Sørlandet Blogg
Share

Har du så lyst til å nyte sørlandslivet i Blindleia? Men du har ikke millionene som trengs til ferieboligen? Da ligger Skottevik Feriesenter der for å oppfylle drømmen din.

På bildet øverst får du et glimt av den sagnomsuste Blindleia, Den vakre skipsleden mellom holmer og sommerøyer som alle må ha opplevd minst en gang i livet. Eller helst minst en gang hver sommer.

Blindleia nytes best i dorgefart på en smeigedag. Det er slik vi sørlendinger ofte uttrykker oss. På dette bildet ser du hva det betyr:

CAMPINGE 2017 B båtliv SKOTTEVIK IMG_6933

Teltet – din rimeligste feriebolig

Og nå får du altså et supertips av meg: Hvis du vil bo midt i paradiset, er Skottevik Feriesenter blinkskuddet ditt.  Skottevik ligger i Høvåg, i Lillesand kommune. Der kan du bo i leilighet, hytter, campingvogn, bobil eller telt.

Teltet er definitivt Camp-Inges favoritt-feriebolig om sommeren. Og det er jo en sabla rimelig sommerbolig, da. Likevel gir det meg full adgang til herlighetene i Sørlandets indrefilet, Blindleia. For ikke å snakke om tilgang til hele det vidunderlige anlegget på Skottevik feriesenter.

DERFOR ER CAMP-INGE PÅ TUR: Les hvorfor Camp-Inge reiser rundt på campingplasser på Sørlandet i sommer

Og der jobber det selvsagt vidunderlige mennesker også. Det ser du tydelig på dette bildet, da jeg møtte Mette Aske, administrasjonssjef på Skottevik. Hun ga Camp-Inge en hjertelig  mottakelse på en sommerdag like strålende som henne selv:

CAMPINGE 2017 B klem SKOTTEVIK IMG_7043

På denne lille videoen understreker Mette det gode poenget, du trenger ikke å være milliardær for å bli rik på opplevelser i Blindleia:

Slik får du oppleve klassisk sørlandssommer

Ser du forresten den flotte stranda på klemmebildet? Den er Mette med rette stolt av. Stranda er langgrunn, og det er jo noe barna liker. Pluss en del av oss barnlige voksne.

FØLG CAMP-INGE PÅ FACEBOOK OGSÅ: facebook.com/camping.sorlandet

Jeg snurrer en ny film. Mette tar meg med på en vassetur, mens hun forteller mer om stranda og brygga og alt hun har å by på:

Camp-Inge vasset med sjefen på Tingsaker familiecamping også. LES CAMP-INGES BLOGG OM TINGSAKER FAMILIECAMPING I LILLESAND: Gå på vannet-opplevelse og minner for livet

Her på Skottevik Feriesenter har du altså sjansen til å oppleve en skikkelig sørlandssommer. Slik mamma og pappa husker den fra barndommen, og som de selvsagt vil at barna skal oppleve.

Her kan du leie robåt eller kano å utforske sjøen med. Fra brygga kan du fiske krabber, og du kan plukke blåskjell selv. Og så kan du selvsagt bade, eller bare vasse med tean i tanga, som vi sier det så treffende på Sørlandet.

Se på idyllen på Skottevik på dette bildet, da. Det er jo sånt vi lengter etter hele vinteren, ikke vel?

CAMPINGE 2017 B padle idyll SKOTTEVIK IMG_6970

Hamre Familiecamping har også en fabelaktig strand. LES CAMP-INGES BLOGG OM HAMRE FAMILIECAMPING I KRISTIANSAND: Barnas ferieparadis

Avsløring: Derfor velger Camp-Inge basseng

Jeg er altså glad i flotte strender når jeg er på campingtur med teltet mitt. Men jeg synes jo også at det er utrolig gildt når campingplassen har et svømmebasseng. Til og med et oppvarmet og flott et, slik de har på Skottevik Feriesenter.

Her får du et bilde av det flotte bassenget, inkludert fornøyde campinggjester som koser seg. Jeg har selvsagt spurt pent om lov til å ta bilde av disse vakre menneskene:

CAMPINGE 2017 B basseng SKOTTEVIK IMG_7109

Og nå vet jeg at du sitter og venter på en video med Camp-Inge i fri flyt i bassenget. Jeg vil ikke skuffe deg, så den kommer her. Jeg svømmer vel nærmest som en tørrfisk. Men jeg avslører i hvert fall hvorfor jeg helst velger basseng når jeg kan:

Jaja, ingen skal beskylde Camp-Inge for å overdrive …

Apropos overdrive og gjøre ting en ikke kan: LES CAMP-INGES BLOGG FRA MOYSAND FAMILIECAMPING I GRIMSTAD: Yoga på stranda, her skjer det alltid noe, og møte med kongen

Camping-folk er sabla sosiale mennesker

Apropos tilbud. Noe av det flotteste med å bo på en campingplass en stakket stund av livet, er at det er så lett å komme i kontakt med andre campere. Ekte campere er per definisjon sosialt anlagte og omgjengelige folk.

Akkurat slik som Kjell Sødal og Marit Reinertsen. Her har Camp-Inge vært så griseheldig å bli invitert inn på terrassen deres. Kjell og Marit er veteraner med vogn, og på denne videoen forteller de hvorfor de trives så trofast på Skottevik.  Som den skarpe observatøren du er, ser du at dette paret har den fabelaktige utsikten du så på det første bildet.

Ja, det er så riktig som er sagt. Skottevik feriesenter er en perle. Det er jo som å bo i en liten landsby om sommeren. Se på disse to bildene. Kjenner du sommerkosen krible nedover ryggen, du også?

CAMPINGE 2017 B idyll 2 SKOTTEVIK IMG_7080

CAMPINGE 2017 B grend SKOTTEVIK IMG_7018

CAMPINGE 2017 B sørlandsby SKOTTEVIK IMG_7120

På det nederste bildet føler du deg vitterlig hensatt i sentrum av en ekte sørlandsby. Men du befinner deg faktisk fortsatt på Skottevik Feriesenter. De har valgt å bygge ferieleilighetene sine på denne kule måten. Rett bak disse husene finner du forresten feriesenterets egen Brygga restaurant.

Ut mot havet for å skape matopplevelser

Apropos kul bygning; jeg er jo nødt til å vise deg den stilige kiosken på Skottevik også. Tårnkiosken bærer sitt navn med rette. Tror du at du kan få kjøpt is der på sommeren, eller? Hint: Skiltet til høyre i bildet.

CAMPINGE 2017 B tårnkiosk SKOTTEVIK IMG_7031

Da jeg var på Skottevik Feriesenter valgte jeg faktisk bort restauranten de har der. Dumme meg, for det er visst veldig god mat der, ifølge erfarne feriefolk. Og som du har gjettet av navnet Brygga, ligger restauranten helt nede ved bryggekanten.

LES CAMP-INGES BLOGG FRA NESET CAMPING I SETESDAL: Slowfood er kremen av campingmat

Jeg tok i stedet en god labbetur lastet med mye utstyr ut mot havet. Der fant jeg en lun hylle på svaberget og mekket meg litt mat.

Det ligger tjukt utenpå meg at jeg er glad i mat og matlaging. Så jeg understreker en viktig faktor ved campinglivet: Du behøver absolutt ikke å la gourmet-kokken bli igjen hjemme. Du kan nemlig trylle fram masse godt for masselassen med en liten grill, en primus, et kjelesett og en rull aluminiumsfolie. Her får du en smakebit.

SJEKK HJEMMESIDA TIL SKOTTEVIK FERIESENTER I LILLESAND OG BESTILL DRØMMEFERIEN DIN

 

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inge Dalen

Jeg bor i skogen i Randesund i Kristiansand med kone, to barn og en katt. Jeg er utdannet journalist med lang fortid i Fædrelandsvennen. Nå er jeg kommunikasjonsrådgiver og innholdsleverandør for USUS, Visit Sørlandet og Tangen videregående skole, pluss spaltist i Kristiansand Avis. Så jeg er ganske glad i å skrive. I sommer skal jeg blant annet reise rundt på Sørlandet under dekknavnet Camp-Inge. Jeg skal selvsagt bo i telt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.