Sørlandet Blogg
Share

Her finner du noen tips til hva du kan gjøre sammen med barna for at den lange ventetiden før julaften skal gå litt fortere. Mange små (og store) gleder seg så mye til julefeiringen at det nesten gjør vondt, da er det fint med litt aktiviteter for å få tiden til å gå.

Skal dere ha juleselskapet hjemme i år, er kanskje de voksne opptatte med å gjøre klar julematen og rydde ferdig huset. Da er det fint med aktiviteter som barna kan gjøre alene, uten å trenge masse hjelp fra de voksne. Kanskje kan de til og med få hjelpe til med forberedelsene til selskapet?

Lag bordkort, julekort, julepynt eller bordpynt

Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

La barna hjelpe til med å lage pynten til julebordet eller lage julekort og bordkort til gjestene. Sett frem ark, tusjer, limstift, klistermerker, pynt og lignende og la barna leke seg med pyntingen. De kan for eksempel klippe stjerner, hjerter og juletrær, tegne og skrive fine kort, brette servietter og skrive navnet til alle gjestene på bordkort.

Pynt julekaker

Å pynte pepperkaker og kakemenn er alltid en slager. Sett frem nonstop, kakepynt og ferdig blandet melis, så kan ungene pynte og stolt vise frem kakene til gjestene senere på kvelden. PS. Vent med julevasken/juledusjen til etter kakene er ferdig pyntet. Det blir fort mye søl med melisen.

Er du ikke ferdig med julebaksten ennå? Her har du oppskriften på Sørlandets beste kakemenn.

La barna lage marsipangrisen

Foto: Hildegunn S. Teinum@Visit Sørlandet

Kanskje har du glemt å kjøpe marsipangris i år? Eller var de tomme på butikken når du skulle handle? Har du ferdig marsipan i skapet kan du la barna lage grisen.

Det er veldig moro og ganske enkelt å lage en søt marsipangris. Lag fem små og en stor marsipankule og sett dem sammen slik at fire små blir ben og den store blir kroppen. Bruk en tannpirker og stikk ut hull til øyne i den store kulen. Fest den siste kulen midt i fjeset og stikk to hull til nese. Kanskje klarer de å lage ører og en krøllete hale også?

Se på julefilm

Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Julaften betyr mye julegøy på tv. Alle tv-kanalene serverer et godt utvalg av julefilmer og tv-serier. De alle fleste MÅ vel se Reisen til julestjernen eller Tre nøtter til Askepott før jula ringer inn?

Trenger du tips til hva som er på tv? Her kan du finne hele juleprogrammet til NRK og TV2.

Begynner ungene å bli litt lei av julefilm er Dyrene i Hakkebakkeskogen en sikker vinner.

Er dere bedt i juleselskap i år og ikke trenger å stå foran grytene hele dagen, er det en fin mulighet til å ta del i aktiviteter sammen med barna. Hva med et forfriskende bad på Bystranda, eller en tur på skøyter på Torvet?

Julebad på Bystranda – Bli med å sett ny Norgesrekord

Foto: Lisbeth Finsådal@Visit Sørlandet

Det er blitt en tradisjon i Kristiansand å ta et julebad på Bystranda på selveste julaften. Møt opp i resepsjonene på Aquarama kl. 10 og bli med på en iskald Norgesrekord. Etter badet kan man bruke både garderobe og badstue hos Aquarama, før det blir servert julegrøt og gløgg.

Gå på skøyter på Torvet

Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

I år er vi så heldige at vi har fått vår helt egen skøytebane midt på Torvet i Kristiansand. Skøytebanen har fått navnet KOMPIS, er gratis å bruke og er åpen hver dag, hele jula. Ta med barna på en luftetur og en runde på isen før juleselskapet, da er det garantert plass til litt ekstra julemat når dere får satt dere rundt bordet.

Gå en tur i Ravnedalen, Baneheia eller Jegersberg

Foto: Hutchinson&Høibo©Visit Sørlandet

Baneheia, Jegersberg og Ravnedalen har perfekte løyper for en liten spasertur på julaften. Gå en liten tur for å få litt luft i kroppen før en kveld full av julemat, julegodt og gaver.

Gå ut å lek en lek

Foto: Hildegunn Skage Teinum, Visit Sørlandet

Det finnes mange fine lekeplasser i Kristiansand, blant annet i Tresse og på Tangen. Det finnes også mange gøye leker dere kan gjøre sammen hjemme i hagen. Dere kan for eksempel leke Sisten/Tikken, Gjemsel, Rødt lys, eller hoppe tau. Her kan du finne flere tips til leker dere kan gjøre sammen.

Foto: Victoria Nevland©Visit Sørlandet

Det blir fort litt lenge å vente på julenissen på selveste julaften. Håper du kan finne noen fine tips til å få ventetiden til å virke litt kortere.

Se hva som skjer i jula på Sørlandet.

Ønsker små og store en riktig god jul.

Share
            

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.