Sørlandet Blogg
Share

Lurer du på hvor du skal overnatte når du besøker Barnas By Kristiansand? Hvor skal dere spise sammen med familien? Eller hva skal dere oppleve i Barnas By Kristiansand. Se etter merket Barnas By anbefaler for barnevennlige spisesteder, overnattingssteder og opplevelser i Kristiansand.

Se etter Barnas by anbefaler-merket når du velger spisested, overnatting og opplevelser i Barnas By Kristiansand

«Barnas By anbefaler» er et nytt merke for utvalgte barnevennlige bedrifter i Barnas By Kristiansand innenfor overnatting, spisested og opplevelse. Merket gjør barnevennlige bedrifter i Kristiansand mer synlig for barnefamilier. De utvalgte bedriftene merkes med «Barnas By anbefaler» klistermerker. For å få merket må bedriftene oppfylle bestemte krav til barnevennlighet. Disse kravene dekker for eksempel barnemeny eller halv porsjon på restaurant, lekeområde på overnattingssted og egen pris for barn eller familiebillett på opplevelsested. Se etter merket når du besøker Barnas By Kristiansand.

Barnas By anbefaler disse opplevelsene:

Dyreparken

«Stort for voksne. Større for barn». Foto: L. Finsådal

Dyreparken i Kristiansand er en av Norges største familieattraksjoner. Her har de opplevelsestilbud for hele familien med underholdning, aktiviteter, badeland og overnatting, inkludert 125 forskjellige dyrearter fra hele verden. I tillegg til dyrene kan du treffe Kaptein Sabeltann og hans menn, dyrene i Hakkebakkeskogen, folkene i Kardemomme By, flinke dyrepassere og mange flere. Dyreparken holder åpent hver dag hele året.

Aquarama

Ta deg et bad i utebassenget på Aquarama. Foto: Anders Martinsen

Aquarama Bad, som ligger sentralt på Bystranda i Kristiansand, er et av Norges største innendørs badeland. Her kan små og store boltre seg i bølgebassenget, ta en tur i vannskliene og slappe av i velværebassenget. Her finnes også idrettsbasseng med svømme- og stupeanlegg.  I samme bygget finner du en egen spa avdeling, treningssenter, klatrevegg, idrettshall og servering.

Det er mulig å booke barnebursdagen hos Aquarama.

Kristiansand museum

Herlig sommerstemning på Kristiansand museum. Foto: E. Høibo@Visit Sørlandet

Kristiansand museum på Kongsgård kan små og store oppleve historie fra hele Agder. Her kan dere besøke nærmere 40 forskjellige hus flyttet til museet fra Kristiansand sentrum og rundt om i Agder. Museet består av tre områder: Bygaden, Setesdalstunet og Vest-Agdertunet. Flere av de eldre trebygningene i Bygaden kan du gå inn og kikke deg rundt i. På Setesdalstunet ligger museets eldste bygning fra 1585. Vest-Agdertunet består av våningshus, løe, smie med mer. Minibyen viser kvartaler med miniatyrhus fra gamle Kristiansand.

Om sommeren kan små og store delta på flere typer aktiviteter, eventyrstund, teateromvisning og foring av dyra. I skoleferier og førjulstida skjer det også mye på museet.

Odderøya museumshavn

Lag og sjøsett din egen barkebåt på Odderøya museumshavn. Foto: Vest-Agder-museet

På brygga i Nodeviga ligger Odderøya museumshavn. Her tilbys ulike aktiviteter og utstillinger tilknyttet maritim historie og kystkultur. Både inne og ute kan barna lære mer om knuter, lage barkebåt og buttons, ro i robåt, spille på «dobbofonen» og mye mer. De har også en Skibsplastutstilling, plastbåtverksted og utstilling med klassiske plastbåter.  I kafeen har de en helt spesiell vaffelmeny, samt is, kaffe og andre kioskvarer. Innimellom kommer Pelle Krabbe på besøke og hilser på barna. Det er også mulig å booke barnebursdag på Odderøya museumshavn.

Sørlandets Kunstmuseum

Det er alltid gøy på BARNAS Kunstmuseum. Foto: H. Sørvig@Visit Sørlandet

Sørlandets Kunstmuseum kan du utforske kunstutstillingene, delta på aktiviteter og omvisninger og besøke barnas egne avdeling: BARNAS Kunstmuseum. I BARNAS Kunstmuseum har de fire spesielt tilrettelagte rom som barna kan leke og bevege seg i, samtidig som de kan være nysgjerrige på kunst. Hent et aktivitetshefte og fargeblyanter i skranken og løs oppgaver relatert til de aktuelle utstillingene mens dere utforsker museet.

I helger og ferier kan barna delta på kunstverksted sammen med dyktige museumspedagoger. Barn under 10 år må være i følge med en voksen.

Vitensenteret Kristiansand

Barn med kraftkule på Vitensenteret Sørlandet

Vitensenteret Sørlandet har en avdeling i Markens i Kristiansand. Foto: Håkon Sundbø

Vitensenteret Kristiansand ligger midt i gågata Markens. Her kan hele familien eksperimentere, leke, konkurrere og være med på spennende aktiviteter. Aktivitetene varierer gjennom hele året, her er alltid noe nytt å oppleve.

Hver tirsdag, onsdag og torsdag arrangeres barnebursdag på Vitensenteret Kristiansand for aldersgruppen 6-13 år.

Barnas By anbefaler å spise her:

Jonas B.

På Jonas B. kan barna bestille halv porsjon fra menyen. Foto: Jonas B.

Jonas B. ligger midt på Torvet i Kristiansand. Her får du et godt utvalg av italienske og amerikanske retter servert av glade servitører. De fleste rettene kan fåes som halv porsjon, til halv pris for barna. Ønsker dere å nye folkelivet på Torvet, har de stor uteservering med utsikt til Domkirken og Torvet.

Restaurant Sand – Scandic Kristiansand Bystranda

Restaurant Sand ligger i første etasje på Scandic Kristiansand Bystranda. Her kan du nyte en avslappet atmosfære med utsikt mot Bystranda og havet. Hele sommeren har de barnebuffet på menyen. Barna spiser til halv pris på buffeten som serveres resten av året. Scandic Kristiansand Bystranda er også anbefalt overnattingsted.

Bønder i Byen

Hyggelig betjening ønsker det velkommen. Foto: Bønder i Byen

Bønder i Byen ligger sentralt på Øvre Torv i Kristiansand. Her serverer de urban bondekost med inspirasjon og råvarer fra gårdslivet, mikset i et urbant miljø. På menyen finnes salater, supper, middagsmat og søte desserter. Alt med fokus på gode råvarer. På barnemenyen finnes blant annet lokale fiskekaker og hjemmelagde viltkaker.

Barnas By anbefaler overnatting her:

Scandic Kristiansand Bystranda

Scandic Kristiansand Bystranda ligger sentralt på Bystranda. Foto: L. Finsådal

Scandic Kristiansand Bystranda har de lekerom, strand og Aquarama vegg i vegg. Hotellet ligger sentralt i Kristiansand sentrum, med kort vei til handlegater, restauranter, severdigheter og aktiviteter. Hotellets egne restaurant kan by på Kristiansands beste hotellfrokost, samt barnebuffet i sommermånedene. Barn under 12 år bor gratis på Scandic Kristiansand Bystranda.

Restauranten på Scandic Kristiansand Bystranda er også merket med Barnas By anbefaler.

Scandic Sørlandet

På Scandic Sørlandet har de et stort utendørsbasseng. Foto: H. Teinum@Visit Sørlandet

Scandic Sørlandet ligger rett ved Dyreparken og er et av Scandics mest barnevennlig og lekne familiehotell. Om sommeren kan barna delta på en rekke aktiviteter på hotellet, slik som kino og quiz. Her finnes også et utendørs basseng, lekeområde, spill og barnetv. Barn under 13 år bor gratis og de yngste gjestene kan bli underholdt av aktivitetsteamet fra kl. 15-22.

Dyreparken Hotell

På Dyreparken hotell har du utsikt til Kaptein Sabeltanns verden. Foto: Dyreparken

Dyreparken Hotell ligger rett ved inngangen til Dyreparken. Hotellet har utsikt til parken og Grashavet. Det er her Kaptein Sabeltanns sjørøverskip seiler og fra uterestauranten kan du se helt til Abra Havn og inn i Kaptein Sabeltanns verden. Hele hotellet har motiver fra dyreriket. Restauranten, de nyoppussede rommene, baren og resepsjonen har alle forskjellige dyriske tema som gir en opplevelse utenom det vanlige. I restauranten serveres en deilig frokostbuffet med alt fra vafler og en mengde pålegg til smoothie og oppskåret frukt.

Abra Havn

Bli med på sjørøveraktiviteter i Abra Havn. Foto: Dyreparken

Abra Havn er kåret til et av verdens beste familiehoteller. Sjørøverlandsbyen ligger kun en liten spasertur, eller en kort seilas med Den Sorte Dame, fra Dyreparken. Her bor du i «ekte» sjørøver-kåker og kan til og med bo i selveste Kaptein Sabeltanns hus. I høysesong blir du vekket om morgenen av sjørøvershow og du kan spise frokost med Kaptein Sabeltanns menn. I Abra Havn får du ikke bare overnatting. Her får du store opplevelser, for både barn og voksne.

Husk å se etter Barnas By Anbefaler merket når du er i Kristiansand.

Se etter Barnas by anbefaler merket når du velger spisested, overnatting og opplevelser i Barnas By Kristiansand.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.