Sørlandet Blogg
Øvre Torv i Kristiansand.
Share

I sommer kunne endelig kristiansanderne ta Torvet tilbake. Etter år med graving og byggearbeider ble Kristiansands nye Torv feiret med musikk, sang, drilloppvisning, åpningstale av ordføreren og en storslagen konsert med Kristiansand Symfoniorkester og Helene Bøksle. Torvet i Kristiansand fremstår nå som fresht og moderne, samtidig som mye av det gamle er bevart.

Åpningsfest for Torvet i Kristiansand samlet flere tusen

Onsdag 16. august inviterte Kristiansand kommune til stor åpningsfest og offisiell åpning av Torvet. Hele dagen var det konserter og underholdning på Øvre Torv, og det hele ble avrundet av Kristiansand Symfoniorkester som gav publikum en smakebit på det nylig lanserte programmet for 2017/18. Avslutningsvis hadde de med seg sin favorittartist Helene Bøksle som løftet himmelen et par hakk denne fine sommerkvelden.

Se programmet til Kristiansand Symfoniorkester 2017/2018

Helene Bøksle og Kristiansand Symfoniorkester

Helene Bøksle og Kristiansand Symfoniorkester

Kristiansand Symfoniorkester på åpningskonsert på Torvet i Kristiansand

Kristiansand Symfoniorkester presenterte sitt nylanserte program på Torvets åpningsfest. Foto: Erik Engenes©Visit Sørlandet

Åpningskonsert på Torvet i Kristiansand

Mange tusen hadde tatt turen til Øvre Torv på åpningsdagen. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Konsert med I am K på Øvre Torv i Kristiansand

Konsert med I am K på Øvre Torv. Foto: Erik Engenes©Visit Sørlandet

Skrimmel Skrammel konsert på Øvre Torv i Kristiansand

Skrimmel Skrammel underholdt barna på Torvets åpningsdag

Drilloppvisning med Tveit Union Musikkorps

Tveit Union Musikkorps holdt en imponerende drilloppvisning under åpningen av Torvet i Kristiansand

Nytt parkeringshus under Torvet

Torvet parkeringshus var årsaken til hele ombyggingen av Torvet. Parkeringshuset har 430 plasser og er romslig, lyst og lett tilgjengelig. Nedkjøringen er i Festningsgata, og du kan benytte deg av tre ulike utganger til Torvet. Den ene tar deg til Øvre Torv og Wergelandsparken, den andre ligger i tilknytning til biblioteket og den tredje går rett inn i Rådhuskvartalet. Kort vei til ordførerens kontor, som ordfører Harald Furre påpekte i talen sin.

Les mer om Torvet Parkering

Nå er torvhandlerne tilbake på Nedre Torv

Den kjente og kjære blomstervogna er tilbake på Nedre Torv, sammen med utsalg av grønnsaker, frukt og bær. I tillegg har de fått selskap av flere matvogner. Her er det akkurat nå flere matvogner og isvogn fra Hennig Olsen Is.

Blomsterhandler på Nedre Torv i Kristiansand

Blomsterhandleren er endelig tilbake på Torvet. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Torvhandlere på Nedre Torv i Kristiansand

Flere matvogner på plass på Nedre Torv. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Restauranter på Torvet

Da Torvet stengte var det noen restauranter som holdt ut, noen la ned, noen flyttet og noen stengte midlertidig. I løpet av sommeren har Torvet fått flere nye restauranter og gjensyn med et par gamle.

Bønder i Byen ligger på øvre Torv og serverer lokal mat fra Sørlandet. Her er stikkordene maulemad og bondekost i et kult rustikt restaurantlokale. På uteserveringa er det ettermiddagssol og her kan du sitte og studere folkelivet som passerer over Torvet.

Monsoon er et helt nytt tilskudd i Kristiansand restaurantverden. Restauranten holder til i de gamle lokalene til  Slakter Sørensen. Her er det stor uteservering og som navnet tilsier; her kan du spise asiatisk mat.

Jonas B. åpnet på nytt i sommer i nye lokaler, like ved siden av der de var før.

Gleden var stor hos mange, særlig hos min eldste datter, da vi fant ut at Kristiansand endelig skulle fra en Starbucks. Starbucks åpnet i starten av sommeren, og det har blitt noen turer dit med familien i sommer.

Herlig Land ligger der den «alltid» har vært, på hjørnet av Markens og Torvet. Restauranten har fått pusset opp hele fasaden og uteserveringen sin i det siste. Med uteservering både ut mot Markens og Torvet kan du nyte både formiddags- og ettermiddagssola her.

Glipp har gjenåpnet i nyoppussede lokaler ved siden av Biblioteket. Her har de masse nytt på menyen, men også noen av de gamle slagerne fra tidligere, som calzone og pizzawok.

Uteservering på Monsoon restaurant i Kristiansand

Monsoon er et nytt tilskudd blant Kristiansand restauranter.

Uteservering på Jonas B. Kristiansand

Jonas B. har gjenåpnet i nye lokaler på Nedre Torv. Foto: Hildegunn S. Teinum©Visit Sørlandet

Uteservering hos Bønder i Byen

Hyggelig i ettermiddagssola på Bønder i Byen å Øvre Torv

Uteservering på Starbucks i Kristiansand

Endelig kom Strabucks til Kristiansand. Foto: Hildegunn S. Teinum©Visit Sørlandet

Ny og gammel fontene

Den kjente og kjære fontena på øvre Torv er tilbake, men i tillegg har utbyggerne av parkeringshuset laget en kul fontene på Nedre Torv som en gave til byen for alt ubehaget i forbindelse med byggingen. Denne har allerede blitt svært populære, spesielt blant barnefamilier. Her kan du løpe gjennom mange stråler som spruter vann rett oppover. Heretter må vi nok ha med skift til alle ungene når vi skal på bytur…

Fontene på Nedre Torv i Kristiansand

Stråler med vann spruter opp av bakken med ulik intervall. Foto: Erik Engenes©Visit Sørlandet

Torvkvartalet

Litt bråk og bygging må vi tåle en stund til. Hele Torvkvartalet er under ombygging og renovering, og det kommer et helt nytt shoppingsenter med inngang fra Markens. Her kommer 12 butikker, blant annet en stor Zara butikk. Hotell Wergeland er også under ombygging og utvider kapasiteten sin betraktelig.

 

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.