Sørlandet Blogg
Share

Hoves mystiske trollskog, Sørlandets første nasjonalpark, Norges første poteter … På Hove camping er du omgitt av skogen, historien, naturkreftene og magiske opplevelser.

CAMPINGE 2017 trollskog 6 RED BILDER HOVE IMG_8484

Jeg går hardt ut i camping-bloggen min denne gangen. Som du ser av bildet, drar jeg deg med rett ut i den forheksede trollskogen på Hove. Den ligger rett ved Hove camping, på Tromøya i Arendal kommune. Her vil du bli mektig forbauset, overrasket og kanskje litt skremt av naturens egen skulpturpark.

Følg Camp-Inge på Facebook også: facebook.com/camping.sorlandet

I denne trollskogen møter du det ene forvridde misfosteret etter det andre. Disse stakkars trærne har fått føle bokstavelig at den skal tidlig krøkes som god krok skal bli. Fra trærne ble plantet har de vært sterkt utsatt for vær og vind som er kommet inn fra havet.

LES CAMP-INGES INTROBLOGG: Derfor reiser Camp-Inge rundt på campingplassene i sommer

CAMPINGE 2017 trollskog 3 RED BILDER HOVE IMG_8472

Du kan altså gå omtrent rett ut av teltet på Hove camping og vandre deg en tur i villeste skog. Ikke overraskende er barna svært begeistret for trolltrærne, og de er veldig populære å klatre i. Camp-Inge er selvsagt også begeistret for trollskogen på Hove, som du ser i denne videoen:

LES CAMP-INGES BLOGG FRA RISØR RESORT, MOEN CAMPING I RISØR: Camping er barnas beste ferie

Og når vi først er inne på magiske opplevelser; rett på utsida av den forheksede skogen, ligger denne spesielle stranda:

CAMPINGE 2017 steinstrand 1 RED BILDER HOVE IMG_8512

Her ute blir havets brus nesten overdøvet av historiens sus. For denne steinstranda er et av de svært synlige sporene etter en veldig gammel historisk hendelse – istida. Og en viktig del av en helt ny nasjonalpark – Raet.

For cirka 12.000 år begynte den store isbreen å trekke seg tilbake, altså smelte. Breen hadde skrapt med seg store mengder stein, grus og sand. Disse massene la den igjen som en avskjedsgave til kysten her.

LES CAMP-INGES BLOGG FRA TINGSAKER FAMILIECAMPING I LILLESAND: Her skaper du minner for livet

Isbreen la grunnlaget for steinstrendene, sandstrendene og det spesielle landskapet på Hove, på land og til havs. Senere har havet blant annet polert steinene, og gjort mange av dem runde.

Disse spesielle kystområdene med den såkalte endemorenen kalles Raet. Hove er en viktig del av Raet nasjonalpark. Den ble opprettet i 2016, som Sørlandets første nasjonalpark.

Les mer om Raet nasjonalpark på Sørlandet og hva du kan oppleve der

CAMPINGE 2017 spornes 8 RED BILDER HOVE IMG_8640

Sjekk den unike stranda på Spornes

Camp-Inge slipper ikke så lett den magien isbreen og sjøen har skapt på Hove. Det er vel verdt å gå den litt lengre turen til badestranda på Spornes. Den er enda mer spektakulær, med store, runde, glatte steiner. Du ser at det er noe sand her også.

Stranda er veldig spesiell, nemlig. Noen somrer er det fin sandstrand her, andre somrer stort sett bare rullestein. Det er selvsagt sjøen og vinden som hersker her. Camp-Inge lar seg imponere av Spornes:

LES CAMP-INGES BLOGG FRA SKOTTEVIK FERIESENTER I LILLESAND: Slik fikser du feriebolig i Blindleia uten å være milliardær

CAMPINGE 2017 strand 01 RED BILDER HOVE IMG_8218

LES CAMP-INGES BLOGG FRA MOYSAND FERIESENTER I GRIMSTAD: Her skjer det alltid noe

Rett ved Hove camping ligger fabelaktige sandstrender for deg som er glad i å bade. Ja, de egner seg utmerket for deg som er glad i å vasse også, for her er det veldig langgrunt. Eller du kan bare slappe av på svaberget, slik disse flotte folkene gjør:

CAMPINGE 2017 strandliv 2 RED BILDER HOVE IMG_8210

Eventuelt finner du din egen holme eller skjær å raste på:

CAMPINGE 2017 holme 2 RED BILDER HOVE IMG_8379

Camp-Inge liker å vasse, og blir veldig begeistret for at det går an å vasse så laaangt til havs:

Ved brygga her nede på Hove camping anløper forresten en ferje. Den bærer det gøye navnet MS Pellærn. I juli går båten i rute mellom Arendal sentrum, Hove og uthavnsidyllen Merdø. Merdø er også et must når du er på disse kanter.

LES CAMP-INGES BLOGG FRA HAMRE FAMILIECAMPING I KRISTIANSAND: Barnas ferieparadis

CAMPINGE 2017 ferje RED BILDER HOVE IMG_8116

Det skal godt gjøres å kjede seg på Hove camping

Nå tar vi turen inn på selve Hove camping igjen. Vi slipper til Elin Berntsen, som kaller seg altmuligkvinne på Hove. Elin forteller gjerne om alle aktivitetene campingen tilbyr. Og det er ikke få. Det skal sannelig godt gjøres å kjede seg på Hove camping:

Her sitter jeg og koser meg på kafeen Campingstua, som Elin snakket om:

CAMPINGE 2017 ci kafe 2 RED BILDER HOVE IMG_8040

Vannsport er veldig populært blant campere på Hove. Se bare på dette bildet:

CAMPINGE 2017 vannsport RED BILDER HOVE IMG_8103

Og selvsagt er båtlivet høyst vitalt på et slikt sted med gamle seilskutetradisjoner og alt:

CAMPINGE 2017 båthavn RED BILDER HOVE IMG_8126

 

LES CAMP-INGES BLOGG FRA NESET CAMPING I SETESDAL: Oppskriften på camping-lykke

Mens vi snakker om båt, litt tilbake til de magiske opplevelsene. På Hove kan du oppleve nasjonalparken mens du padler, enten du gjør det inn i solnedgangen, skumringen eller solglitrende sjø.

Her får du en variant av bildet av det padlende paret. Fordi jeg ble så inspirert til å sitere noen linjer fra en eldgammel sang, «The water is wide»:

«The water is wide, I can’t cross over
Neither have I the wings to fly
Give me a boat that can carry two
And both shall row, my love and I»

Er det ikke så vakkert at du nesten kan grine?

Hove har en plass i norgeshistorien

Nå går vi over til spennende historiske fun facts. På Hove finner du blant annet gravhauger fra vikingtida. Men det som sikrer Hove en plass i norgeshistorien er poteter.

Det var faktisk på Hove gård at poteter første gang ble dyrket systematisk i Norge. Så her er vi på mathistorisk grunn.

Derfor er det svært naturlig at jeg bruker poteter på campingkjøkkenet mitt. Men jeg trekker også fram svært overraskende campingmat. Og serverer et spenstig ordspill som bonus. Hør bare:

Se også videoen om Tromøy-potetens historie på nettsida til Hove camping

Aktiviteter for enhver smak på Hove

Vi går fra poteter til baller. Hvis du foretrekker aktiviteter på land, kan du slå deg løs på Hove campings flotte minigolfbane. Her slår Camp-Inge et slag for minigolfen som en svært ettertraktet sport for campere, uansett alder og kjønn:

Hvis du vil være enda mer aktiv, kan du leie sykkel på Hove camping.  Camp-Inge puster ut og snakker om fordelene her:

Bestemor tar med barnebarnet på camping

Gutten på neste video sykler også. Han heter Sebastian (6), og er på campingtur med selveste farmor Arna. De camper i telt, for det er det aller gøyeste. Det synes Camp-Inge også, og derfor intervjuer jeg disse sjarmerende kompisene først:

Som du ser tydelig på dette bildet, bor du selvsagt i skogen på Hove camping, enten du camper i telt, vogn eller hytte:

CAMPINGE 2017 bo i skauen 2 RED BILDER HOVE IMG_8297

Noe av det morsomste med camping er at det er så sosialt. Det er veldig lett å komme i kontakt med andre campere. Her har Camp-Inge fått audiens hos to vogn-veteraner, Arild og Turid Nilsen. Hvorfor trives de så godt på Hove, tro?

Tida er kommet for å oppsummere dette blogginnlegget, for deg som henger med helt til slutt. Camping er barnas drømmeferie; det er vi skjønt enige om fra før. Det bekrefter da også den glade gjengen i avslutningsvideoen. Kortreiste gjester er de også.

SJEKK NETTSIDENE TIL HOVE CAMPING OG BESTILL DRØMMEFERIEN

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inge Dalen

Jeg bor i skogen i Randesund i Kristiansand med kone, to barn og en katt. Jeg er utdannet journalist med lang fortid i Fædrelandsvennen. Nå er jeg kommunikasjonsrådgiver og innholdsleverandør for USUS, Visit Sørlandet og Tangen videregående skole, pluss spaltist i Kristiansand Avis. Så jeg er ganske glad i å skrive. I sommer skal jeg blant annet reise rundt på Sørlandet under dekknavnet Camp-Inge. Jeg skal selvsagt bo i telt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.