Sørlandet Blogg
Share

Arendal har mye å by på, og er en av Sørlandets mest populære byer. Her kan du spasere i koselige små gater, ta en tur til idylliske Merdø eller nyte god mat med noe godt i glasset. Dette bør du oppleve i Arendal.

Oppvarmet badebasseng i Arendal gjestehavn. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Svømmetur i oppvarmet badebasseng midt i byen

I Arendal gjestehavn er det et oppvarmet badebasseng hvor du kan bade eller ta deg en skikkelig treningsøkt i. Bassenget holder ca. 27 grader. Den hvite bassengkanten og art deco formen gir deg følelsen av å være i Miami.

Ta en båttur til idylliske Merdø. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Båttur til Merdø

På bilfrie Merdø utenfor Arendal er det vakre gamle sørlandshus og små stier som fører deg fra Merdøgaard skjærgårdsmuseum og museumsstranden, videre til badestranden på vestsiden av øya og til rullesteinsstranden på utsiden av øya. Merdø er Sørlandets svar på Saltkråkan, rene idyllen.

Kjøp fersk sjømat direkte fra fiskebåten i Pollen, Arendal. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Pollen, Arendals hjerte

Midt i sentrum ligger Pollen, her ligger restaurantene på rekke og rad. Arendalittene elsker stedet og koser seg glugg på bryggekanten. Fiskebåtene legger til kai her og du kan kjøpe fersk sjømat direkte fra fiskebåtene.

Ta en spasertur mellom gamle Sørlandhus og brosteinsbelagte gater i Arendal. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet.

Ta en spasertur mellom gamle Sørlandhus og brosteinsbelagte gater i Arendal. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet.

På byvandring blandt originale Sørlandshus

Tyholmen er den gamle bydelen i Arendal. Her ligger små og sjarmerende trehus tett i tett og området byr på en fin gåtur med mye historie. Ta en vandretur i gamlebyen blant bortgjemte perler og originale Sørlandshus.

Raet nasjonalpark er Sørlandets første nasjonalpark. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet.

Sørlandets første nasjonalpark, Raet nasjonalpark

Sørlandets nye nasjonalpark Raet er et synlig spor etter istiden for rundt 12.000 år siden. Da gigant-isbreen trakk seg tilbake, la den igjen svære mengder stein, sand, grus og leire som den hadde sopt med seg på ferden. Slik skapte isbreen et unikt kystlandskap. Ta en rusletur langs rullesteinstrendene og sug til deg ny energi.

Slik kan du oppleve Sørlandets første nasjonalpark.

Gå rundt i den nydelige hagen på Bjellandstrand gård. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Bjellandstrand gård

10 minutter fra Arendal sentrum, midt i Sørlandets vakreste natur ute i havgapet på Tromøy, finner du en sjarmerende kafé med flotte selskapslokaler og fantastiske uteområder. På Bjellandstrand gård kan du slappe helt av i rolige omgivelser. En kort spasertur unna kan du gå ned til rullesteinstranda, som er en del av Raet nasjonalpark. Her kan du bade og se på havutsikten.

Sugen på noe godt, gå innom Heimdal chokolade i Arendal. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Sugen på noe godt, gå innom Heimdal chokolade i Arendal. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Alltid sugen på noe godt

Har du chokoholic-tendenser er et besøk hos Heimdal chokoladefabrikk et must. Den lille fabrikken ligger gjemt ned i en kjeller midt i byen. Og her må du innom for å kjøpe med deg litt deilig lokalprodusert konfektsjokolade til deg selv eller en gave til noen du er glad i.

Det beste med et besøk i Arendal, det er å bare være der.

Les også denne: Fem populære opplevelser på Sørlandet

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.