Sørlandet Blogg
Share

Årets store nyhet i Dyreparken er Hakkebakkeskogen filmstudio. I filmstudioet er alle de små figurene som ble brukt i filmen Dyrene i Hakkebakkeskogen tatt vare på og utstilt. I studioet lærer du hvordan en animasjonsfilm blir til. Bli med inn i en spennende reise gjennom Hakkebakkeskogen filmstudio. 

Jeg elsker denne scenen fra filmen, når bonden og bondekona kommer ut på tunet med børsa i hånda. En sånn passe skummel scene for de små. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Kjempespennende utstilling

I studioet lærer du hvordan animasjonsfilmen Dyrene i Hakkebakkeskogen ble til. Du blir tatt inn i en verden av små rekvisitter og små figurer. Alt håndverket som ble brukt av figurer er tatt vare på og presentert i en fantastisk flott utstilling. Du lærer også at det tar en måned å lage en animasjons-figur, pluss mye mye mer om den krevende måten å lage film på.

Klatremus som guide

Du blir guidet gjennom Hakkebakkeskogen filmstudio av Klatremus. Dette er en annerledes opplevelse og noe helt annet jeg har vært med på.

I Hakkebakkeskogen filmstudio kan du se små rekvisitter og figurer fra filmen om Hakkebakkeskogen filmstudio. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Klatremus engasjerer

Klatremus og Ove (leder av Qvisten animasjon) har en dialog via skjermer og dette synes jeg fungerer veldig bra. Denne dialogen viser publikum noe helt nytt. Publikum blir også tatt med inn i opplevelsen med at man er med på å synge og svare på spørsmål. Dette er noe særlig barna liker veldig godt.

I det nye filmstudioet kommer du helt inn i verkstedet og får sett litt av det som ligger bak den krevende filmproduksjonen. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Ove forteller

Se Ove fra Qvisten animasjon fortelle hvordan filmen ble til.

Flott suvenirer butikk

På slutten av omvisningen får du gå rundt på egenhånd og kan ta en ekstra kikk på figurer og annet moro. Du blir også ledet inn i en fantastisk flott suvenirer butikk som innbyr til shopping.

Butikken i Hakkebakkeskogen filmstudio innbyr til shopping. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Butikken i Hakkebakkeskogen filmstudio innbyr til shopping. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Omvisningen i studioet varer i ca 30 – 40 minutter.

Høstferie i Dyreparken

Filmstudioet i Dyreparken er åpent hver dag i høstferien (2. – 15. oktober 2017).

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.