Sørlandet Blogg
Share

Det trenger ikke å være dyrt å finne på noe moro i Kristiansand. Her er mine tips for 8 ting du kan gjøre gratis i Barnas By Kristiansand. Noen av aktivitetene er sesongbasert, men det er alltid noe spennende å finne på.

1. Gå på skøyter

Ta med deg skøytene til byen. Foto: Line K. Nygård©Visit Sørlandet

På Øvre Torv i Kvadraturen er det satt opp en stor skøytebane som er helt gratis å bruke. Ta med skøyter og gode klær og dere er klare for timesvis av moro på isen.

2. Gå på lekeplassen

Klatrenettet ytterst på Tangen er kjempegøy for små og store. Foto: H. Sørvig©Visit Sørlandet

Det finnes mange fine lekeplasser i Kristiansand som selvfølgelig er helt gratis å bruke. Langs strandpromenaden med Tangen, Bystranda og Tresse finnes mange fine lekeapparater, treningsapparater, baner for ballspill og skatepark. I Nybyen finnes det også en utendørs skatepark.

Tøffe jenter prøver skateparken på Bystranda. Foto: Lisbeth Finsådal@Visit Sørlandet

3. Gå på biblioteket

Barneavdelingen med koselige lesekroker og morsomme lekeområder. Foto: Line K. Nygård©Visit Sørlandet

På Kristiansand Folkebibliotek finnes mye mer enn bare bøker. Her har de koselige lesekroker, lekeområdet, spill, lydbøker, filmer og spennende bøker. I tillegg har de et eget rom med PlayStation, storskjerm og spill.

På spillerommet spilles det mye FIFA. Foto: Line K. Nygård©Visit Sørlandet

4. Ut på tur, aldri sur.

Foto: Heidi Sørvig©Visit Sørlandet

Ta med familien ut i naturen enten med ski eller sko på beina. Kristiansands området har mange fine turløyper, topper og heier. Og du trenger ikke dra langt for å finne fine skiløyper når snøen har kommet til Sørlandet.  For oversikt over turområder og skiløyper kan du sjekke ut.no eller nettsidene til Midt-Agder Friluftsråd. Vi har også laget en oversikt med de beste tur- og treningsområdenene i Kristiansand.

Tømmerrenna i Vennesla er en populær og spesiell turløype. Foto: Heidi Sørvig@Visit Sørlandet

For å gjøre turen og pausen mer spennende kan dere eksperimenter med forskjellig mat ute. Se for eksempel denne kule videoen fra Tine, om hvordan du kan lage softis i snøen.

Andre ting som kanskje er mer spennende enn grillpølser i brød kan for eksempel være:

  • Pinnebrød i forskjellige varianter – bruk bolledeig med sukker og kanel og lag kanelsnurrer, eller pizzadeig med ost og pizzakrydder for pizzasnurrer.
  • Amerikanske s’mores – Mariekjeks, melkesjokolade og stekte marshmallows blir til en deilig dessert om du setter dem sammen.
  • Foliepakke – Pakk grønnsaker, potet, fisk eller kjøtt etter eget ønske inn i folie og stek på bålet. Her kan alle lage sin egen pakke og blande ingredienser akkurat som de selv vil.

5. Reis tilbake i tid

Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Rundt om i Kristiansand finnes det mange minner fra fortiden. I turområdet på Møvig litt utenfor Kristiansand sentrum ligger Møvig Fort. Her finner du verdens nest største kanon montert på land. Denne ble brukt av tyskerne under andre verdenskrig og kunne skyte halvveis til Danmark. Det var flere kanoner på Møvig Fort, men kun en av dem står igjen i dag.

På Odderøya finnes det også mye historie. Her har det vært militær aktivitet helt siden 1600-tallet og Odderøya Fort ble også brukt av tyskerne under andre verdenskrig. Du trenger ikke gå langt før du treffer på bunkerser og kanonfundament, så her finnes mye spennende å utforske.

6. Se på gatekunst

Fargerik kunst på veggene. Foto: Erik Engenes©Visit Sørlandet

I Kristiansand gjemmer det seg masse gatekunst. I 2017 ble Gadekunstfestivalen arrangert for andre gang og mange av kunstverkene er fortsatt og se rundt i gatene. På gadekunst.no finnes et kart som viser hvor du kan finne de forskjellige kunstverkene. Ta en tur rundt i byen på «gatekunstorientering». Bruk kartet for å finne frem til alle «postene». Hvor mange gatekunstverk klarer du å finne?
I bloggen fra juli 2017 kan du lese mer om gatekunsten og se flere bilder.

Vil du se mer gatekunst? Sjekk ut Street art i Flekkefjord.

Ser du den lille mannen på skiltet? Foto: Erik Engenes©Visit Sørlandet

7. Opplev levende fisk og skalldyr

Jentene får oppleve en levende hummer på nært hold. Foto: Hanne Feyling©Visit Sørlandet

Hos Reinhartsen på Fiskebrygga har de fiskekummer med levende fisk og skalldyr som du kan kikke på. Dette er spennende for både små og store og kanskje får du holde en hummer også. Her kan du også kjøpe fersk fisk og skalldyr til middagen om du ønsker det.

8. Turist i egen by

I 2017 kunne en blant annet lage barkebåter i Odderøya museumshavn. Foto: Inger L. Hutchinson©Visit Sørlandet

Et siste supertips er å bli med når det arrangeres Turist i egen by i Kristiansand. Denne dagen er det gratis inngang flere steder slik at du kan få oppleve Kristiansand helt gratis. Neste Turist i egen by er søndag 3. juni 2018. Hvilke steder du kommer inn gratis varierer fra år til år. Følg med på visitkrs.no for mer info når det nærmer seg.  Her kan du lese om fjorårets Turist i egen by.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.