Sørlandet Blogg
Share

Få med deg årets nyheter på Sørlandet 2018. Dette året er det mange nye opplevelser, overnattingstilbud og attraksjoner på det blide Sørland. Ikke gå glipp av dem.

Spøkelseshuset i Dyreparken

Kaptein Sabeltanns spøkelseshus åpner i Dyreparken.

Årets nyhet i Dyreparken er et Spøkelseshus. Her vil barn og voksne få møte Kaptein Sabeltanns mørkeste mareritt og hans rivaler. Når du entrer Spøkelseshuset som Kaptein Sabeltann må du må hanskes med både Greven av Gral, jungelfyrsten Maga Kahn og Grusomme Gabriel. Tør du besøke årets nyhet?

Nyoppusset Dyreparken hotel

Dyreparken Hotell har totalrenovert alle sine 160 hotellrom. Rommene får Afrika-tema, og blir tilpasset både barnefamilier så vel som forretningsreisende gjester. Hotellet tilbyr alle sine overnattingsgjester inngang i Dyreparken en time før parken åpner, samtlige helger fra mai til august, og alle hverdager i skoleferien.

Kaptein Sabeltann lager underholdning du sent vil glemme.

Kaptein Sabeltann lager underholdning du sent vil glemme.

Magiske sommernetter med ny Kaptein Sabeltann forestilling

Gled deg til magiske sjørøvernetter i Dyreparken. Nok en sommer kan du oppleve sitrende spenning under kveldsforestillingen Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt.

Det forrykende showet byr på underholdning for store og små, her er det pirater, akrobatikk og dans med noen av Norges beste dansere. Det er kruttrøyk, fyrverkeri og flammer. Flyvende hekser, ekte sjørøverfekting og selvfølgelig fine sanger fremført av dyktige skuespillere. Du får også en god porsjon humor slik at du får deg en god latter.

Dyktige akrobater på Sirkus Jesper.

Dyktige akrobater på Sirkus Jesper.

Ny sirkus Jesper forestilling

Røveren Jespers store drøm var å få sitt eget sirkus. Sirkus Jesper er en helt uvanlig forestilling som starter klokken 17.30 i sirkusteltet ved Kardemomme by. Har kan du bli med inn til en akrobatisk og fin avslutning på dagen i Dyreparken.

Kutoppen har fått nye figurer som skal underholde.

Nå kan du gå på gårdskonsert med Klara og Mosk på Kutoppen, så her blir det nye sanger og mye moro.

Gårdskonsert på Kutoppen

Kutoppen er en koselig norsk bondegård hvor du kan bli bedre kjent med dyrene som lever på gården. Her kan du komme helt innpå dyrene. Du får klappe på ponnier, sauer, griser, kaniner, kuer og høner.

Kutoppen er det gårdskonsert med Klara og pappaen hennes, Mosk. Her får du rykende ferske låter i konsert på idylliske KuToppen. Gårdskonsertene starter klokken 12.00, 13.00 og 14.00 utvalgte dager og helger, samt hver dag i juli.

Orangutangen blir i Indonesia en kaldt mennesket fra skogen.

Orangutangen blir i Indonesia en kaldt mennesket fra skogen.

Skjelden orangutang fødsel

I januar ble det født en orangutang i Dyreparken, og et viktig tilskudd til den lille familien i Dyreparken. Orangutangene lever kun i regnskogene på Borneo og Sumatra i Indonesia så her har du en fantastisk mulighet til å bli med inn i orangutangens rike og se den lille krabaten leke seg i tretoppene. Visste du at orangutangen er ganske like oss mennesker og at hele 97 prosent av vårt DNA er likt?

I sommer kan du overnatte i yurter ved Mineralparken på Evje.

I sommer kan du overnatte i yurter ved Mineralparken på Evje.

Overnatt i en yurt ved idylliske Otra

Mineralparken på Evje utvider overnattingskapasiteten og får fire store yurter. Er du klar for en overnatting i den mer glamorøse formen for camping, da er absolutt dette noe for deg. Her sover du i ei nyoppreid og komfortabel seng med naturen like utenfor døra. Denne helt spesielle formen for overnatting passer for alle. Med sin attraktive beliggenhet like med Mineralparken og Klatreskogen, kommer dette til å bli en av de mest særegne overnattingsstedene på Sørlandet.

Nytt Vitensenter i Kristiansand.

Nytt Vitensenter i Kristiansand.

Bli smartere i Kristiansand

Vitensenteret Sørlandet utvider og har åpnet ny avdeling i Barnas By Kristiansand. Det nye vitensenteret er et mini-vitensenter, hvor barna kan kose seg med eksperimenter og forskjellige nøtter som trimmer hjernen. Nå kan du dra på ferie og komme hjem smartere.

Evje Klatrepark åpner 7. juli

TrollAktiv får enda en opplevelse, Evje Klatrepark åpner 7. juli

25 års jubileum med åpning av ny klatrepark

I år feirer den populære aktivitetsparken og raftingsenteret TrollAktiv 25 år. Hvert år har den populære parken fornyet seg og årets store nyhet er en klatrepark. Evje Klatrepark, åpner 7. juli og har et topp moderne sikkerthetssystem med utfordrende løyper og kule zip-lines. Evje ligger kun en time fra de fleste Sørlandsbyene.

Thon Hotel Parken ligger like ved Wergelandsparken og Torvet i Kristiansand.

Thon Hotel Parken ligger like ved Wergelandsparken og Torvet i Kristiansand.

Thon Hotel Parken

Kristiansand får et nytt hotel som ligger sentralt plassert midt på torvet. Har har du direkte tilgang fra parkeringshus, shoppingsenteret Torvkvartalet og byens hyggelige torv med et bredt tilbud av restauranter. Selv om Thon Hote Parken ligger midt i byen er det i nærheten av den populære Bystranda og i avslappende omgivelser midt i byen.

Radisson Blu Caledonien i Kristiansand

Radisson Blu Caledonien i Kristiansand får byens kuleste uteserveirng på taket.

Fullkommen sommerkveld på taket til Radisson Blu Caledoninen

Det tradisjonsrike hotellet Caledonien kommer tilbake til sin fordums prakt. Hotellet har vært i gjennom en totalrenovering. Rommene på Radisson Blu Caledonien har vinduer fra gulv til tak er inspirert av 60 -tallets design og arkitektur. På hotellets grønne takterrasse blir det bar og uteservering med Kristiansands flotteste utsikt, og et soleklart sted for mingling, samtaler og hyggelige sommerkvelder på byens luftige tak.

Escape room med TeamQuest

Escape room er slags spill hvor du i grupper skal løse en gåte med forskjellige brikker for å komme frem til løsningen. Du får serier av små clue og hint som må løses, så her er det bare å skjerpe de små grå. Escape room er en veldig moro og populær aktivitet som er basert på samarbeid mellom deltakerne.

Odderøya fyr gjenåpnes og serverer suppe og kanelsnurrer med byens beste utsikt.

Odderøya fyr gjenåpnes og serverer suppe og kanelsnurrer med byens beste utsikt.

Opplev Odderøya fyr en av Kristiansands skjulte perler

Odderøya fyr er lokaliser midt ute i Byfjorden med innseilingen til Kristiansand. Vest-Agder-museet har gjenåpnet fyret og tilbyr servering av suppe og deilige kanelsnurrer med den beste utsikten til båtlivet og havet. Her er du velkommen til en intim og særegen opplevelse på et av Kristiansands landemerker. Fyret vil ha åpent søndager fra 6. mai-10. juni. Fra 16. juni-12. august er det åpent hver lørdag og søndag. Etter sommeren har Odderøya fyr åpent fra 12. august-28. oktober.

Bjellandstrand gård ligger midt i Nasjonalparken og tilbyr tvekamp og Farmen light.

Bjellandstrand gård ligger midt i Raet Nasjonalpark og tilbyr tvekamp og Farmen light.

Nasjonalpark med tvekamp og Farmen light

Bjellandstrand gård som ligger midt i Norges nye nasjonalpark, Raet kan du bli med på tvekamp og Farmen light. Med en blomstrende hage som kulisser og med utsikt til havet er dette en av de flotteste nyhetene Sørlandet har å by på.

Sommerrestauranten Café Verftet åpner i Ny-Hellesund

Sommerrestauranten Café Verftet åpner i Ny-Hellesund.

Sommerrestaurant på Verftet i Ny-Hellesund

Det gamle verftet i Søgne-skjærgården ble revet og forvandlet til et helt unikt overnattingssted med restaurant og kurslokale. I år åpner det sommerrestaurant på bryggekanten. Her blir det god stemning skapt av et hyggelig vertskap og opplevelser du sent vil glemme. Det er få kafeer som har en bedre og mer spektakulær beliggenhet enn Café Verftet i Ny-Hellesund.

Glamping på Lomsesanden

Kom til ferdig oppsatt luksustelt og glamping på Lomsesanden i Farsund.

Glamping på Lomsesanden

Med en fantastisk utsikt til havet og den vakre langgrunne stranden, er dette drømmen av en overnatting. Her betaler du kun kr 600,- for en overnatting i det ferdig oppsatte drømmeteltet som er innredet med senger, tepper og lykter. Vil du ha en opplevelse helt utenom det vanlige, bestiller du  overnatting i glamping telt på Lomsesanden i Farsund.

Nå kan du kombinere Aquarama Bad og Spa

Nå kan du kombinere Aquarama Bad og Spa

Aquarama utvider tilbudet

Kristiansands store badeland Aquarama ligger midt på den populære Bystranda. Nytt i år er at du kan kombinere badelandet med med full tilgang i spaavdelingen. Gode priser har de også, hverdager koster inngang i badelandet og spaet kun 320,- og i helgen kr 420,-. Slapp av i ferien og plei deg selv med en deilig dag i spa.

Kenguru i Norge

Den Lille Dyrehage i Gjerstad åpner en egen kenguru-park 16.juni. De vil med dette være Norges eneste sted som tilby gjestene å gå inne i området sammen med kenguruene. Den Lille Dyrehage har også fått beltedyr. Den insektsetende lille krabaten har et slags skjold over hele ryggen og er en utryddelsestruede art som opprinnelig kommer fra Sør-Amerika.

Bo i Øyhytta på Fiddan og nyt stjernene fra en beksvart himmel.

Bo i Øyhytta på Fiddan og nyt stjernene i de dype sørlandske skoger. Foto: Tronn Hansen

Tretopp hytter på Fiddan

På Fiddan i Audnedal kommune i Vest-Agder, har to robuste karer med egne hender bygd ei hytte på ei øy i et tre. Trærne har de skåret selv fra egen skog og materialer og inventar er bygd på stedet eller fraktet inn. Her kan du bo i ei eventyrhytte høyt oppe i trærne i de sørlandske skoger med utsikt over Bervannet og skogen rundt. Bestill magisk overnatting i Tretopp Fiddan før alle andre gjør det.

Gikk du glipp av nyhetene i 2016 og 2017, det er fortsatt mulig å få med deg alle godbitene.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.