Sørlandet Blogg
Overnatt i yurt
Share

Vi har overnattet i Mineralparken på Evje og testet ut glampinglivet i de nye yurtene i parken. 

Glamping er livet

Mange har fått øynene opp for denne nye ferieformen med overnatting, som er en vesentlig rimeligere form for ferie enn hotellferie og hvor man får en naturopplevelse i tillegg. Her kan du lese om hvordan vi opplevde glampinglivet på Evje. 

Mange har fått øynene opp for den nye formen for overnatting. Foto: H. Teinum©Visit Sørlandet

Mange har fått øynene opp for den nye formen for overnatting. Foto: H. Teinum©Visit Sørlandet

Yurt er glamping

Glamping er et ord som er satt sammen av GLAMorøs camPING, altså telt-turen for den som liker comfort. Her kommer du til oppredde senger som om du skulle være på et hotell og hvite håndkler ligger klart på senga. For en familie som er avhengige av ei god natt søvn, er denne formen for camping er midt i blinken for oss. Søvnmagel i vår familie = breakdown dagen derpå.

Bo i telt med komfortable og ny oppredde senger. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Bo i telt med komfortable og nyoppredde senger. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Gjør noe man ikke gjør til vanlig

Vi er to voksne og tre barn og sjekket inn i den største yurten. Alle fem bodde i samme yurt og det synes ungene var veldig morsomt, og ikke minst koselig. Ferie er å gjøre noe helt annet enn det man gjør til vanlig, så dette var en veldig fin opplevelse. 

Yurtene har innlagt strøm. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Yurtene har innlagt strøm. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Innlagt strøm i yurten

Det er innlagt strøm i yurten så du kan lade telefon og kamera og det er satt inn et lite kjøleskap. Det er mulig å ha med deg litt drikke og enkle matvarer som kan holdes kjølig i varmen. 

I de store yurtene er det til og med en elektrisk peis. Den var god å ha ut på kvelden, samtidig som det skapte en hyggelig atmosfære inne. 

Kveldsmaten i solnedgang

Med rosa himmel og speilblankt vann var alt idyll bortsett fra litt småirriterende knott. Du bor midt i naturen så det kan være lurt å pakke med deg en god myggspray og mygglys. Kveldsmaten ble inntatt på spiseplassen som er laget til like utenfor yurten. For en sommerkveld vi fikk oppleve, ungene var oppe til midnatt og løp rundt og utforsket hele området og parken.  

Tannpussen tar vi i herlig solnedgang over Mineralparken. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Tannpussen tar vi i herlig solnedgang over Mineralparken. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Tannpuss i solnedgang 

Toalettene som tilhører yurtene ligger like utenfor og det er vannklosett og dusj. Alt er helt nytt i år, så det er rent og pent. Tannpussen tok vi på trappa med utsikt over elva, med rosa himmel som bakgrunn, en flott naturopplevelse i seg selv. 

Glem telt, liggeunderlag og svette soveposer

Vi sov godt gjennom natta og våknet til summende bier utenfor teltduken. Skikkelig idyllisk. Det jeg likte best med denne turen er at jeg ikke trengte å pakke med meg all verdens ting som telt, teltstenger, liggeunderlag og soveposer. Vi pakket kun det vi trengte for en overnatting på hotell. Hardt liggeunderlag og klam sovepose er byttet ut med hvitt sengetøy og myke senger.  

Frokost inntas utenfor yurtene i Mineralparken

Frokost inntas utenfor yurtene i Mineralparken. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet.

Frokost levert på døra

Frokost med ferske rundstykker, juice, pålegg og kaffe ble levert på døra. Vertskapet på Mineralparken gjorde alt for at vi skulle få et hyggelig opphold. Frokosten spiste vi på steinbenkene som er satt opp like ved elva. Vannet lå blankt og vi var klare for en dag med mange aktiviteter i parken.

Elva er krabbe- og brennmanetfri så det er bare hive seg uti

Elva er krabbe- og brennmanetfri så det er bare hive seg uti. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Forfriskende morgenbad i Otra

Etter frokost tok alle et forfriskende bad på sandstranda i parken. Her er det ferskvann, så det er helt fritt for krabber og brennmaneter. Det var deilig temperatur i det friske fjellvannet som renner gjennom hele Setesdal.

Inkluderer inngang i parken

Overnatter du i Mineralparken inkluderer det inngang i parken i to dager. Det er jo helt fantastisk, for med alle de mulighetene du har i parken rekker du nesten ikke over alt på en dag.

Skjær ut en figur i stein. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet.

Skjær ut en figur i stein. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet.

Mineralparken tilbyr nemlig alt dette: stor sandstrand, badeleker, tilgang til kano, vannsykkel, trøbåt, mini-golf, frisbee, stor lekepark, en flott park med blomster og skulpturer, mulighet til å vaske steiner i eventyrbekken og skjære ut steinskulpturer. Sist men ikke minst, inngang til tunellene og mineralene som ligger langt inne i fjellet. Her kan du se over 1200 mineraler og flotte steiner fra hele verden. På Mineralparken er det aktiviteter for hele familien og alle aldre.

Pizzarestaurant i Mineralparken

Om du er like heldige som oss med været, er det fint å spise måltidene ute. Yurtene ligger idyllisk til ved Otra, og vi spiste både kveldsmaten og frokosten like utenfor teltet. I parkens egen pizza restaurant Rock Café, serveres det smakfull pizza. 

Rimelig ferie i luksustelt. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Rimelig ferie i luksustelt. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Rimelig ferie

Glamping er rimeligere overnatting og et supert alternativ til å bo på hotell. Her er oversikten over prisene som tilbys:

Overnatting voksen (fra 14 år) inkludert inngangsbillett i to dager for kr 450,- pr. person i lavsesong / kr 475,- pr. person i høysesong.

Overnatting barn (3-13 år)  inkludert inngangsbillett i to dager kr 375,- pr. person i lavsesong / kr 400,- pr. person i lavsesong.

NB! Barn under 3 år kan overnatte gratis i foreldrenes seng.

Vi hadde to fantastiske dager i parken og anbefaler overnatting i yurt på det varmeste. Vil du overnatte i yurt, bestill overnatting på Mineralparken her

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

1 kommentarLegg igjen en kommentar

  • […] Mineralparken er en morsom og annerledes opplevelse for hele familien. De har en kjempestor mineralsamling som ligger i en tunnell i fjellet og mange aktiviteter utendørs. Dette skjer i høstferien: 🍁møt dinosaurer 🍁spill boblefotball 🍁lazer tag 🍁gå på skattejakt inne i fjellet 🍁ta en kanotur på elva 🍁shopping i Rock Shop   I aktivitetsteltet kan du grave frem dinosaurskjellett, knekke geoder og lage steinfigurer. Minigolf, dinosklia og lekeplassen er åpen hele tiden! Prøv Klatreskogen med zip-line over Otra. I Klatreskogen er både Nettparken, Grand Park, klatreveggen m/Skyfall og Junior Park åpen.  Få max ut av besøket og kjøp kombibillett fra kun kr 295,- pr. person. Bestill høstferien din nå, det er fortsatt ledige rom og yurter. Bestill på Mineralparken Har du sett denne: Glamping på Mineralparken. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.