Sørlandet Blogg
Share

Å være Sørlending dreier seg om skjærgården, saltvann i håret, tean i tanga og manneid på henna. I sommer kan du oppleve å være Sørlending for en dag, på Bragdøya i Kristiansand. Sammen med familien eller gode venner får du oppleve den velkjente skjærgården, sjø og svaberg som en ekte Sørlending.

Båtliv er en viktig del av sommeren på Sørlandet. Foto: Adam Read@Visit Sørlandet

Dagen starter på Kai 6 i Kristiansand. Klokken 11.00 reiser badebåten MS Bragdøya ut til Bragdøya, hvor dagen skal tilbringes. Ved ankomst venter en skjærgårdsguide. Først får du en omvisning på Kystkultursenteret og ikke minst en liten språkopplæring. Å kunne en fem-seks varianter av ordet «Javel» kan komme godt med, i tillegg til de maritime uttrykkene baug, akter, babord og styrbord, tofte, dregg, trosse, fortøyning og ikke minst å «legge te».
Deretter følger det populære rokurset, for hele familien. Etter endt kurs både til lands og til vanns, blir du innehaver av den ettertraktede Ro-knappen. En pin som kun er å få tak i for dem som har gjennomført.
_

Ta Ro-knappen på Bragdøya. Foto: Barnas Øy

Aktivitetene; motorbåt, robåt, SUP, fiske og fangst blir tilpasset vær, alder og ønske. Om det er tid, får du mulighet til å ro ut å fiske etter makrellen med «riggle». Et snøre med sorte kroker spesielt til makrellfiske.

Makrellen e’ kommen! Foto: Barnas Øy

Etter aktiviteter og fiske er det tid for lunsj. Ved ankomst Bragdøya får du ei kasse som inneholder alt du trenger til å lage en spennende lunsj utendørs. Om makrellen «e’ kommen» tilberedes denne sammen med lunsjen.

Sol, sommer og skjørgård. Foto: Barnas Øy

Etter lunsj kan du ro litt til før det arrangeres en historisk vandring rundt øya før retur med badebåten i 16-17 tiden. På øya finnes blant annet det gamle huset hvor Camilla Collett, Oscar og Henrik Wergeland tilbragte sine barndoms somre i. Langs stiene på Bragdøya kan du også finne krigsminnesmerker.

Badebåten går mellom Kristiansand og Bragdøya hele sommeren. Foto: Adam Read@Visit Sørlandet

Prisen er kr 495.- per person, inkludert aktiviteter og lunsj.
Billetter til MS Bragdøya kjøpes ved avgang.
Følgende dager kan du bli med på Sørlending for en dag:
  • Lørdag 30. juni
  • Søndag 1. juli
  • Lørdag 7. juli
  • Søndag 8. juli
  • Lørdag 14. juli
  • Søndag 15. juli
Obs. Begrensede plasser.

For mindre grupper, tilbys også «Sørlending for en kveld». Dette inkluderer å lyse etter krabber. Kun etter avtale. Ta kontakt på booking@barnasoy.no for mer info, pris og booking.

Ønsker du å tilbringe fem dager på Bragdøya? Bli med på Barnas Øy, et sommeraktivitetstilbud for barn fra 6 til 13 år. Sjekk ut flere sommerleirer og sommerskoler på Sørlandet her.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.