Sørlandet Blogg
Share

Barnefilmfestivalen 2018 ble i år, som i fjor, åpnet med et skikkelig smell. I går var selve åpningsdagen og Barnefilmfestivalen arrangeres for 21. gang i Barnas By Kristiansand. Med nesten 100 filmer på programmet fra 27 forskjellige land er det mye å glede seg til i den kommende festivaluken, 24.-29. april. Endelig er Barnefilmfestivalen 2018 i gang.

Luis, 6år, gledet seg veldig til åpningen av Barnefilmfestivalen og filmen «Den utrolige historien om den kjempestore pæra».

Når vi ankom Kristiansand Kino i går, møtte vi mange spente skole- og barnehagebarn som var invitert til åpningen av Barnefilmfestivalen. Inne i kinosalen ble vi ønsket velkommen av festivalens programsjef Rita og skuespiller Emma Kilane fra Operasjon Mørkemann. Deretter fikk vi et forrykende danseshow fra dansegruppen Sawyer, før kulturminister Trine Skei Grande åpnet årets filmfest med et smell. Den velkjente festivalballongen med stukket hull på og glitter fylte scenen.

«Det er viktig at barn og voksne har sine egne festivaler med like bra film. Derfor er det kjempekult å være her i dag og feire barnas filmfestival» sa Trine Skei Grande når hun åpnet festivalen foran en fullsatt kinosal.

Etter åpningen var det selvfølgelig tid for film. Den prisvinnende filmen «Den utrolige historien om den kjempestore pæra» stod på programmet. Den danske filmskaperen Phillip Einstein Lipski introduserte filmen på en humoristisk måte, utkledd som en pære, til publikums fornøyelse.

«Filmen er basert på min egen barndom. Det har vært en lang reise.» Spøkte Lipski før filmen startet.

Sebastian og professor Glukose møter skumle pirater i Den utrolige historien om den kjempestore pæra. Foto: Barnefilmfestivalen

Kort fortalt, handler filmen om katten Mitcho og elefanten Sebastian som en dag finner en flaskepost fra den forsvunne borgemesteren i Solby. Sammen med professor Glukose, drar de på oppdagelsferd for å finne borgemester JP (JåddPe) og ta han med hjem til Solby. De møter mange morsomme og litt skumle figurer underveis. Klarer bestevennene å finne JP og ta han med hjem før det er for sent?

Filmen er basert på en populær barnebok og har blitt kåret til årets beste barnefilm i Danmark.

Du kan se filmen under Den store familiedagen lørdag 28. april. Filmen vises kl. 13.30 og kl. 15.00. Billetter til filmen finner du her.

Luis synes filmen var veldig spennende og anbefaler alle barn å se denne filmen.

Hele programmet og billetter til Barnefilmfestivalen finner du på barnefilmfestivalen.no. Ønsker du å se mer enn en film under årets festivaluke? Med et festivalbånd til kun 190,-  kan du se ubegrenset med filmer fra programmet.

Trenger du tips til filmer som passer for de minste? Sjekk ut programsjefens anbefalinger her.

Foto: Line Kamilla Nygård/Inger L. Hutchinson©Visit Sørlandet

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.