Sørlandet Blogg
Flakk Gård
Share

Drømmer du om en ferie hvor barna løper rundt på tunet, leker med gårdsdyr og hvor naturen er rett utenfor dørstokken, er gårdsferie på Sørlandet noe for deg.

I løpet av de siste årene har det dukket opp flere nye aktører på Sørlandet som tilbyr gårdsferie, og her er noen godbiter for deg som drømmer om det ultimate, landlige liv på Sørlandet. På de ulike gårdene kan du bo i alt fra et unikt tårnhus til gamle, laftede gårdshytter. Mange av dem tilbyr også unike jakt- og fiskeopplevelser.

Her kan du leve landlig på Sørlandet:

Birkeland gård i Flekkefjord

Birkeland gård, Flekkefjord

Birkeland gård i Flekkefjord er opprinnelig en gammel offisersgård fra 1700-tallet, men i dag et modernisert, bonderomantisk sted som tilbyr jakt, fiske og friluftsliv. Gården er fullstendig skjermet for naboer og kan tilby store naturopplevelser hele året.

Gården har et flott bade- og fiskevann like i nærheten av hovedhuset, vedfyrt badestamp og herlige selskapslokaler i fjøset for storfamilien som vil samles til fest. Her kan hele familier boltre seg, og stedet passer også perfekt for par som bare vil trekke seg unna og leve landlig noen dager. Huset har alle fasiliteter med ni sengeplasser og velutstyrt kjøkken.

– Birkeland gård er en fantastisk plass å slappe av i den vakre, norske naturen. Den sjarmerende gården har masse plass og er lett å komme til. For hundeeiere er dette perfekt, sier tyske Clemens som besøkte gården med sin familie.

Følg gården på Instagram: @birkeland_farm
Bestill ditt opphold her.

Flakk gård i Birkenes

Flakk gård, Birkenes

Den gamle herregården ligger idyllisk til ved Flakksvann i Birkenes kommune. Dagens drivere har pusset opp det gamle gårdshuset, og resultatet er et modernisert, bonderomantisk sted av ypperste klasse. Her kan du våkne til lyden av sauebjeller og hilse på gårdens hyggelige dyr. Verten er også behjelpelig for den som vil fiske laks i Tovdalselva.

– Dette stedet er fantastisk flott! Flakk gård har vakker utsikt over Flakksvannet, med stille og usjenert beliggenhet og en nydelig hage. Utleieleiligheten i det store huset er romslig, vakkert renovert og bevart og godt utstyrt, sier Marianne som var på sommerferie på Flakk gård.

Følg Flakk gård på Instagram: @flakkgard
Bestill ditt opphold her.

Heddan Gard tun

Heddan Gard, Hægebostad

Heddan Gard er en kulturhistorisk gjestegård i Hægebostad kommune som tilbyr rom med frokost, hytter og egen restaurant. Vandring på Heddan Gard gir gode muligheter for ulike løyper i skog og mark, og vertskapet stiller gjerne opp med forslag til utflukter og dagsturer i nærområdet. Heddan lager også pakketurer der du kan oppleve «Barnevandrerstien«.

Bestill ditt opphold her.

Røyland Gård

Røyland gård, Birkenes

Idylliske Røyland gård ligger i bygda Engesland i Birkenes kommune. Vertskapet Gunnar og Pernille driver en prisbelønt gård med en rekke aktiviteter. Røyland Gård tilbyr et unikt opphold i gårdens «The Tower», som er et slags tårnhus hvor du ser ut på vakker, sørlandsk natur. Røyland gård har plass til seks gjester, og det er store muligheter for tur- og fiskeopplevelser i området.

Følg gården på Instagram: @roylandgard
Bestill ditt opphold her.

Træland gård, Kvinesdal

På Træland gård i Kvinesdal kommune kan gjester ta inn i et nyoppusset rom i låvegarasjen. Gården ligger bare tre kilometer fra Kvinesdal sentrum, og stedet kan by på flotte naturopplevelser i umiddelbar nærhet. Det er også kort vei til den flotte elva Kvina, hvor laksefisket virkelig har tatt seg opp de siste årene.

– Vi skulle ønske vi hadde tid til å fiske! Men vi kan virkelig anbefale folk et opphold her. Og forhåpentligvis kan vi komme tilbake en gang, sier Amanda som var på sommerferie på Træland gård. Bestill ditt opphold her.

Stave gård, Farsund/Lista

Stave gård ligger vakkert til på Stave – bare et steinkast unna Lista fyr i Farsund kommune. Gården er et perfekt utgangspunkt for den som vil oppleve det unike Listalandet med fiske, fugleliv, solnedgang i havet og flotte badestrender. Gården har et stort antall sengeplasser, og gjester kan komme tett innpå dyrene på gården. Vertskapet Asta og Erling Tore byr gjestene velkommen med ferske vafler! Bestill ditt opphold her.

Fossdal gård, Kvinesdal

Vakre Fossdal gård i Kvinesdal kan tilby overnatting i alt fra gårdshus til laftede hytter. Gården huser kaniner, høner, kyllinger og hester – så her kan barna komme tett inn på det gode gårdslivet. Ved elveleiet har gården en håndlaftet badstue med vedovn! Fossdal gård er svært familievennlig, og badeplassen ved Litleåna er unik med sine svaberg og små sandstrender. Bestill ditt opphold her.

Rislavollen gård, Birkenes

Rislavollen gård ligger idyllisk til langs Tovdalselva i Birkenes kommune. Gården tilbyr overnatting og legger til rette for laksefiskere. Rislåvollen har nemlig tilgang på en strekning på 2,2 kilometer på begge sidene av Tovdalselva. Gården har ti sengeplasser, og hovedhuset ligger vakkert til ikke langt fra elveleiet.

– Jeg kan virkelig anbefalte dette stedet for reisende som ønsker å oppleve det beste av hva Norge har å tilby. Topp lakseelv bare femti meter fra huset. Den utrolige naturen gir en indre ro som du ikke finner andre steder, sier Tron Erlend som besøkte Rislavollen. Bestill ditt opphold her.

Se flere overnattingsalternativer på Sørlandet.

Flere stemningsbilder fra Gårdsferie på Sørlandet:
Birkeland gård har et fantastisk låverom med egen jakt- og fiskebar. I sommerhalvåret tilbys eksotisk overnatting med utsikt til rådyrene utenfor.

Birkeland gård har et fantastisk låverom med egen jakt- og fiskebar. I sommerhalvåret tilbys eksotisk overnatting med utsikt til rådyrene utenfor.

Flakk gård ligger like i nærheten av Tovdalselva som er spekket med flott laks.

Flakk gård ligger like i nærheten av Tovdalselva som er spekket med flott laks.

Ørretfiske på Birkeland Gård.

Ørretfiske for hele familien på Birkeland Gård.

Til frokosten på Flakk gård kan du høre lyden av sauebjeller og se ut på vakre Flakksvann.

Til frokosten på Flakk gård kan du høre lyden av sauebjeller og se ut på vakre Flakksvann.

Utsikt over Heddan Gard i Hægebostad.

Utsikt over Heddan Gard i Hægebostad.

Bilde kreditering: Birkeland gård, Flakk gård, Røyland Gård og Heddan Gard.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Erik

Erik er en kulturinteressert 78 modell bosatt i Kristiansand. Opprinnelig fra Nodeland - men nå Krs bygutt av hele sitt hjerte. Bachelor utdannelse fra Universitetet i Agder i media og kommunikasjon. Har jobbet siden 2008 i reiselivsbransjen. Glad i storbyferie og LP shopping. Du finner han på konsert eller andre kulturarrangementer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.