Sørlandet Blogg
Julebyen Kristiansand. Foto: Victoria Nevland©Visit Sørlandet
Share

Kom i herlig julestemning i Julebyen Kristiansand. Midt i byen er det isbane, julemarked, 3D show på Kristiansand Domkirke, julepynt du aldri tidligere har sett, konserter og juleshow i Kilden teater og konserthus. Og ikke minst koselig jul på Kutoppen i Dyreparken. Slik kommer du i julestemning i Kristiansand.

Midt i byen er det koselig julemarked. Foto: E.Høibo©Visit Sørløandet

Midt i byen er det koselig julemarked. Foto: E.Høibo©Visit Sørløandet

Julemarked midt i byen

På Torvet, midt i hjertet av Kristiansand, ligger et stort julemarked der du finner både julegaver og julestemning. På julemarkedet fristes du av kortreist mat fra lokale gårder, god tradisjonsmat og andre fine julegaver.

Stopp ved en av bodene og varm deg på gløgg og nybrente mandler, nyt juleroen ved bålpanna. Her får du skikkelig stemning.

Midt på Torvet i Kristiansand skaper isbanen en fin ramme rundt Julebyen. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

På Torvet i Kristiansand skaper isbanen en fin ramme rundt Julebyen. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Isbane på Torvet

1.desember åpnes isbanen på Torvet i Julebyen Kristiansand. Ungene kan lære seg å gå på skøyter og hele familien kan danse på isen. En superkoselig mulighet til å roe ned før jul og samtidig gjøre noe moro sammen.

Magis på sitt beste, en hel julekule som lyser opp og som du kan gå inn i. Foto: Kvadraturen

Magi på sitt beste, en hel julekule som lyser opp og som du kan gå inn i. Foto: Kvadraturen

Julekule på Torvet

Nå kan du gå inn i ei magisk julekule omgitt av julelys. Det er rene kunstverket, hele byen lyser av magi.

Juleverksted og nissebesøk

Julebyen byr på spennende aktiviteter for ungene, på Torvet er det et eget telt hvor ungene kan lage julegaver. Nissen kommer innom slik at herlige julebilder med nissen kan foreviges.

3D show på Kristiansand Domkirke

Klokken 17.17 og 19.15 må du ta oppstilling foran Kristiansand Domkirke, da vil et 3D lysshow lyse opp hele Domkirka og gi deg gåsehudopplevelse. 

Lytt til Tore Ljøkjels vakre saksofontoner fra Domkirka. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Lytt til Tore Ljøkjels vakre saksofontoner fra Domkirka. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Saksofon fra Domkirketårnet

Stopp opp og lytt til Tore Ljøkjels stemningsfulle saksofontoner fra Domkirketårnet som spilles fra 8.-23. desember klokken 16.15-16.45. De vakre tonene kan høres ut over hele byen, noe som er helt spesielt for Kristiansand. 

Koselige juleverksteder på SKMU

Koselige juleverksteder på SKMU

Førjulsmagi på Sørlandets Kunstmuseum

Sørlandets kunstmuseum har familieverksted søndager før jul, her blir det førjulsmagi og stjernelaging i museets juleverksted. Helgen 1.-2. desember er det Designers julemarked på museet, og lekre julegaver fra designere selges.

Reis til en stor konsertopplevelse

Ingenting slår følelsen av å gå på en juleforestilling i Kilden teater og konserthus. Gjennom hele førjulstiden er det flere koselige forestillinger. Årets store juleteater er Gutta i trehuset, denne historien har du aldri sett før og den er faktisk skrevet av Andy Griffiths og Terry Denton spesielt for Kilden i Kristiansand. Forestillingen har Urpremiere fredag 30. november og spilles helt til lørdag 29. desember. 

Bestill billetter til Gutta i juletrehuset

Maria Mena Home for Christmas

Maria Mena skaper magi når hun inntar scenen i konsertsalen på Kilden 24.november. Men vakre melodier som Home for Christmas og andre vidunderlige melodier vil du garantert få varme deg langt inn i sjelen. 

The Heart of Christmas i Q42

På scenen til Q42 spilles The Heart of Christmas, en fantastisk julemusikal for hele familien. Fra 29. november til 2. desember blir det hele 4 forestillinger satt opp.

Stemningsfulle konserter i Kristiansand Domkirke 

I adventstida kan du få med deg åpen kirke og flere stemningsfulle julekonserter i Kristiansand Domkirke. Mandag 3. desember klokken 18.00 kan du høre klassikeren «Stille natt Hellige natt» ved Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybakk, Tor Endresen og Lisa Børud.

Kjøp billetter til Stille Natt Hellige Natt i Kristiansand Domkirke
Herlig julestemning i hele Dyreparken.

Herlig julestemning i hele Dyreparken.

Jul i Dyreparken

I Dyreparken er det alltid god julestemning og de tre først helgene i desember er det fullt program i parken. På Kutoppen kan du varme deg rundt bålpanna på tunet, grille marshmallows og nyte julestemningen på KuToppen.

På Setra kan du få kjøpt grøt, gløgg, kaffe, saft, klementiner, appelsiner, smultringer og mye annet godt som hører julen til. I julebutikken får du gode juletilbud, et perfekt sted å kjøpe julegaver til de minste.

Hold av en av dagene for en koselig dag i Dyreparken 1.- 2. desember, 8.- 9. desember, 15.- 16. desember.

Julestemning fra gamle dager på Kristiansand museum. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Julestemning fra gamle dager på Kristiansand museum. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Julemarked på Kristiansand museum

Søndag 2. desember er det stort julemarked på Kristiansand museum, de gamle husene er pyntet og gatene er omgjort til markedsplass med utstillere fra hele Sørlandet. Det er sjonglører i gatene og du kan kjære med hest og kjerre. Gled deg, dette er et av Sørlandets største julemarkeder.

Kjøp billetter til Julemarkedet på Kristiansand Museum

Jul i Gamle dager

Søndag 09. desember klokken 11.00-15.00 kan du bli med å se hvordan julen ble feiret i gamle dager.  Bli med på en omvisning i de julepyntede husene på Kristiansand museum, hør julefortellinger og lag jule-lenker. I kafeen kan du nyte en varm kopp kaffe eller kakao, spise nystekte vafler og få smaksprøver på pepperkaker.

Kjøp billett til Jul i gamle dager

Sjekk arrangementskalenderen og finn det julearrangementet du vil gå på. 

Her finner du oppskriften på Sørlandets beste kakemenn. 

 

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.