Sørlandet Blogg
Glamping teltåpning Lomsesanden Camping
Share

I sommer tok vi oss en tur for å bade på Lomsesanden utenfor Farsund. Mens vi var der fikk vi også sjekket ut de nye glamping-teltene på Lomsesanden Camping.

Av ren nysgjerrighet spurte jeg litt om priser og tilgjengelighet og fikk vite at det ene teltet var ledig samme natt. Jeg var dønn klar for en spontan overnatting, men familien trengte litt mer tid på å bestemme seg. Vi hadde jo tross alt bare planlagt en dagstur til Farsund og vi hadde verken med oss ekstra tøy eller tannbørster. Det hadde jo vært en enkel sak å fikse, mente jeg, men vi bestemte oss for å bade på det. Innen vi hadde badet ferdig, var imidlertid en annen familie på vei inn i teltet. Så glampingturen min får jeg ha tilgode til en annen gang.

Glampingtelt Lomsesanden Camping

Lomsesanden Camping har fått tre glampingtelt til utleie. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Camping er in som aldri før. Salget av telt har gått til himmels, melder Newswire i en artikkel på sin nettside. Glamping er en litt mer glamorøs variant av teltlivet, med større telt, gjerne på platting, ordentlige madrasser eller senger, gjerne innlagt strøm slik at du kan ha elektrisk belysning eller kjøleskap inne i teltet.

Lomsesanden Camping har de foreløpig fått tre telt, og det har vært stor pågang gjennom hele sommeren. Alle teltene står på platting og har tilhørende utemøbler. Inne i teltene er det komfortable senger, belysning i form av lyslenker eller elektriske «lysekroner», teppe på gulvet og kjøleskap. Utenfor hyttene står det behagelige tremøbler. Det koster 700 kroner per natt for ett telt og det er plass til 4-5 personer i teltene.

Glampingtelt Lomsesanden Camping

Mannen fant seg godt tilrette utenfor teltet. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Glamping telt interiør, Lomsesanden Camping

Ingenting å si på komforten inne i teltene. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Campingplassen for øvrig står foran en omfattende «oppussing». Alle fellesbygg er rimelig gamle og slitte foreløpig, men det kommer til å skje mye på stedet de neste par årene. Området er stort, og det er mange fine steder å slå opp teltet eller plassere bobil eller campingvogn. I tillegg har plassen noen enkle campinghytter til utleie.

Lomsesanden Camping

Et av mange flotte steder å campe på Lomsesanden. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Lomsesanden Camping inngangsparti

Inngangspartiet til Lomsesanden Camping har fått seg en liten ansiktsløftning med nye skilt. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Skilt ved herretoalettet på Lomsesanden Camping

Morsomme sitater på doveggen:) Foto: Hildegunn Skage Teinum

… because women are always right. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Det beste av alt med å bo på Lomsesanden Camping er at du har stranda nesten rett utenfor teltåpningen. Lomsesanden er en av mine favorittstrender på Lista. Her er det ofte i le når det blåser på de andre strendene, det er herlig langgrunt og ikke fullt så store bølger. En helt perfekt strand å gå på med små barn. I tillegg er det en liten bekk som renner ut ca midt på stranda og der synes ungene det er skikkelig gøy å leke. Det er også fint at campingplassen ligger like ved, med toaletter, lekeplass og ikke minst kiosk der du kan kjøpe is, drikke, enkel småretter og godterier. Greit når man må kjøpe seg litt ekstra tid på stranda når ungene begynner å bli litt utålmodige.

Lomsesanden strand

Lomsesanden er en av mine favorittstrender på Lista. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Lomsesanden strand

Flere enn oss koste oss på Lomsesanden denne fine juli-dagen. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Blir du (eller ungene) lei av strandlivet er det mye moro å finne på i nærheten. Langs Listastrendene går kyststien fra Loshavn til Lista Fyr og videre forbi Sausebakk, Penne og Nordberg Fort. En flott vandretur som man godt kan bruke flere dager på. Da kan du for eksempel overnatte på Lista Fyr.

Kyststien Lista

Kyststien går langs hele Nordsjøen og følger Listalandet fra Loshavn. Foto: Sigrid Harket Sandal, Farsund365

I Vanse kan du oppleve ekte amerikansk stemning på Trunken, en butikk som selger alt mulig amerikansk, fra retro kjoler til cowboyboots og -hatter, interiør, godteri, matvarer og sminke. Våre favoritter må alltid bli med hjem; cheddar fisk og Mac ‘n Cheese. Jeg prøvde å finne meg en fin Amerika-kjole, men tror jeg må ta en tur tilbake alene. Jeg klarte rett og slett ikke å bestemme meg på så kort tid.

Trunken, Vanse

Alt hos Trunken er amerikansk. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Retro amerikakjole Vanse

På Trunken kan du få kjøpt deg en skikkelig kul, retro amerikakjole. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Tunken klær

Trunken har en stor avdeling med western-inspirerte klær, hatter og sko. Foto: Hildegunn Skage Teinum

På Vanse er til og med toalettene amerikansk-inspirert. Vi fant også en fin lekeplass parken rett over veien.

Restroom Vanse

Til og med doene på Vanse er amerika-ispirerte. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Retro kjole på Trunken i Vanse

Ekte amerikansk restroom i Vanse. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Lekeplass i parken i Vanse

Vi koste oss med piknik og litt lek i parken før bading på Lomsesanden. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Om kvelden badet vi – igjen – ved Badehuset og stupetårnet i Farsund. Det var tross alt en aldeles herlig sommerdag, og vi fant ut at det var absolutt innafor med et nytt bad etter noen times trasking i Farsund under Kaperdagene. Mer om dette i min neste blogg:)

Badehuset Farsund

Et kveldsbad ved Badehuset i Farsund kan anbefales. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Stupetårn og sauna i Farsund

Badehuset og saunaen i Farsund er tilgjengelig hele året. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Stupetårn ved Badehuset i Farsund

Ved Badehuset i Farsund er det stupetårn, badeflåte og sauna. Foto: Hildegunn Skage Teinum

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.