, Mint kunstgalleri og gatekunst og hyggelige boder med diverse suvenirer og gaveartikler, kaffe og vafler. Åpent 09.00-17.00.

Serveringssteder i byen

Rimelige retter på Bølgen & Moi i Kristiansand Foto: Victoria Nevland©Visit Sørlandet

Rimelige retter på Bølgen & Moi i Kristiansand Foto: Victoria Nevland©Visit Sørlandet

Bølgen & Moi Kristiansand

Søndag 2. juni kan du kose deg på bryggekanten til Bølgen & Moi. Her får du servert deilige Signatur Sashimi med vårløk, sesamfrø, koriander og Moi`s spesial dressing til kun kr 179,-. I tillegg er det gratis is og aktivitetspose til alle barn. Restauranten er åpen fra 11.30-22.00.

Spiren kafe

Det arrangeres workshop i Keramikk og Yoga, med vegansk Lunsj, se eget event på FB. Det blir også arrangert søppelplukking i anledning miljøuken hvor alle deltakere oppvartes med snacks og drikke. Kaféen er åpen fra 11.00-19.00.

Hent din gratisbillett her
Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

    • Hei Evelyn. Jo det blir det, men med en liten vri: Se byens Street Art.
      Har du lagt merke til den flotte kunsten du finner i Kristiansands bybilde? Denne dagen kan du bli med på en kyndig guidet vandring i gatekunst med Arne Vilhelm Tellefsen. Turen varer i ca to timer og er på ca 3 km. Fremmøte klokken 11.00 ved Sørlandets Kunstmuseum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.