Sørlandet Blogg
Share

Vi har testet barnas Barnas Sommerverkstad på Sørlandets kunstmuseum i Kristiansand. Terningkast: tusentrilioner kjempebra!

Sørlandets Kunstmuseum ligger midt i Kvadraturen i Kristiansand. Men likevel litt sånn gjemt og fort å glemme i en hektisk hverdag. Men nå er det ferietid og vi har lyst til å finne på morsomme ting sammen. Da var det kjekt å teste ut sommerverkstedet på kunstmuseet.

Kristiansand er jo barnas by, og på Sørlandets Kunstmuseum har de selvsagt Barnas Kunstmuseum. Det var ikke mer enn vi hadde svingt inn døra på museet før barna var i full fart med å klatre høyt og lavt i «skapet med det rare i». Og verket «Fantasistormen» kunstneren Tori Vrånes skapte både undring og debatt. Store meninger og herlig fritt for begrensninger i tolkningene fra de små. Her har vi voksne litt å lære.

skmu2

Fantasistormen av kunstner Tori Wrånes er del av den permanente utstillingen på Barnas Kunstmuseum

Kul(t) sommerverksted

Frem til i september har Sørlandets Kunstmuseum en veldig kul (bokstavelig talt) utstilling av den danske kunstneren Jeppe Hein. Inspirert av denne utstillingen har museet lagt opp til at barna kan selv få lage sine versjoner av kule-kunsten. Her var det full konsentrasjon med en gang, og det ble produsert kul kule-kunst på løpende bånd. Alt barna lager gjennom sommeren inngår i en installasjon som til slutt blir en stor kule-kunst.

Det er sommerverksted på Sørlandets Kunstmuseum hver dag gjennom hele sommeren (unntatt mandag, da er det stengt).

Museet har åpent fra kl. 11 – 17. Sommerverkstedet koster kr. 30,- pr. barn. Da får man utlevert en «startpakke» med baller, klistremerker, sugerør og alt man trenger for å lage sin egen versjon av kulekunsten til Jeppe Hein. Flinke folk fra museet er med å hjelper når det trengs.

PS! Det er gratis inngang for barn under 18 år på Sørlandets Kunstmuseum, så om dere bare vil se på utstillingen så er det jammen meg helt gratis :). Voksne betaler kr. 80,-.

P1690882

Se den kule kunsten vi har laget på Barnas Kunstmuseum

skmu7

Mye moro i museumsbutikken på Sørlandets Kunstmuseum

skmu8

Her er det lov å titte, ta på, prøve og i det hele tatt. Hyggelig betjening hjelper gjerne til.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Heidi Sørvig

Happy "periode-twitrer", FB-addict og blogger både her og der! Elsker Sørlandet, god mat og drikke. Lar meg stadig begeistre over nye steder og nye opplevelser på Sørlandet. Har svart belte i shopping, og er en skikkelig sporhund på å finne de fine nisjebutikkene rundt om i sørlandsbyene. Som aspirerende fjellgeit kan det også slumpe til å bli delinger av fine fjellturer og kanskje til og med en skitur innimellom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.