Sørlandet Blogg
Share

Årets vakreste filmeventyr nærmer seg i Barnas By Kristiansand. I år arrangeres Barnefilmfestivalen fra 24.-29. april og vi gleder oss til å vise nesten 100 filmer fra 27 forskjellige land. Ja, alle verdensdeler er representert i årets program. Barnefilmfestivalen er Norges største filmfestival for barn og har lang erfaring med å sette sammen filmprogram for barn i alle aldre. Under kan du lese om hvilke filmer Barnefilmfestivalen anbefaler for de minste.
Les mer om årets Barnefilmfestivalen her.

Min første kinoopplevelse

For de minste festivaldeltakerne (3-6 år) anbefaler vi en av de kortere filmene på festivalprogrammet. Velg gjerne et kortfilmprogram som er skreddersydd for de aller minste. De kortere visningene varer ca. 1 time og det er mulighet for å ta en luftetur underveis for å bevege på seg eller avbryte visningen uten å gå glipp av for mye. Det er lav terskel for å delta på disse visningene og det er helt i orden med litt lyd og snakking underveis.

Les om fjorårets festivalåpning her.

Møt filmskapere og skuespillere

På flere av festivalens filmer kan det unge publikumet møte filmskaperne og skuespillerne i salen. Hvis disse er tilstede på visningen dere velger, får barna mulighet til å stille spørsmål.

Topp tre filmer for de minste

MIN SJIRAFF

Tenk deg at din aller beste venn har superlang nakke og silkemyk pels.

Møt skuespiller i salen.
Anbefalt fra 5 år
Norsk tale

Filmen vises:
Lørdag kl. 13:00

ULV OG SEBRA

En perle av kortfilmer for de aller yngste.
Anbefalt fra 3 år
Ingen dialog/norsk tale

Filmen vises:
Onsdag: kl. 14:15
Lørdag: kl. 11:45

GORDON & PADDY

Politisjefen Gordon og skogsmusen Paddy løser nye saker.
Møt filmskaper i salen.
Anbefalt fra 5 år
Svensk tale

Filmen vises:
Fredag: kl. 16:30
Lørdag: kl. 11:45
Søndag: kl. 13:00

Rimelige kinobilletter

Under Barnefilmfestivalen får du kinobilletter til kun 70,- per person. Barna kan derfor oppleve flere filmer under festivalen uten at det blir fryktelig dyrt. Ønsker dere å se flere enn to filmer anbefaler vi å kjøpe et festivalbånd til kun 190,-. Med Barnefilmfestivalens festivalbånd kan du se så mange filmer du vil gjennom hele festivalen. Festivalbåndet kan kjøpes i kiosken på Kristiansand Kino. Enkelt billetter og hele programmet finner du her.

Tekst og bilder: Barnefilmfestivalen

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.