Sørlandet Blogg
Share

Det er ingen grunn til å reise til utlandet i vinterferien når det skjer så mye moro på Barnas Sørland. Her får du full oversikt over hva du kan finne på med familien. Bli med å ha det gøy på Barnas Sørland i vinterferien.

Gøy i Byen

Mellom 17.-25. februar arrangeres Gøy i byen i Barnas By Kristiansand. Programmet består av aktiviteter på Aquarama, Kilden, Kristiansand Kino og Sørlandets kunstmuseum.

Aquarama

Det skjer mye gøy i Aquarama i vinterferien. Det blir konkurranser og aktiviteter hver dag, og mandag og onsdag er det Barnas dag i AQ Bad. Under Barnas dag er det skattejakt, marshmallows- og hinderløypekonkurranse. Hvor mange marshmallows klarer du å putte i munnen på en gang?

Hver dag kan du bli med og lete etter den forsvunne diamant. Klokken 13 og 17 blir det annonsert over høyttaleranlegget at jakten er i gang.

Kilden teater- og konserhus

Superbandet lager show for både små og store. Foto: Superbandet

I vinterferien kommer Superbandet tilbake til Kilden teater- og konserthus i Kristiansand. Lørdag 17. februar kan du oppleve Superbandet og den magiske sangskatten vol. 4. Etter konserten kan barna få prøve Superbandets instrumenter.

Konserten er snart utsolgt, så sikre deg billetter her.

Lørdag 24. februar er det Baldrian og Musa som står for showet. Dukketeaterforestillingen «På tur» blir vist klokken 13 og 14 og billetter kan bestilles her.

Kristiansand Kino

I høstferien kom Klæbb fra Elias filmen på besøk på Kristiansand Kino. Foto: Line K. Nygård©Visit Sørlandet

Dra på kino i vinterferien. Hver dag kan du se morsomme filmer for barn og ungdom fra kl. 11. Det blir også kule gratisaktiviteter i foajeen. Mandag til onsdag kan du prøve deg som popcorn-kunstner. Torsdag og fredag kommer Barnefilmfestivalens magiske fotoboks på besøk. Den som tar det kuleste bildet kan vinne billetter til Barnefilmfestivalen i slutten av april.

Sørlandets kunstmuseum

Barnas Kunstmuseum på Sørlandets kunstmuseum blir det maskeverksted i vinterferien. Bli med å lag kule masker inspirert av utstillingen til Tori Wrånes som kan ses i Sal 1. Verkstedet er åpent fra kl. 11-16 alle dager (mandag stengt).

De har også mange morsomme installasjoner og kunstverk i barnas egen avdeling.

Hør Marte på Barnas kunstmuseum fortelle mer om vinterferieverkstedet i filmen under.

Dyreparken

Hver dag kan du bli med på dyrepresentasjoner i Nordisk Villmark. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Det skjer mye gøy i Dyreparken i vinterferien. Det blir daglige dyrepresentasjoner og en rekke aktiviteter, spisesteder og besøkshus er åpne. I vinterferien kan årskortholdere ta med besteforeldre gratis.

Lørdagene i vinterferien kan du bli med inn i parken etter stengetid på kveldssafari. På kveldssafarien får du oppleve dyrene i Nordisk Villmark på nært hold og det hele avsluttes med bålhygge og litt og spise.

Her finner du full oversikt over vinterferieprogrammet i Dyreparken.

Vest-Agder museet

Kanonmuseet

Blide jenter på tur på Kanonmuseet. Foto: H.Sørvig©Visit Sørlandet

Fra 18. februar vil Kanonmuseet i Kristiansand holde åpent hver søndag. Det betyr at du kan besøke museet begge søndagene i vinterferien. I tillegg til utstillingene inne i kanonbatteriet kan du se verdens nest største kanon som er montert på land. Det er også flotte turterreng rundt batteriet på Møvig.

Odderøya museumshavn

Det skjer masse gøy i museumshavna i vinterferien. Foto: Odderøya museumshavn

På Odderøya museumshavn blir det maritime aktiviteter både ute og inne hver dag i vinterferien. Åpent fra kl. 11-15. Det blir salg av deilige vafler og mulighet for å grille medbrakte pølser på bålet på utsiden. Kommer det snø, blir det også akebakke.

Mandal museum

Søndag 18. og onsdag 21. februar arrangeres grafikkverksted for for barn på Vigeland hus i Mandal. Verkstedet er åpent kl. 11-15 og det er også mulig å bli med på omvisning i huset kl. 13 begge dager. Mer informasjon finner du her.

Sjølingstad Uldvarefabrik i Mandal

Lag kule ting med ull. Foto: H.Sørvig©Visit Sørlandet

Fra 19.-23. februar kl. 11-15 kan du bli med på ullaktiviteter på Sjølingstad Uldvarefabrik. Bli med å snekre din egen vev og lag et fint vevd bilde. Det er også omvisning for barn i fabrikken kl. 13 alle dager. Kafeen er åpen og bålpanna på utsiden er tent.

Lista museum

Det blir vinterferieaktiviteter på Lista museum tirsdag 20. og torsdag 22. februar kl. 12-16.

Vitensenteret

Bli med på slim-verksted. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

For ikke lenge siden åpnet et helt nytt Vitensenter i Kristiansand. Her er det åpent hver dag i vinterferien fra kl. 11-16. Bli med på forskjellige verksted og ta en tur rundt i den interaktive utstillingen med installasjoner og tankenøtter. Les mer om det nye Vitensenteret i Kristiansand her.

Det finnes også et Vitensenter i Arendal. Her skjer det like mye moro som i Kristiansand, men utstillingen i Arendal er litt større. Bli med på lekende læring på Vitensenteret Sørlandet i Arendal.

KUBEN

Det er spennende å lage ting på KUBEN. Foto: Kuben

På KUBEN i Arendal kan du lage blomster i tovet ull i vinterferien. Tirsdag til fredag er verkstedet åpent kl. 12-14, lørdag og søndag kl 12-16. I tillegg til utstillingene arrangerer KUBEN skattejakt for barna hver dag. Alle som deltar får en liten premie.

Vinterleker

Skøytebanen er lyst opp om kvelden. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Skøytebanen Kompisen på Øvre Torv i Kristiansand er åpen for publikum hver dag. Banen er helt gratis å bruke og prepareres vanligvis to ganger om dagen. Om du heller vil gå på skøyter inne, holder også Idda Arena i Kristiansand åpent hver dag. Se åpningstider her.

Det er kjempegøy å gå på ski. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Det er mange fine skiløyper på Sørlandet. Følg føremeldingen til Midt-Agder friluftsråd for oppdateringen på forholdene i løypene.

Ha det gøy på Barnas Sørland i vinterferien.

Trenger du mer inspirasjon eller ønsker du å booke overnatting på Sørlandet? Ta en titt her for mer informasjon.

Sjekk ut arrangementkalenderen for flere ting å gjøre.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.