Sørlandet Blogg
Dirty Girls Mud Run Kristiansand 2017 Island Runners
Share

I helgen var jeg med på Norges første Dirty Girls Mud Run i Kristiansand. Sammen med 9 venninner og over 600 andre jenter løp jeg hinderløp i gjørma på Lauvåsen til inntekt for kreftsaken. Det var vått, det var møkkete, det var litt tungt, men mest av alt utrolig morsomt og sosialt. Og det frister absolutt til gjentakelse.

Litt blåmandag på jobb idag. Stiv og støl i hele kroppen og full av blåmerker etter helgens strabaser i gjørmeløypa på Lauvåsen i Kristiansand. Etter tidenes verste oppkjøring med tre dager i horisontalen med influensa i forrige uke, var jeg veldig i tvil om jeg kom til å orke det. Men kroppen føltes sånn tålig på lørdag morgen, så da var det bare å kjøre på!

Vi var 10 jenter som meldte oss på som «Island Runners» (siden vi kommer fra Flekkerøya). Mannen min lagde logo til oss, vi fikk printet opp egne t-skjorter og har hatt gruppe på Facebook helt siden tidlig i vår. Utrolig sosialt, både før, under og etter løpet.

Island Runners Dirty Girls Mud Run Kristiansand 2017

Skikkelig gira og klare for Dirty Girls Mud Run

Verdensomspennende konsept

Dirty Girl Mud Run er et konsept som er blitt svært populært i blant annet USA og Storbritannia. Dirty Girls Mud Run samler inn penger til kreftsaken, i dette tilfellet øremerket kreft blant menn. Så vi løp rett og slett for gutta denne gangen.

Dette er første gang løpet arrangeres i Norge, og jeg håper ikke det blir det siste. Løpet ble arrangert i den nye bydelen Lauvåsen i Kristiansand, en bydel som kaller seg for «Sporty Lauvåsen». Her har de laget en permanent hinderløype i skogen, som alle kan benytte seg av, og deler av løypa under helgens Dirty Girls Mud Run gikk i denne løypa. I tillegg var det satt opp ekstra hindre som vi måtte ta oss gjennom, over eller under. Men vi fikk også noen ekstra gjørmete opplevelser. Blant annet måtte vi hoppe opp i et par containere fylt med gjørme, vasse gjennom grøfter og myrer og krype i gjørma på alle fire ved flere anledninger.

Dirty Girls Mud Run Kristiansand 2017 Island Runners

Island Runners er klare for start. Foto: Irene Sørli

Hinderløp Dirty Girls Mud Run Kristiansand

Første containeren full av gjørme. Foto: Irene Sørli

Hinderløp Dirty Girls Mud Run Kristiansand 2017

Her får armene kjørt seg litt. Foto: Irene Sørli

God stemning både før og etter start

Jeg ble skikkelig imponert over opplegget på Lauvåsen. Vi kom tidlig for registrering og fikk utdelt armbånd, startnummer med navn og lagnavn og en kul T-skjorte. I start- og målområdet var det rigget til med bar, matvogn, fotovegg, og frisørtelt der alle som ville kunne få flettet håret før start eller få på seg litt maling i fjeset. Det var eget telt til oppbevaring av bager og et skiftetelt. I tillegg var det satt opp dusjer der man kunne få spylt av seg den verste møkka etter løpet, men her var det så lang kø. Vi gikk for den enkle løsninga; vrengte av oss gjørmetøyet, puttet det i en pose og tok det med hjem til vask. Etter å ha fått på tørt tøy feiret vi litt i baren på området og så litt på livet. Siden vi hadde tidlig start, var det lag som ennå ikke hadde løpt ut da vi kom i mål.

Alle deltakere fikk goodie-bags med masse digge produkter fra A-salong og Aquarama ved målgang. Og bobler i kule Dirty Girls Mud Run glass.

Dirty Girls Mud Run Kristiansand 2017 Island Runners

Team Island Runners rett etter målgang.

Dirty Girls Mud Run Kristiansand 2017

Goodie bags og bobler til alle. Foto: Irene Sørli

Hildegunn på Dirty Girls Mud Run Kristiansand 2017

#Imadirtygirl Foto: Jeanette Ravn Pedersen

Dirty Girls Mud Run 2017 Kristiansand

Moro i målområdet. Foto: Hildegunn Skage Teinum

 

After party på Barbarossa

Deretter bar det til byen og en etterlengtet dusj. Jeg tror aldri jeg har vært så skitten før – og den gjørma satt som heia. Pene og rene inntok vi Barbarossa, et av Kristiansands nyeste utested for middag, underholdning og feiring av oss selv. Flere hundre jenter, og en håndfull menn deltok på festen der Lisa Tønne var kveldens høydepunkt. Hyggelig dame som villig stilte opp på selfies:) Etter middag, bobler i glasset og morsom underholdning sa vi takk for oss, mens festen på Barbarossa fortsatte med DJ og dansing utover natten.

Lisa Tønne på Dirty Girls Mud Run Kristiansand 2017

Lisa Tønne stilte sporty opp på selfie med oss! Foto: Lisa Tønne

Vi i Island Runners er dønn klare for nytt løp neste år. Og da har vi planer om å bli enda mer dirty.

Les mer om Dirty Girls Mud Run Kristiansand

På Facebooksiden til Dirty Girls Mud Run kan du se enda flere bilder.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.