Sørlandet Blogg
Vivid Post Rock 2015 - 2012Rockets.com
Share

VIVID Post-Rock festival arrangeres 21.-22. september i Kristiansand. Er du ute etter en helt unik opplevelse som blander musikk og det visuelle er dette noe du må sjekke ut.

Vi har tatt en snakk med festivalgründeren og Sørlandets største post-rock fan (mer om hva post-rock er senere) i forbindelse med at VIVID arrangeres for fjerde gang på gamle Aladdin kino i Kristiansand 21.-22. september 2018.

Hvem er du og hva gjør du for VIVID festivalen?
– Timo Helmers og jeg leder festivalen – sammen med Helge Bergstad, de gode frivilliglederne og den litt kontraproduktive sønnen min Ivo på 2,5 år 🙂

Fortell litt om bakgrunnen til VIVID festivalen?
– Ideen om VIVID oppsto da jeg var med eks-kjæresten på tur til Danmark i 2015. Vi var i Aarhus og ville oppleve noe spennende. Jeg hørte tilfeldigvis at det var en post-rock festival så vi dro dit. Det var veldig «drømmende» musikk og da jeg lukket øynene under konserten så kom det mange bilder fram. Samme kvelden sa jeg til henne at vi kunne drive en festival sammen. Vi søkte tilskudd fra Kristiansand kommune, den ble overraskende nok godtatt, og så var vi i gang.

Hva er egentlig dette post-rock som er festivalens sjanger?
– Kategorien er skapt av musikkjournalister og fans og karakteriseres av et hovedsakelig instrumentalt uttrykk. Sjangeren er ganske ung og ukjent for de fleste og det lønner seg å «digge seg» inn i det. For nykommer anbefaler jeg en radiostasjon som heter postrocks.me som spiller forholdsvis enkle låter.
– VIVID (som betyr levende) er en konseptfestival der instrumentell rock og metall blandes sammen med visuelle uttrykk, enten fra bandene selv eller fra kunstnere eller artister vi har kontakt med. Aladdin Kino som konsertsted passer perfekt siden vi kan projisere hele uttrykket på en enormt stor kinoskjerm!

Er det noen spesielle kjente band som er i post-rock sjangeren som folk flest har hørt om?
– Jeg vil nok sier at de to største bandene i og rundt sjangeren er Mogwai og Sigur Ros. Andre er: Godspeed You! Black Emperor, Tortoise, Do Make Say Think, Explosions in the sky, This will destroy you og God is an Astronaut og Caspian. Liker du noen av disse bandene vil du ikke bli skuffet.

Kan du nevne noen høydepunkter fra tidligere års festivaler?
– Mitt største høydepunkt er alltid når jeg er vitne til at publikumet blir helt slått ut av musikken eller et band. Rent musikalsk var det nok Year of No Light fra fjorårets festival og Eupana fra 2016.

Er det noe spesielt dere anbefaler på årets festival?
– For meg som booker må jeg jo bare anbefale hele line-upen 😉 Jeg har såklart noen favoritter, men anbefaler å ta seg en halv time, gå til nettsiden vår og klikke seg gjennom Bandcamp lenkene.

Vivid Festivalen 2018

Vivid Festivalen 2018

Med 3 ord, si hvorfor folk skal ta turen iår?
– Spennende, nytt og uforutsigbart!

Les mer om artistene og
bestill VIVID festivalbilletter her

Vivid Festivalen

Foto: Vivid Festivalen

Vivid Festivalen

Foto: Vivid Festivalen

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Erik

Erik er en kulturinteressert 78 modell bosatt i Kristiansand. Opprinnelig fra Nodeland - men nå Krs bygutt av hele sitt hjerte. Bachelor utdannelse fra Universitetet i Agder i media og kommunikasjon. Har jobbet siden 2008 i reiselivsbransjen. Glad i storbyferie og LP shopping. Du finner han på konsert eller andre kulturarrangementer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.