Sørlandet Blogg
Mopr og barn i Klatreparken Høyt & Lavt Kristiansand
Share

Klatreparken Høyt & Lavt i Kristiansand er en aktivitet som passer for hele familien. Her kan både voksne og barn fra 80 cm kose seg i mange forskjellige løyper av ulik lengde og vanskelighetsgrad. Vi hadde nettopp en strålende dag i parken. 5 timer føyk avgårde og før vi dro måtte jeg love 9-åringen dyrt og hellig at vi snart skulle ta turen dit igjen.

Klatreparken Høyt & Lavt ligger ved Grotjønn, like utenfor Kristiansand sentrum. Du kan enten dra til Suldalen på Grim eller til Tjuvhelleren på Hellemyr. Begge steder er det parkeringsplasser og det er også enkelt å ta buss fra sentrum. Fra begge stedene er det en kort gåtur gjennom skogen før du kommer til klatreparken.

Sikkerhet i fokus

Før du går i gang med klatringen får du utdelt utstyret som er klatresele og hjelm. Instruktørene hjelper deg med å ta dette på slik at det blir ordentlig festet og justert. Deretter går de gjennom hva de forskjellige krokene brukes til og hvordan de åpnes og lukkes. Alle som skal klatre må gjennom en opplæringsløype før de kan ut i parken på egenhånd. Du må også fylle ut en egenerklæring på nett i forkant. Dette gjør du lett når du bestiller billetter og den trenger du bare å fylle ut en gang, uansett om du besøker parken mange ganger i løpet av en sesong.

Barna fulgte nøye med og var veldig ivrige etter å teste ut klatringen. Etter litt fomling i starten fikk de det til og noen kjørte gjennom opplæringsløypa både to og tre ganger mens de ventet på at alle skulle få det til.

Kristiansand-HoytLavt-billettluke

Utdeling av klatreseler og hjelm er første post på dagens program. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Kristiansand-HoytLavt-feste-seler

Instruktøren sjekker at selene sitter riktig og ikke strammer. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Instruktør i Høyt og Lavt Kristiansand

Barne følger nøye med på opplæringen. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Kristiansand-HoytLavt-klatrepark-klar

Klatreklar gjeng som har fullført opplæring og er klare for å slippes løs i parken. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Ulike løyper, ulik vanskelighetsgrad

De forskjellige løypene er merket med ulike farger etter vanskelighetsgrad. De oransje løypene er for de minste – og det merket vi voksne godt. Vi måtte bøye oss litt ekstra for å komme under alle wireene. Men barna mestret disse så lett som en plett og løp runde etter runde. De som er over 110 cm kan prøve seg i de grønne løypene. Her er du litt høyere oppe i trærne og hindrene er noe vanskeligere. Her ble det litt tøft for noen, men da er det greit å vite at en instruktør ikke er langt unna og at det er mulig å ta en stige ned på noen av plattformene.

De blå løypene er for de litt større barna. Her må du være over 140 for å klatre, og det var litt kjedelig for to av barna som bare manglet noen få centimeter på høydemålet. Neste sommer er de nok store nok! Derfor ble det til at vi voksne også stod over disse løypene, men heller tok de grønne og oransje noen ekstra ganger sammen med barna. Så får vi heller ta en voksentur for å teste ut resten av parken en annen gang:)

HoytLavt-Kristiansand-Orreleiken

Første løype ut er Orreleiken. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

HoytLavt-Kristiansand-plattform

Denne jenta trives godt i tretoppene. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

HoytLavt-Kristiansand-klatrejente

5-åringen er ikke snau – går rett på grønn løype! Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

HoytLavt-Klatrepark-Kristiansand-hinder

Masse forskjellige hindre gjør løypene varierte og morsomme. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

HoytLavt-Kristiansand-flyvende-jente

Se opp for flyvende mennesker! Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

 

Mattilbudet i Høyt & Lavt

Mattilbudet i Høyt & Lavt Kristiansand er imponerende bra. Her kan du kjøpe litt ulike småretter i kiosken og det går for det meste i pølser og burgere, men ikke hvilke som helst. Her er de skikkelig gode lokale kvalitetsburgere og pølser fra slakter Jens Eide i Lillesand. Grillpakkene inneholde masse digg og du griller maten selv. Brus har de ikke i kiosken, men til gjengjeld et stort utvalg av vann med og uten kullsyre og smaker, flere varianter sjokolademelk og masse forskjellige juice. Både mat og drikke falt i smak for hele gjengen etter noen timers klatring. Da var det godt med en liten pause og pust i bakken. Is ble det også. Desserten tok vi etter andre klatrerunde, for ingen klarte mer etter all den gode grillmaten.

Høyt & Lavt Kristiansand har også et samarbeid med Lindesnes Brygghus, så her kan du få deilig kildevann fra bryggeriet like ved Norges sydligste punkt. Er du på et lukket event i Høyt & Lavt kan også smake på Høyt & Lavt sitt eget klatreøl fra Lindesnes Brygghus.

HoytLavt-uteservering

Godt med en liten pust i bakken mellom klatreturene. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

HoytLavt-Klatrepark-Kristiansand-burger

Burgerpakka var skikkelig digg! Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Klatreparken-HoytLavt-burger

Burger fra Jens Eide med masse deilig tilbehør. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

HoytLavt-lunsj

To gode venninner slapper av med litt mat og drikke til lunsj i Høyt & Lavt. Foto: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

 

Fjellvåken zipline – 500 meter med toppfart på 80 km/t

For de aller tøffeste har Høyt & Lavt et spesielt heftig tilbud. Fjellvåken zipline er en skikkelig rå aktivitet som du kjøper alene eller i tillegg til den vanlige klatrebilletten. Du kan også kjøpe full pakke der den er inkludert. Fjellvåken har en høydeforskjell på 65 meter og du svever over Grotjønn i en vanvittig fart. Du kan få en toppfart på 80 km/t. Hvis ikke du er altfor nervøs kan du på klare dager nyte utsikten helt til Oksøy Fyr fra toppen. Dette passer veldig godt som en aktivitet i en bursdag eller et utdrikningslag. Billetten til Fjellvåken bør bookes på forhånd.

Min venninne Elisabeth digger fart og adrenalinkick, så hun var en perfekt kandidat for turen i Fjellvåken. Jeg har prøvd Fjellvåken før, og meldte meg frivillig til å vente med barna. Mens hun gjorde seg klar, tok vi desserten med oss ned i sola og slappet av litt mens vi ventet. Det tar 10-15 minutter å gå opp til høyden på andre siden av vannet der ziplinen starter. Det var et par unger som var skikkelig misunnelige, for igjen manglet det noen centimeter. Man må være over 140 cm høy for å ta Fjellvåken.

Elisabeth suste over vannet med hyl og skrål – og hadde glatt løpt opp en gang til hadde tiden strukket til; samme følelse jeg fikk da jeg testen ziplinen:)

Bestill billett til Fjellvåken zipline

HoytLavt-klatrepark-is

 

Ser dette fristende ut? Bestill billetter til Høyt & Lavt idag. Parken har stor kapasitet, men har du ordnet billett og fylt ut egenerklæringsskjemaet på forhånd går det mye raskere å komme seg ut i parken.

 

 

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.