Sørlandet Blogg
Share

Sommeren er like om hjørnet og ingenting er vel bedre enn å tilbringe noen dager av sommerferien på sommerleir og sommerskole på Sørlandet? Under finner du en oversikt over sommerferietilbudene som finnes på Barnas Sørland i 2018.

Vær obs på at mange av sommerskolene og sommerleirene blir fullbooket lenge før oppstart og flere av dem har påmeldings- og søknadsfrist i mai.

AquaLama aktivitetsleir på Aquarama – uke 33

«Vi har en lama, på Aquarama…» Foto: Aquarama

Mandag og tirsdag i uke 33 kan barn fra 7-11 år bli med på aktivitetsleir med AquaLama i Aquarama. Meld deg på raskt, mens det ennå er plasser igjen.

Mer info og påmelding finner du her.

Aktivitetsdager hos Mineralparken og Klatreskogen på Evje – uke 26, 27 og 33

Bli med å klatre i juniorløypa i Klatreskogen på Evje. Foto: Klatreskogen

I sommer kan barn mellom 6-13 år bli med på aktivitetsdager i Mineralparken og Klatreskogen på Evje. De tilbyr 1, 2 og 5 dagers opplegg på dagtid og barna kan oppleve alt fra klatring, SUP og boblefotball til Eventyrbekken, figurforming og skattejakt. PS. Velger du 5 dagers opplegget, får deltakeren sesongkort til Mineralparken ut året.

Mer info og påmelding finner du her.

Piratskolen – uke 26, 27, 28, 29, 30, 31 og 32

Lev livet som pirat. Foto: Lisbeth Finsådal@Visit Sørlandet

Piratskolen i Grimstad er et aktivitetstilbud hvor barna, gjennom en tidsreise, lærer om sjøen, miljøvern og Grimstad by, samtidig som de opplever livet som unge pirater.

Mer info og påmelding finner du her.

Dansecamp i Arendal – uke 27

Bli med på 5 dager med dans, lek og moro sammen med andre barn fra 1. til 5. trinn.
Påmeldingsfristen er forskjøvet til 17. juni.

Mer info og påmelding finner du her.

Barnas Øy – uke 26, 27, 28, 32 og 33

Prøv deg på dykking på Barnas Øy. Foto: Adam Read@Visit Sørlandet

På Barnas Øy på Bragdøya i Kristiansand får barna fem innholdsrike dager med aktiviteter på land og i vann. Her kan de for eksempler lære deg å kjøre båt, prøve SUP (Stand up paddle), fiske, dykke og seile.

Mer info og påmelding finner du her.

Sommerskole på Sørlandets Kunstmuseum uke 26

Det er ikke vanskelig å ha det gøy på Sørlandets kunstmuseum. Foto: H.Sørvig@VisitSørlandet

På sommerskolen på Sørlandets kunstmuseum (SKMU) i Kristiansand vil barna lære om kunst, utforske museet, jobbe sammen med kunstnere og ha de gøy sammen med andre barn. Aktivitetene vil foregå både ute og inne og lærere vil være ansatte ved SKMU og lokale kunstnere. Sommerskolen er for barn mellom 6 og 13 år og barna vil bli delt inn i klasser etter aldersgruppe.

Mer info og påmelding finner du her.

Travskole på Sørlandets Travpark – uke 26, 27 og 33

På Travskolen i Sørlandsparken arrangeres det dagis og leir i sommer. Uke 27 kan barna bli med på dagis, en hel dag fylt med ponnikos og action. Bli med på stell, foring og trening av ponniene. Uke 26 og 33 er det sommerleir på Travskolen Sørlandets Travpark. Her kan du oppleve ridning og kjøring 5 dager i strekk.

Mer info finner du her.

Makerspace Norway i Kristiansand – uke 26, 28 og 33

Foto: Makerspace

På fellesverkstedet Makerspace Norway i Kristiansand kan barna bli med å utforske de forskjellige verkstedene innen tre, keramikk, tekstil, elektronikk og prototyping. De får en hel dag i hver av avdelingene og får utfordret kreativiteten, samt ny kunnskap om maskiner, verktøy, teori og sikkerhet.

Mer info og påmelding finner du her.

VitenKlubb på Vitensenteret – uke 26

På VitenKlubb får du prøve deg på eksperimenter. Foto: Haakon Sundbø

I uke 26 kan du bli med på aktiviteter og eksperimenter både ute og inne på Vitensenteret Sørlandet i Arendal. Bli med å utforske kjemi, matematikk, biologi og teknologi gjennom lekende læring.

Mer info og påmelding finner du her.

Haraldvigen feriekoloni – uke 26, 29 og 30

Haraldvigen feriekoloni er Kristiansand kommunes ferietilbud til barn mellom 7 og 13 år. Her det fokus på sol, sommer, vennskap og aktivitet. Feriekolonien varer i seks døgn og du må søke om plass innen 5. mai.

Mer info og søknadsskjema finner du her.

Norway Summer Games – uke 32

Norway Summer Games er en idretts festival for barn og unge som finner sted i Kristiansand 8.-12. august.

Mer info og påmelding finner du her.

Livet på Gården på Sandøya – uke 26 og 32

Opplev skjærgården på Sandøya under leiren Livet på Gården.

På Livet på Gården får barna et innblikk i hvordan det var å bo på et småbruk før i tiden. Barna får bli med på aktiviteter som høsting fra naturen, såpekoking, hytte snekring, bading, skattejakt og flatbrødbaking.

Mer info og påmelding finner du her.

Idrettsleiren på Hove – uke 26

På Tromøy i Arendal er det idrettglede som står i fokus under Idrettsleiren på Hove. Her kan du velge mellom flere forskjellige idretter og kjente idrettsprofiler kommer på besøk for å inspirere og delta på aktiviteter.

Mer info og påmelding finner du her.

Rytmisk sommerskole på Byremo – 30. juli-2. august

Bli med på Rytmisk sommerskole sammen med andre unge musikere og avslutt med konsert på Eikerapen Roots Festival. Kurset er for ungdom mellom 14-20 år som allerede kan, og ønsker å bli bedre på instrumentet sitt.

Mer info og påmelding finner du her.

Friluftsskole med FLIR

Friluftskolen er et gratistilbud for alle barn født mellom 2005 og 2008 i regi av Friluftsrådet Sør. I sommer kan du bli med på gøyale friluftsaktiviteter i Arendal, Froland, Gjerstad, Grimstad, Nissedal, Risør, Tvedestrand, Vegårshei og Åmli. Det arrangeres også friluftskole i Listerregionen.

Finn en sommerskole nær deg og meld deg på her.

Rideleir i Jegersberg – uke 26, 27 og 28

Jegersberg Gård i Kristiansand arrangerer rideleir for nybegynnere, lett øvede ryttere og ungdom som har litt mer erfaring fra hesteryggen.

Mer info og påmelding finner du her.

Sommerskole: Kodekurs for barn – uke 26

Bli med på kodekurs for barn på Aftenskolen i Kristiansand 25.-29. juni. Kurset går på dagtid og passer for barn fra 8-14 år. NB. krever litt forkunnskaper i programmeringsspråket «Scratch».

Mer info og påmelding finner du her.

Sommerskole med Redningsselskapet – uke 26 og 27

Sommerskole med Redningsselskapet består av aktiviteter på dagtid hvor barna, gjennom lek og aktiviteter i trygge omgivelser, får et innblikk i sjø- og båtvett. RS sommerskole arrangeres i Arendal, Kristiansand, Lillesand og Mandal i uke 26 og 27.

Finn en sommerskole nær deg og meld på her.

Sommerleir med DNT Sør – uke 26

DNT Sør arrangerer to forskjellige sommerleirer i uke 26. En for barn fra 10-12 år og en for barn fra 12-16 år. Disse leirene er kun for medlemmer av DNT. Bli med på tur sammen med andre turglade barn og unge. Er du ikke medlem av DNT? Du kan melde deg inn her.

For mer info og påmelding: Fjellleir 10-12 år Basecamp Fjell 12-16 år

Rideleir Epona Ryttersenter – uke 26 og 27

På sommerleiren til Epona Ryttersenter i Kristiansand er barn og unge fra 6 år på alle nivå hjertelig velkomne. Bli med på ridning, stell og foring, samt sosiale aktiviteter sammen med andre deltakere.

Mer info og på melding finner du her.

Søruga i Grimstad – uke 26

Bli med på friluftsaktiviteter, lek og moro under Søruga i Grimstad. Leiren er åpen for alle som er født i perioden 2003-2008.

Mer info og påmelding finner du her. 

Vipers håndballskole for jenter – 30. juli-2. august

På Vipers håndballskole i Kristiansand kan jenter i alderen 10-15 år delta på håndballtreninger og sosiale aktiviteter sammen med spillerne på Vipers Kristiansand Eliteserielag.

Mer info og påmelding finner du her.

Friluftskole i Kristiansand-Randesund – uke 27

Bli med på lek, moro og friluftsaktiviteter ved Rona og Drangsvann i Kristiansand. Friluftskolen er for barn i alderen 9-13 år.

Mer info og påmelding finner du her.

Sommerskole med Forskerfabrikken

Bli med på en sommerskole stappfull av eksperimenter, action og forskeropplevelser.

Finn en sommerskole nær deg og meld deg på her.

Gårdsuke hos Søstrene Kjevik – uke 26 og 32

Bli med på fôring, stell, kos og klapp av dyrene. Det blir også aktiviteter om ridning, traktorkjøring og matlaging.

Mer info og påmelding finner du her.

Sommerskole i Kristiansand

På Sommerskolen i Kristiansand kan barn som skoleåret 2017/2018 er elev på 5. – 7. trinn og er bosatt i Kristiansand kommune delta. Bli med på forskjellige kurs og lær noe nytt sammen med andre barn på din egen alder. Sommerskolen er gratis å delta på, men du må søke om å få plass. Søknadsfristen er 1. mai.

Mer info og søknadsskjema finner du her.

Stine Sofies Sommerskole i Grimstad – uke 26

Du kan bli med på mange morsomme aktiviteter på Stine Sofies Sommerskole. Foto: Stine Sofies Sommerskole

Stine Sofies Sommerskole har base på Groos, ved Gittas hus, i Grimstad. Bli med på fire dager med utendørs lek, læring og moro i naturskjønne omgivelser.

Påmeldingen til årets sommerskole åpner 2. mai.

Vet du om en sommerskole eller sommerleir på Sørlandet som ikke er med i denne oversikten? Legg gjerne igjen en kommentar under så tar vi det med.
Share

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

7 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.