Sørlandet Blogg
Share

Nå er sommeren over, høsten er i gang og det er straks klart for høstferie i Barnas By Kristiansand. Her er en oversikt over mye gøy som kan oppleves i høstferien.

Heisann, denne bloggen er fra 2017 – ta en titt her for å se hva som skjer i høstferien nå: www.visitsorlandet.com/kristiansand/

GØY I BYEN

Gøy i Byen arrangeres i høstferien i år igjen. Fra 30. september til 8. oktober kan du bli med på mye gøy på Kristiansand Kino, Aquarama, Kilden teater og konserthus og Sørlandets Kunstmuseum.

Tirsdag 3., torsdag 5. og lørdag 7. oktober kan du se forestillinger på Kilden teater og konserthus.

På Aquarama kan du blant annet bli med på å lete etter den forsvunne diamant hver dag eller bli med på aktivitetsdag mandag 2. oktober.

På Sørlandets Kunstmuseum kan du bli med på høstferieverksted i Barnas kunstmuseum.

Onsdag 4. oktober kan du se den helt nye filmen, Elias og Storegaps hemmelighet på Kristiansand Kino. Fra mandag 2. til fredag 6. oktober er det satt opp filmer for barn og ungdom fra kl 11.

Barnefilmfestivalen inviterer til SuperSøndag på Kristiansand Kino søndag 8. oktober.

Se mer informasjon om de enkelte arrangementene lenger ned i bloggen.

Bli med på aktivitetsdag på Aquarama. Foto: Aquarama

HØYT & LAVT KRISTIANSAND

Tør du å svinge deg i tretoppene? Foto: Hildegunn S. Teinum©Visit Sørlandet

Har du lyst til å tilbringe høstferien i høyden? Klatreparken Høyt & Lavt Kristiansand har åpent hver dag fra lørdag 30. september til søndag 8. oktober fra kl. 10-15.30. Tilbring en dag i naturskjønne omgivelser og opplev høstskogen høyt over bakken i kule zip-lines og utfordrende klatreløyper. Hos Høyt & Lavt Kristiansand har de tilpassede løyper i forskjellige vanskelighetsgrader slik at alle kan finne en klatreløyper som passer. Løypene er merket i forskjellige farger og etter høyde. Oransje løype er for de minste fra 80 cm, er du over 110 cm kan du gå videre på grønn løype, som er litt mer utfordrerne. De har også blå og rød løype for de som er over 140 cm og er klar for enda flere utfordringer.

Etter noen timer med klatring blir små og store sultne. I klatreparken kan du kjøpe deg grillpakker med lokale pølser eller burgere fra Jens Eide med mye godt tilbehør. Maten griller du selv på griller som er satt opp utenfor.

For de litt eldre barna (over 160 cm) og de voksne, kan det være spennende å prøve seg på Norges råeste zip-line. Fjellvåken er 500 meter lang og kan komme opp i 80 km/t mens du suser over vannet.

Les om kollega Hildegunn som hadde en super dag hos Høyt & Lavt Kristiansand sammen med barna.

DYREPARKEN OG BADELANDET

Ta med barna og ha en fantastisk dag i Dyreparken. Foto: Lisbeth Finsådal©Visit Sørlandet

I høstferien kan du besøke Dyreparken hver dag fra kl. 10-17. To av årets store nyheter, Hakkebakkeskogen Filmstudio og Julius Jungelløype, har åpent hver dag fra lørdag 30. september til søndag 15. oktober. Disse aktivitetene er moro for hele familien. Ønsker dere å hilse på dyrene er det flere dyrepresentasjoner hver dag gjennom uke 40 og 41. Blant annet kan man få hilse på løver og tigere. I uke 40 kan du også få hilse på geparder hver dag kl. 14. Andre åpne aktiviteter i høstferieuken inkluderer f.eks. Bilbanen, JungelBob og flere spill i Båtbasaren.

Badelandet har fra lørdag 30. september til søndag 15. oktober åpent innendørs fra kl. 10-19. Her er det mange bassenger for alle aldre, og kule sklier for de som tør.

Aktivitetskalenderen på nettsiden til Dyreparken viser åpningstidene til de forskjellige aktivitetene dag for dag hele året. Her kan du gå inn å planlegge ditt besøk.

ODDERØYA MUSEUMSHAVN

Bli med å lage barkebåt og sjøsett den i utebassenget. Foto: H.Sørvig@Visit Sørlandet

Odderøya Museumshavn i Nodeviga holder åpent hver dag fra lørdag 30. september til søndag 8. oktober. Fra kl. 11-15 kan man bli med på maritime familieaktiviteter både ute og inne, på land og på vann. Du kan blant annet lage buttons, papirbåt og barkebåter. Lær om knuter, knop og morse og ta deg en tur i robåt. Det finnes en fin lekeplass bak aktivitetshuset og kanskje kommer Pelle Krabbe også på besøk?

AQUARAMA

I Aquarama Bad er det vanvittig moro. Foto: Aquarama

I høstferien på Aquarama kan du bade nesten hele dagen om du vil. Fra lørdag 30. september til søndag 8. oktober ønskes små og store velkommen til aktive opplevelser. To ganger om dagen kan du være med på skattejakt i Aquarama Bad. Bli med å lete etter den forsvunne diamant og vinn flotte premier. Mandag 2. oktober er det aktivitetsdag i Aquarama for barn mellom 6 og 11 år. Det blir en gøyal og aktiv dag både på treningsenteret og i badebassenget fra kl. 8-16.

Er du mellom 11 og 15 år kan bli med på AquaYoung i høstferien. Da kan du bade og få prøve Aquasurf litt rimeligere. For 199,- får du inngang til AQ Bad og en time i AQ Surf sammen med instruktør. AQ Surf er åpen fra kl. 12-18 i hele høstferien.

Ønsker du å bade flere dager i høstferien? Da kan du gå innom resepsjonen når du kommer eller forlater Aquarama og kjøpe inngang til dag 2 for halv pris.

Ta med hele familien på spa. Foto: Aquarama

Søndager er familiedag i AQ Spa. Da kan du ta med hele familien og nyte noen deilige timer i våtspaet. I høstferien er også onsdag 4. oktober familiedag. Det er veldig spennende å gå på oppdagelsesferd i spaet.

SØRLANDETS KUNSTMUSEUM

På Barnas Kunstmuseum er det alltid gøy. Foto: H.Sørvig@Visit Sørlandet

Sørlandets Kunstmuseum har de en egen avdeling som heter Barnas Kunstmuseum. Fra lørdag 30. september til søndag 8. oktober (stengt mandag 2. okt.), vil de holde høstferieverksted for barna. Penslene tas frem og det blir malerverksted fra kl. 11-16. 50,- per person.

Hos SKMU kan du også se flere utstillinger, se nettsiden for mer info.

VEST-AGDER-MUSEET

Vest-Agder-Museet har mye å by på i høstferien. Her er en oversikt over hva som skjer på de forskjellige stedene iløpet av høstferieuken.

Se verdens nest største kanon på land. Foto: H.Sørvig@Visit Sørlandet

Kristiansand museum har åpent tirsdag 3. til torsdag 5. oktober fra kl. 11-14. Det er duket for høstferieaktiviteter tirsdag, onsdag og torsdag denne uken.

Kanonmuseet på Møvik holder åpent mandag 2. til fredag 6. oktober fra kl.11-15. På Kanonmuseet kan man man se verdens nest største kanon som er montert på land. I tillegg har de en stor utstilling i de gamle bunkersene og et flott turområde rundt museet.

Gimle gård kan du dra på skattejakt tirsdag 3., onsdag 4. og torsdag 5. oktober. Smykkene fra safen i kjelleren er borte og du kan bli med å lete og hjelpe dem med å finne smykkene.

Sjølingstad Uldvarefabrikk er det lagt opp til høstferieaktiviteter for barna fra mandag 2. til fredag 6. oktober. Du kan blant annet lage ditt eget sitteunderlag og bli med omvisninger i fabrikken.

Tingvatn Fornminnepark byr på høstferie- og familieaktiviteter onsdag 4. oktober. Du kan bli med på vikinginspirerte leker og håndverk fra kl. 12-15. 

ANDRE GØYE AKTIVITETER I BARNAS BY

På Dyreparken Hotell har de eget lekerom, i tillegg har du Dyreparken som nærmeste nabo. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Det finnes også andre morsomme aktiviteter å gjøre i Kristiansand. For eksempel kan du dra på Vison Skatepark, Escape Room, bowling eller kino. Du kan lese en bok på biblioteket, kjøre gokart på Villkatt, dra på Leos lekeland eller Planeten Pluto eller hoppe på trampoline i Skyland trampolinepark.

Ishallen på Idda Arena er åpen fra mandag 2. oktober til fredag 8. oktober fra kl. 10-15. Du kan leie utstyr på arenaen eller ta med dine egne skøyter. Ta med barna og ha en aktiv dag på isen. Husk hjelm.

Kilden teater og konserthus kan du se forestillingene Vinnere tirsdag 3. oktober og Poteter har ingen vinger torsdag 5. og lørdag 7. oktober.

Agder naturmuseum og botanisk hage har åpent tirsdag til fredag fra kl. 10-15 og søndag fra kl. 12-16.

Det finnes også mange flotte turområder og lekeplasser rundt om i Kristiansand.

SUPERSØNDAG

Søndag 8. oktober kl. 14.30 er det igjen klart for Supersøndag på Kristiansand Kino. Det blir aktiviteter i foajeen, konsert med SuperBandet og eksklusiv visning av den nye Elias filmen, Elias og Storegaps hemmelighet. Dette blir moro for både små og store.

Elias er tilbake i ny og spennende film. Foto: Barnefilmfestivalen

 

OVERNATTING

Trenger du overnatting i Kristiansand? Her finnes en oversikt over spesielle høstferietilbud og overnatting i Kristiansand og på Sørlandet.

Det er så deilig å stupe ned i en myk hotellseng etter en dag med morsomme opplevelser. Foto: Hildegunn S. Teinum©Visit Sørlandet

 

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Line Kamilla Nygård

Jeg heter Line Kamilla Nygård og kommer fra Søgne. Jeg har en bachelor i Opplevelsebasert Reiseliv fra UiA og er nå så heldig å få jobbe med Barnas By Kristiansand som trainee hos USUS. Jeg elsker å reise og oppleve nye ting og synes det er ekstra spennende å få utforske alt Sørlandet og Kristiansand har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.