Sørlandet Blogg
Share

Påskeferien er rett rundt hjørnet og det skjer masse gøy på Barnas Sørland. Her har vi laget en oversikt over alt det morsomme som skjer slik at du kan ei drømmepåske på Sørlandet sammen med familien.

Let etter påskeegg i Dyreparken

Jentene finner et av de gjemte påskeeggene i Dyreparken. Foto: Karen Kilane

Det skjer mye spennende i Dyreparken i påsken. AbraHavn og Badelandet åpner, du kan bli med å lete etter påskeegg, oppleve Hakkebakkeskogen filmstudio og møte de nye figurene Klara og Mosk på KuToppen. Flere av aktivitetene og spisestedene er også åpne og du kan oppleve flere dyrepresentasjoner hver dag, hele påsken.

Trenger du overnatting i Dyreparken? Sjekk dyreparken.no for gode tilbud i Abra Havn og på Dyreparken Hotell.

Badekino i Aquarama

Små og store koser seg på badekino i Aquarama. Foto: Aquarama

Påskeferien i Kristiansand starter med en jubileumshelg i Aquarama. De fyller nemlig 5 år torsdag 22. mars. Jubileumshelgen er fullspekket med moro for små og store, og lørdag kveld blir det filmvisning for alle gjester.

Hele påskeferien kan du bli med på skattejakt i badet og vinne kule premier, og ellers kose deg i det varme vannet, sette fartsrekord i skliene og hoppe fra stupetårnet.

Trenger du overnatting i nærheten? Scandic Bystranda ligger vegg i vegg med Aquarama og passer perfekt for barnefamilier på tur. Se etter gode tilbud på nettsiden om du ønsker å bestille overnatting.

Lag påskepynt på Sørlandets kunstmuseum

Fra 24. mars-1. april inviterer Sørlandets kunstmuseum til påskeverksted i Barnas kunstmuseum. Bli med å lage påskepynt inspirert av Lise Schønberg sin fantasifulle utstilling. Påsken er siste mulighet til å oppleve denne utstillingen, som er spennende både for barn og voksne. Få også med dere den nye utstillingen til Tori Wrånes, en spennende video-installasjon hvor vi få oppleve en annerledes virkelighet.

Det blir også gjemt påskeegg rundt om på museet. Alle som vil kan bli med å lete etter eggene.

Sov godt på Rosfjord Strandhotell

På hotellet er det flott sjøutsikt. Foto: A.Read@Visit Sørlandet

På Rosfjord Strandhotell har de Barnas påskehotell. Alle gjester får fri inngang til Sørlandsbadet og det er duket for mange spennende aktiviteter på hotellet. Det blir blant annet arrangert kino og disko for barna, påskeverksted og masse mer. Bli også med å ta årets første bad, langfredag kl. 16. Se hele påskeferieprogrammet og bestill overnatting på nettsiden.

Opplev Norges sydspiss på Lindesnes Havhotell

Påsken på Lindesnes Havhotell byr på kunst, mat og opplevelser for små og store. Det blir kunstutstilling på hotellet, barnas kunstverksted, god mat og påskerebus. På hotellet er det også mulig å låne kajakk, sykler, og annet aktivitets utstyr. Se havhotellet.no for å bestille rom.

Ta et bad på Sørlandsbadet

Salto er klar for å ta dere imot i påskeferien. Foto: H.Teinum@Visit Sørlandet

Sørlandsbadet byr på masse moro i hele påskeferien, både ute og inne. Vannskliene utendørs åpner, påskeharen, Salto og Selma kommer på besøk og det blir mange morsomme aktiviteter i badet. Klarer du å finne skatten som påskeharen har lagt fra seg i løpet av natten?

Her får du 9 gode grunner til å besøke Sørlandsbadet i påskeferien.

Besøk Vest-Agder museene

På Odderøya museumshavn er det moro å lage barkebåter. Foto: H.Sørvig@Visit Sørlandet

Kristiansand museum

På Kristiansand museum blir det påskeeggjakt og påskeverksted mandag 26. til onsdag 28. mars fra kl. 12-15.

Lista museum

Tirsdag 27. mars er det stort påskeverksted på Nordberg Fort. Skjærtorsdag til 1. påskedag er det gratis inngang. Det blir skattejakt, bueskyting, leker, ballspill og mer moro.

Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik byr på påskeaktiviteter for hele familien 25.-27. mars. Det blir også omvisning i fabrikken, påskeverksted og bålkos utenfor.

Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn inviterer til maritime påskeaktiviteter både ute og inne mellom 24. og 28. mars. Ta med pølser til å grille på bålpanna.

Mandal museum

På Vigelands hus i Mandal kan du bli med på grafikkverksted og lete etter påskekyllinger. Klarer du å løse påskerebusen? Åpent lørdag 24. og søndag 25. mars.

Kristiansand kanonmuseum

Kristiansand kanonmuseum holder søndagsåpent 25. mars og 1. april. Bli med å utforske de gamle gangene og den store kanonen i batteriet på Møvik Fort.

Blide jenter utforsker Kristiansand kanonmuseum. Foto: H.Sørvig@Visit Sørlandet

Prøv en zip-line hos Høyt & Lavt

Lørdag 24. mars åpner endelig klatreløypene hos Høyt & Lavt Kristiansand igjen. Det er klart for en ny sesong med moro i tretoppene og du kan klatre hver dag i hele påskeferien. Etter påske holder de åpent hver helg frem til 23. juni, deretter hver dag frem til 25. august.

Bestill en opplevelse i høyden her.

Lær noe nytt på Vitensenteret

På Vitensenteret i Arendal har de mange spennende utstillinger og aktiviteter. Foto: Haakon Sundbø

På Vitensenteret, både i Kristiansand og i Arendal, holder de åpent mandag til onsdag og lørdag i påskeferien. Bli med på spennende verksted og lab, og opplev alle de kule interaktive utstillingene de har. Vi kan garantere at du lærer noe nytt og spennende.

Let etter påskeegg på KUBEN

Det blir påskeaktiviteter og påskeverksted på KUBEN i Arendal. Alle åpne dager kan du bli med å lete etter påskeegg som påskeharen har gjemt bort. Når alle eggene er kommet til rette, blir det en liten premie.

Let etter påskeegg på Lista fyr

Påskeharen har visst mistet alle påskeeggene sine i området rundt Lista fyr. Hver dag fra 24. mars til 2. april kan du bli med å lete etter de forsvunne påskeeggene.

Vinteraktiviteter på Sørlandet

Det mange flotte skiløyper og alpinbakker på Sørlandet. Om snøen holder seg i Kristiansand finner du blant annet fine skiløyper i Jegersberg og kul alpinbakke på Tveit. Ønsker du å reise litt lenger «inn i landet» har de fine løyper og alpinbakker på for eksempel Brokke, Bortelid, Hovden, og Sirdal. Ikke glem at det finnes en skøytebane på Torvet i Kristiansand som er helt gratis å bruke, bare ta med egne skøyter. Om været og temperaturen holder seg, er banen åpen gjennom hele påsken.

Her finner du mer inspirasjon til vinteraktiviteter på Sørlandet.

 Slik får du ei drømmepåske på Sørlandet

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.