Sørlandet Blogg
Kilden Kristiansand Foto Peder Austrud
Share

Et dypdykk i arrangementkalenderen til Visit Kristiansand fikk meg til å skjønne at det blir en hektisk høst for oss som elsker kulturelle opplevelser.

Her er noen høydepunkter fra kulturhøsten 2017 i Kristiansand:

Punkt festivalen (31. august – 2 september)
Daniel Lanois (kjent som produsent for artister som U2, Peter Gabriel, Bob Dylan og Emmylou Harris), Anneli Drecker, Broen og Arve Henriksen er noen av artistene som kommer. De mest spennende er kanskje live-remixene som skjer etter hovedkonsertene.

Utstillingen «Hverdagen» i Kristiansand Kunsthall
Kunstnerne Tori Wrånes, Kristin Evensen og Sandra Mujinga stiller ut i nyoppussede Kristiansand Kunsthall (over biblioteket). Tori Wrånes (f. 1978) er født og oppvokst i Kristiansand, og bor og arbeider i Oslo. Wrånes var nylig aktuell med den mye omtalte utstillingen «Hot Pocket» på Museet for Samtidskunst. Utstillingen vises 31. august – 29. oktober, alle dager utenom mandag.

Ann Beate Tempelhaugs utstilling «Omriss» på arteriet i Vågsbygd
Til denne utstillingen er de fleste arbeidene blitt til på Norsk Teknisk Porselensfabrikk i Fredrikstad. Der har hun utforsket det unike porselenet med ulike teknikker, som har resultert i nye uttrykksformer. Åpent torsdag til søndag 8.september til 8. oktober 2017

Protestfestivalen i Kristiansand (4. – 10. september)
– En festival for engasjement, mot likegyldighet og apati, ensrettingen i samfunnet, den ensporede markedstenkningen og et slapt toleransebegrep. Et program i Erik Bye, Axel Jensen, Jens Bjørneboe og Henrik Wergelands ånd. Festivalen blir de første som tar i bruk telt på det nyoppussede torvet.

Southern Discomfort Metalfestival (8. – 9. september)
I 2017 arrangeres Southern DisComfort metalfestival for 15. gang i Kristiansand!


SAND Festivalen (12. – 16. september)
SAND er en internasjonal scenekunstfestival i Kristiansand med barn og unge som hovedmålgruppe. Festivalen presenterer norske og internasjonale forestillinger av svært høy kvalitet for publikum og for norske og internasjonale fagfolk. Dette er en skjult perle for barn og voksne.

Opera i Kilden: La Traviata
Kilden Opera inviterer til festkonsert med Verdis sin berømte opera sammen med Kristiansand Symfoniorkester.
Spilles utvalgte datoer fra 16. til 23. september.

Bluegrass på Håndverkeren: Hayseed Dixie (19. september)
Hayseed Dixie (fra USA) skal ut på en eksklusiv Europaturnè i høst og spiller kun fem konserter i Norge – èn av dem er på Håndverkeren i Kristiansand!

Jeg vil vaske verden ren: Teater på Kilden
Feminist, skisportpioner og antisemitt. Halldis Neegård Østbye var propagandaleder for Nasjonal Samlings kvinneorganisasjon. Vi følger Halldis fra uskyldig barndom til en bitter avslutning på livet – Hun ble dømt under landssvikeroppgjøret. Spilles utvalgte datoer fra 19. september til 21. oktober.

Greni (BigBang) til Kick scene (29. september)
Susanne Sundfør til Kilden (29. september)

Vivid Post Rock Festival (29. – 30. september)
Vivid er en Post-Rock/ Post-Metal festival i Kristiansand. Festivalen kombinerer den drømmende post-rock musikken med visuelle elementer. Festivalen blir holdt på gamle Aladdin Kino.

Spidergawd + Woodland på Håndverkeren (5. oktober)

Vinhøst 2017
VinHøst – Mat & vinfestival i Kristiansand (9. – 15. oktober)
Flere av byens bedre restauranter inviterer til VinHøst. Med fokus på mat & vinglede, samt å dele de gode opplevelsene, inviterer de til en variert, rikholdig, morsom, overraskende og lærerik festival, hvor alle skal kunne smake, nyte og lære noe om mat & vin. Sjekk også ut oversikt over andre mat og drikke arrangementer i Kristiansand.

El Cuero på Håndverkeren (20. Oktober) med talentfulle Tone Hille Bringsdal som support.

Dark Season (26. – 28. oktober)
Dark Season tar i bruk telt på det nyoppussede torvet og i 2017 feirer de 20 års jubileum som festival. Torsdag 26. oktober holdes åpningskonserten i Q42.

Dianne Reeves til Kilden (27. oktober)
Daniel Romano på Håndverkeren (5. november).

Sørveiv Live festival 10. – 11 november 2017
Sørveiv Live bestå av rundt 40 artister hovedsaklig fra de nordiske landene, men også fra Tyskland og resten av Europa. De mest lovende bandene i regionen vil få sin naturlige plass på programmet. Det inviteres inn musikkbransje fra Norge og utlandet. Konsertene vil foregå på syv ulike scener i Kristiansand sentrum.

SULT1: Musikkteater på Kilden (10. – 18. november)
Når A-laget i norsk Rock og Hip-Hop (bland annet nykomponert musikk av Geir Zahl fra Kaizers Orchestra) bestemmer seg for å lage musikal basert på Knut Hamsuns roman SULT, blir det garantert spennende.

Herbie Hancock
Herbie Hancock til Kilden (17. november)
Den største jazzbegivenheten i 2017 på Sørlandet finner sted i Kilden Teater og Konserthus 17. november 2017. Da kommer Herbie Hancock til Kilden – med et flunkende nytt prosjekt!

Stein Torleif Bjella til Kick scene (24. november)
Ingrid Bjørnov til Q42 (25. november)
Høsten 2017 er pianistinnen Ingrid Bjørnov tilbake med ny soloforestilling.

Skiftene utstillinger på SKMU (hele året)
SKMU – Sørlandets Kunstmuseum – er landsdelens største kunstmuseum og feiret i 2015 20-årsjubileum. I en fast del viser de bilder knyttet til steder og landskap på Sørlandet, kunstnere og mennesker fra regionen og kunst med Kristiansand og Setesdal som motiv. I en skiftende del vises nå Kunst på Agder 1975-2000, med kjente og mindre kjente verk fra blant annet Kjell Nupen og Leonard Rickhard.

Kristiansand Symfoniorkester
Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er ett av Norges syv profesjonelle symfoniorkester og består av 70 heltidsansatte musikere. KSO har er et ungt og vitalt ensemble i sterk utvikling og har ansatte fra 15 ulike nasjoner. Se programmet deres her.

Annet å sjekke ut:
Kunstutstillinger med nyetablerte kunstnere på Agder Kunstsenter, konserter og klubbkvelder på Vaktbua, Odderøya, Kristiansand Jazzvesen sine konserter på Hos Naboen og konserter på intime Haubitz Hall, Odderøya.

Se hva som skjer av kulturelle aktiviteter i Kristiansand.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Erik

Erik er en kulturinteressert 78 modell bosatt i Kristiansand. Opprinnelig fra Nodeland - men nå Krs bygutt av hele sitt hjerte. Bachelor utdannelse fra Universitetet i Agder i media og kommunikasjon. Har jobbet siden 2008 i reiselivsbransjen. Glad i storbyferie og LP shopping. Du finner han på konsert eller andre kulturarrangementer.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

  • Flotte greier, lovende Engenes.

    Men kan også nevne ringrevene og spellemannsprisvinnerne El Cuero på Håndverkeren Fredag 20. Oktober med talentfulle Tone Hille Bringsdal som support.

    Og 4. November også på Håndverkeren, der vi farger kvelden i en rå Beatlestribute-kveld. The Bjorvands er selvsagt som band denne kvelden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.