Sørlandet Blogg
Arve Henriksen under Punkt Festivalen 2017. Foto: Petter Sandell.
Share

Punkt Festivalen er en av Sørlandets mest spennende musikkopplevelser. Vi har snakket med en av initiativtakerne i anledning årets festival som arrangeres 30. august – 1. september 2018 i Kristiansand.

Erik Honoré er kunstnerisk leder for Punkt sammen med Jan Bang, de tok initiativet til festivalen i 2005.

Fortell oss litt om Punktfestivalen?
– Punkt er en musikkfestival i Kristiansand, i 2018 avholdes den 30. august – 1. september. Festivalen er bygd på konseptet Live Remix, som betyr at konsertene umiddelbart remikses av andre musikere, slik at publikum får oppleve en tolkning av den konserten de nettopp har hørt. Sjangermessig er det nok en overvekt av moderne improvisert instrumentalmusikk, i kombinasjon med elektronisk musikk. Men vi presenterer et forholdsvis bredt spekter av kvalitetsmusikk, fra pop til samtidsmusikk. I år er hovedarenaen Kick Scene, men det er også konserter på Kristiansand Kunsthall og Vaktbua på Odderøya, samt seminarer. Til sammen blir det 36 arrangementer i løpet av tre dager.

Er det noe spesielt dere anbefaler på årets festival?
– Punkt-publikummet er glade i å få med seg «alt», og de er åpne for nye artister og uttrykk. Det er noe av det vi er mest fornøyde med å ha fått til. Men det er mulig at power-prog-trioen Elephant9 som spiller lørdagen og Thomas Strønens ECM-prosjekt Time Is A Blind Guide på fredagen treffer et ganske bredt publikum – og så er det konserter og installasjoner i Kunsthallen som vil være spesielt interessante for de som liker å gå i dybden.

I tillegg er det konserter på Vaktbua med en ny generasjon supertalenter: Nåværende og tidligere studenter fra den elektroniske musikkutdanningen ved UiA, og trioen I Like To Sleep som ble kåret til «Årets beste unge jazzmusikere» på Moldejazz.

Av seminarene vil jeg kanskje trekke fram den amerikanske keyboardisten Jason Lindner, som bl.a. skal snakke om sine erfaringer fra innspillingen av David Bowies farvel-album «Blackstar», og den britiske musikeren og forfatteren David Toop som relanserer den viktige musikkboka «Ocean of Sound».

Kan du nevne noen høydepunkter fra tidligere års festivaler?
– Det å bringe betydningsfulle artister som Brian Eno, Laurie Anderson og David Sylvian til Kristiansand og la dem samarbeide med norske musikere, har vært veldig givende. Og også å ha hatt muligheten til å bidra kunstnerisk, sammen med Jan. Punkt er like mye et kontinuerlig kunstnerisk prosjekt som en festival. Vi er også fornøyd med å ha bygd ned murene mellom artister og publikum – det har vært mulig på grunn av de intime omgivelsene man får når man arrangerer en slik festival i Kristiansand, og ikke minst den gode stemningen som alle våre frivillige bidrar til.

Daniel Lanois under Punkt Festivalen. Foto: Petter Sandell.

Daniel Lanois under Punkt Festivalen. Foto: Petter Sandell.

Det er mange internasjonale gjester (både musikere og journalister) på festivalen. Hvorfor tror du de tar turen til Kristiansand?
– Det er delvis fordi våre «kjernesjangere» improvisasjon/elektronikk er områder der norske musikere har stått sentralt i lang tid, også internasjonalt. Og så er det resultatet av en bevisst satsing: I tillegg til moderfestivalen i Kristiansand har vi arrangert Punkt-avleggere i rundt 25 byer i Europa, Canada og Asia. Det medfører at konseptet blir kjent, og at vi rekrutterer både musikere og presse/bransje til å komme til Kristiansand i månedsskiftet august/september.

Undertegnede har deltatt på flere av de tidligere års festivaler og har fått noen utrolige musikalske opplevelser, både på hovedkonsertene og under remiksene.

Les mer om Punkt og bestill billetter nå: www.punktfestival.no.

Toppbilde: Arve Henriksen under Punkt Festivalen 2017. Foto: Petter Sandell.

Okkyung Lee, Evan Parker, John Russell. Foto: Alf Solbakken.

Okkyung Lee, Evan Parker og John Russell under Punkt 2011. Foto: Alf Solbakken.

John Tilbury, Erik Honoré, David Sylvian, Jan Bang, Eivind Aarset, Philip Jeck, Arve Henriksen under Konserten "Plight & Premonition" Punkt 2011. Foto: Punkt Festivalen.

John Tilbury, Erik Honoré, David Sylvian, Jan Bang, Eivind Aarset, Philip Jeck, Arve Henriksen under Konserten «Plight & Premonition» Punkt 2011. Foto: Punkt Festivalen.

 

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Erik

Erik er en kulturinteressert 78 modell bosatt i Kristiansand. Opprinnelig fra Nodeland - men nå Krs bygutt av hele sitt hjerte. Bachelor utdannelse fra Universitetet i Agder i media og kommunikasjon. Har jobbet siden 2008 i reiselivsbransjen. Glad i storbyferie og LP shopping. Du finner han på konsert eller andre kulturarrangementer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.