Sørlandet Blogg
Italiens mat på Jonas B: Kristiansand
Share

Jeg elsker den følelsen du får når du kommer inn på et sted og umiddelbart føler deg hjemme. Når du i tillegg får god mat og musikk med på kjøpet er jeg solgt. 

Jonas B. har vært i Kristiansand i endel år, men i forbindelse med ombyggingen av Torvet stengte restauranten, for så å åpne igjen i fjor i nye freshe lokaler. Her er det høyt under taket; med spisesplasser i tre etasjer er det plass til mange, og når våren og sommeren kommer kan du nyte den deilige maten på en romslig uteservering midt på Torvet. Jeg gleder meg allerede til å sitte her i ettermiddagssola.

Uteservering Jonas B Kristiansand

Uteservering med plass til 100 gjester midt på Torvet i Kristiansand. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

God mat til hele familien

Jonas B. serverer italiensk mat som pizza, salater, bruschetta og pastaretter. I tillegg har de ulike burgere med sykt gode fries til. Jeg har også testet fjøla med deilige godsaker som skinke, salami, ost, oliven og sprøbakte mandler, og det frister til gjentakelse. Restauranten har også masse glutenfrie alternativer for den som trenger det. Og hver torsdag får alle studenter pizza til kun 100 kroner.

Vi har hatt med barna på Jonas B. flere ganger. Her er det ingen barnemeny, men alle retter kan gjøres om til halv porsjon for halv pris. De ansatte er heller ikke vanskelige å be dersom noen har litt spesielle ønsker om tilpasninger av rettene.

Fjøl Jonas B. Kristiansand

Deilig italiensk fjøl med masse godsaker. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Bruschetta med reker på Jonas B. Kristiansand

Bruschetta med reker. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Pizza på Jonas B. Kristiansand

Digg italiensk pizza. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Jazzlørdag på Jonas B.

Denne våren starter Jonas B. opp igjen med Jazzlørdag hver første lørdag i måneden fra 16-19. Først ut var Lillesandsbandet Susie & the Spuds, en av mine favoritter. Booket bord og skaffet barnevakt umiddelbart etter at jeg så plakaten i restauranten i vinterferien. Susie & the Spuds lagde virkelig liv i restauranten. Musikken de spiller er vel ikke akkurat jazz, men med banjo, fele, trekkspill og vaskebrett løftet de taket enda mer i en fullsatt restaurant. Jeg gleder meg virkelig til å se hvilke andre band som kommer på Jonas B. utover våren. Husk å bestille bord, her blir det fullt!

NB: Jazzlørdag tar pause om sommeren.

Susie and the Spuds på Jonas B. Kristiansand

Susie and the Spuds leverte på Lørdagsjazz på Jonas B. Foto: Morten Teinum

Aperitivo

En fredag i måneden er det Aperitivo på Jonas B. En fin avveksling til fredagspilsen og en perfekt start på helgen, lover Jonas B. på sine nettsider. Akkurat dette konseptet har jeg ikke testet ennå, men det står definitivt på to-do-lista i løpet av våren. Delemat og godt i glasset sier jeg ikke nei takk til.

Mat og drikke på Jonas B. Kristiansand

Et hyggelig måltid med familien eller gode venner – perfekt for deling. Foto: Jonas B. Kristiansand

Sommer på Torvet

Hver torsdag gjennom hele sommeren er Jonas B. med på å arrangere stor gratiskonsert på Torvet i Kristiansand. Her må du være tidlig ute for å få bord og du kan kose deg med coverlåter fra lokale musikere og høy allsangfaktor gjennom hele kvelden. Sommer på Torvet starter opp 21. juni og holder på til 9. august.

Bestill bord på Jonas B.

 

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.