Sørlandet Blogg
Terje Vigen i Fjæreheia
Share

I sommer spilles musicalen om Terje Vigen i Fjæreheia i Grimstad. Og det bør du få med deg. Ikke bare fordi det er Ibsen, men fordi en uteforestilling i Fjæreheia er en helt magisk opplevelse.

Mektig i Fjæreheia

Mektig!

Det er det ordet jeg sitter igjen med, litt sliten etter nattens generalprøve. 4. juli braker det løs med premiere på Terje Vigen i Fjæreheia, og har du ikke skaffet deg billetter bør du raska på. Du skal ikke sove bort sumarnatta, vet du. Og en sommernatt i Fjæreheia er en vel anvendt sommernatt. Her er det utendørsteater hver sommer, men jeg må si at dette er det vakreste jeg har opplevd i Fjæreheia.

«Det bodde en underlig gråsprengt en, på den ydderste nøgne ø»

Terje Vigen i Fjæreheia

Steinbruddet i Fjæreheia skaper en mektig ramme rundt Ibsens Terje Vigen. Foto: Kjartan Bjelland

I det gamle steinbruddet som tyskerne anla er det skapt en monumental scene. Man føler seg litt liten der man sitter høyt oppe i amfiet, men fremdeles blir svimmel av å se opp på steinveggene på den andre siden. Hele steinbruddet tas i bruk og han som spiller Terje Vigen må ha blitt skikkelig sprek under øvelsene. Makan til trappetrening!

Terje Vigen som musical?

Jeg må innrømme at jeg ble litt skeptisk da jeg først hørte at det skulle settes opp en musical om Terje Vigen. Det gamle diktet om den underlige gråsprengte på den ydderste nøgne ø. Hva slags musical kunne det bli?

Helt fantastisk, viste det seg. Selv om noe av symbolikken gikk meg litt hus forbi – og selv om lyden til tider druknet litt i de massive steinveggene (satser på at det blir fikset til premieren), hadde jeg en kulturopplevelse av de sjeldne. Jeg kunne nok med fordel ha frisket opp diktet på forhånd, men forestillingen er flott også for deg som aldri har lest eller hørt Terje Vigen før.

All honnør til Ketil Bjørnstad for den vakre musikken, til skuespillerne, sangerne, danserne og ikke minst til folkene på Kilden som har skapt denne utrolige forestillingen.

Gåsehudøyeblikkene var mange, og var det en liten tåre som sprengte på borti øyekroken? Og aldri har jeg opplevd at publikum har venta så lenge etter en forestilling med å klappe. Det var så høytidelig og vakkert – jeg tror ingen turte å være først i frykt for å ødelegge stemningen.

Og da vi først begynte å klappe var det litt sånn «vondt-godt». Musklene hadde liksom stivna litt, selv om jeg var kledd i ull fra innerst til ytterst og hadde med både sitteundelag og teppe. Så kle deg godt – den sørlandske sommernatta kan være kald.

 

terje-vigen-Fjareheia-Kjartan-Bjelland

Fantastisk dans og dansere. Foto: Kjartan Bjelland

 

Dansere i Terje Vigen i Fjæreheia

Danserne imponerte i Terje Vigen. Foto: Kjartan Bjelland

 

Terje Vigen i Fjæreheia

Rule Britannia! Engelskmennene inntar Fjæreheia. Foto: Kjartan Bjelland

 

Terje Vigen i Fjæreheia

De to som ble borte. Foto: Kjartan Bjelland

 

Terje Vigen i Fjæreheia

Det bodde en underlig gråsprengt en, på den ydderste nøgne ø. Foto: Kjartan Bjelland

 

Fakta om Terje Vigen i Fjæreheia

Terje Vigen spilles i Fjæreheia i Grimstad hver kveld fra 4. juli til 12. juli 2017. Du kan også kjøpe billetter til Terje Vigen inkludert busstransport fra Grimstad og Fjære kirke. Det er litt under 2 km å gå fra parkeringsplassen ved Fjære kirke til Fjæreheia. Ta med varmt tøy, sitteunderlag og teppe – og gjerne myggspray hvis du er godt likt av myggen.

Mat og drikke får du kjøpt utenfor amfiet. Her selges det pølser, sveler, peanøtter, mineralvann, kaffe, øl og vin.

Toaletter finner du like ved inngangen til amfiet.

Billetter må bestilles på forhånd på kilden.com – samme gjelder bussbilletter fra Grimstad eller Fjære kirke.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.