Sørlandet Blogg
Share

Det investeres og bygges nye opplevelser på Sørlandet og 2019 er året du absolutt bør bestille ferien din lengst sør i landet. Gled deg, her er nyheter på Sørlandet 2019.

Verdens største undervannsrestaurant på Lindesnes

I 2019 får du enda en god grunn til å besøke Sørlandet, du kan oppleve å spise middag på fem meters havdyp. Under i Lindesnes blir Europas første og verdens største undervannsrestaurant. Restauranten skal sette Sørlandet på spisekartet og vil servere gourmetmat av ypperste klasse.

Spennende prosjekter på Canvas Hove utenfor Arendal.

Spennende prosjekter på Canvas Hove utenfor Arendal.

Glamping på Canvas Hove

Hove ligger i havgapet utenfor Arendal og området blir forvandlet til et flott turområdet midt i Raet nasjonalpark. Canvas Hove skal etter planen bygge restaurant, tretopp-hotell, designhytter, sauna, glamping og teltplasser. Canvas Hove kommer til å tilby sykling, padling, undervanns-safari, yoga og seiling.

Dyreparkens nyheter 2019

Kaptein Sabeltann 30år i 2019

Kaptein Sabeltann 30år i 2019

Sabeltann 30 år

Sommeren 2019 feirer Kaptein Sabeltann 30-årsjubileum med brask og bram. Med noen av Norges beste skuespillere og dansere på scenen kommer årets show til å bli enda mer spektakulært enn noen gang. Sikre deg de beste plassene til kveldsforestillingen allerede nå, her blir det fullt.

Bestill billetter til Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels Skatt 2019

Ny animasjonsfilm med Sabeltann

Høsten 2019 lanseres en ny helaftens animasjonsfilm; Kaptein Sabeltann og Den Magiske
Diamant. Filmen som har en kostnadsramme på 45 millioner kroner, produseres av Qvisten
Animation og regissører bak filmen er Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune.

Safaricamp i Dyreparken åpner sommer 2019.

Safaricampen i Dyreparken åpner sommer 2019.

Dyreparken safaricamp

I år presenterer Dyreparken et helt nytt overnattingstilbud, Dyreparken Safaricamp. Kun 19 safaritelt blir satt opp rett ved inngangen til Dyreparken, og du vil ha mulighet til å få rimelig overnatting for hele familien. Bor du i campen er det egen inngang til gjestene inn til Dyreparken, og i utvalgte perioder slipper du inn i Parken én time før alle andre. Etter dette blir teltturen aldri det samme igjen.

Kaptein Sabeltanns Verden skal bygges om og over de neste fem årene vil parken investere over 50 millioner i å revitalisere opplevelsene i Kaptein Sabeltanns Verden.

Sjimpansen Julius fyller 40 år i 2019

Sjimpansen Julius fyller 40 år i 2019

Julius 40 år

2. juledag 2019 fyller hele Norges favorittsjimpanse 40 år. Den lille krabaten holdt på å dø som baby, da mammaen bet fingeren av han. Han vokste opp blant mennesker, men er nå totalt integrert i sjimpanseflokken som alfa-hann. Sjimpansen skal feires og det er bekreftet at Julius er en ren vestafrikansk sjimpanse, noe som gjør ham spesielt attraktiv i bevaringssammenheng.

Det blir også satt opp egne dyrepresentasjoner av Julius og sjimpanse-flokken som lever i Dyreparken.

TrollAktiv på Evje kommer med tre nyheter

TrollAktiv er en adventure park med adrenalinfylte opplevelser, som rafting, sykling, klatring og mye annet. Nå utvider parken med en pil og bue-bane. Inne i skogen er det bygget en ny pil og bue-bane, hvor du skal treffe dyr som ulv, rev, rådyr og bjørn som dukker opp foran deg i 3D.
TrollAktiv skal også åpne en vannpark, men detaljene rundt dette er ikke helt klart enda.

Hove Klatrepark

TrollAktiv bygger ny klatrepark på Hove utenfor Arendal i april 2019. Parken vil bli tilknyttet andre aktiviteter som SUP, havkajakk ut fra Hove og coasteering. Coasteering er en gøyal form for lek som innebærer svømming, klatring og hopping i sjøen. Aktiviteten gjennomføres normalt ikledd våtdrakt, flytevest og hjelm.

Ny overnatting på Adventure Norway

Nå kan du bo i små hobbithus inne i skogen. Aktivitetesenteret Adventure Norway som også tilby rafting i Mandalselva, kommer i år med et helt nytt aktivitetskonsept hvor du kan lære deg å overleve ute i naturen. Kjempegøy og lærerrikt for små og store.

Mandal hotel har utsikt over innseilingen og gjestehavn.

Mandal hotel har utsikt over innseilingen og gjestehavn.

Norges sørligste hotell åpner i Mandal i mai

Midt på bryggekanten i Mandal åpner endelig et etterlengtet hotell. Mandal Hotellet får tilbyr 87 hotellrom med over 200 sengeplasser, tre konferanserom, selskapslokale, restaurant og lekker utsikt fra takterrassen. Bor du på Norges sørligste hotell våkner du til lyden av bølgeskvulp og utsikt over byen og Mandal gjestehavn.

Bestill overnatting på Mandal hotell
Sørlandets matfestival en ny festival på Torvet i Kristiansand.

Sørlandets matfestival en ny festival på Torvet i Kristiansand.

12.-13. juli Sørlandets matfestival i Kristiansand

Sørlandets matfestival er en ny festival i Kristiansand, festivalen går over to dager hvor det skal være fokus på mat og drikke fra Sørlandet.

Klatresteinen åpner på Odderøya i april. Illustrasjon: Basis arkitekter AS

Xland åpner på Odderøya i april. Illustrasjon: Basis arkitekter AS

Xland en ny innendørsaktivitets park i Kristiansand

I april 2019 åpner landets første innendørs aktivitetspark, er du ute etter et adrenalinkick, mystikk og spenning er Xland stedet for deg.

Bestill en moro dag i Xland
Turhytta i Jegersberg er allerede før åpning blitt et populært sted for Kristiansandere.

Turhytta i Jegersberg er allerede før åpning blitt et populært sted for Kristiansandere.

Ny turhytte i Jegersberg, Kristiansand

Oslo har Nordmarka full av hytter og setre hvor du kan få kjøpt deg en kaffe, vaffel og litt annet kos til turen. Nå får endelig Kristiansand ei splitter ny turhytte i det flotte turområdet Jegersberg. Hytta åpner i mai og er allerede nå et yndet mål for turfolket måneder før åpning.

Her kan du lese nyheter på Sørlandet 2018

Her er nyheter på Sørlandet 2017

Nyheter 2016

Nyheter 2015

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.