Sørlandet Blogg
Share

Dra til Sørlandet og opplev skikkelig sydenstemning.

Det beste med Sørlandet er det deilige klimaet, de hyggelige sørlendingene, de koselige restaurantene, skjærgården og de flotte strendene. Hvem sier du må dra til Italia for å nyte livet?

Besøk Risør, en av få byer i Norge som står på listen over byer med verneverdig bebyggelse. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Besøk Risør, en av få byer i Norge som står på listen over byer med verneverdig bebyggelse. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet.

Italia har Cinque Terre, Norge har pittoreske Sørlandsbyer

Besøker du Risør, Arendal, Grimstad, Lillesand eller Mandal vil du bli overrasket over hvor koselig det er. Brosteinsgater, hyggelige smug og små hvite hus. I mange av husene finner du nisjebutikker, så det er ikke noe i veien for å få shoppet litt. Alle byene ligger ved sjøen med kafeer og restauranter på bryggekanten. Pittoreske hvitmalte sørlandsbyer er ren idyll.

Smaken av Italia får du på Lillis gelato i Lillesand. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Italiensk is eller sørlandsk is

Legger du turen innom Lillesand, må du gå innom Lillis Gelato Cafe, en iskrem-fabrikk midt i byen. Lillis produserer italiensk is med alle mulige smaksvarianter. Over hele Sørlandet får du selvfølgelig kjøpt Norges beste iskrem, Hennig-Olsen is.

Finn deg et basseng og nyt Sørlandet. Foto: I. Hutchinson©Visit Sørlandet

Finn deg et basseng og nyt Sørlandet. Foto: I. Hutchinson©Visit Sørlandet

Nyt livet ved bassengkanten

Ingenting slår en ferie ved bassengkanten. På flere av campingplassene og hotellene på Sørlandet får du sommerfølelsen ved bassenget. I Arendal gjestehavn er det til og med et oppvarmet, flytende basseng, med en temperatur på 25 grader.

Her finner du oversikten over bassenger du kan nyte sommeren i

Drikk en espresso på bryggekanten

Sørlandet kan by på flere gode espresso-barer. Sørlandets kaffebrenneri og Torungen kaffe er egne brennerier som lever og ånder for at du skal få en deilig espresso på din sørlandsferie.

Foto: Victoria Nevland©Visit Sørlandet

Nyt havets delikatesser og vin på bryggekanten hos Bølgen & Moi i Kristiansand. Foto: Victoria Nevland©Visit Sørlandet

Restauranter med sydhavsstemning

Nyt et deilig måltid på en restaurant på bryggekanten. Bestiller du bord på Bølgen & Moi på Fiskebrygga i Kristiansand, har du glitrende utsikt til båtlivet. Kulinariske opplevelser kombinert med god stemning får du i baren.

På Sørlandet går det ann å finne ei ensom strand. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

På Sørlandet går det an å finne ei ensom strand, her stranden på Strand Hotel Fevik. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Ei strand for deg selv

Finn deg din egen deilige drømmestrand. Strendene på Sørlandet har du nesten helt for deg selv. Her kan du nyte havutsikten og den finkornete stranda. Husk vannflaska, nistepakka og solkremen, det er ikke alle strender som har en kiosk i nærheten.

Møt en sindig Sørlending i Risør. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Møt en sindig Sørlending som tar deg med på en omvisning  i Risør. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Ilter italiener eller sindig sørlending

Mange synes det er sjarmerende med en litt utemmet italiener. Men besøker du Sørlandet møter du mennesker med med et herlig og rolig lynne. Det er heller ikke vanskelig å bli betatt av den herlige sørlandsdialekten med de «blaude» konsonantene.

Bestill golfferie på en av Norges beste golfbane. Bor du på The Bølgen & Moi hotel Utsikten får du utsøkt vin og lekker mat. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet.

Bestill golf-ferie og spill på en av Norges beste golfbaner. Bor du på Utsikten Hotel Kvinesdal får du utsøkt vin og lekker mat. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet.

Slå et slag på en av Norges sørligste golfbaner

Sørlandet er ikke akkurat kjent for sine golfbaner, men klimaet og det flate landskapet gjør golfbanene til noen av Norge beste. Drar du til Kvinesdal, kan du spille golf på en av Norges flotteste baner. På Utsikten golf får du utsikt på kjøpet. Banen har 18- og 9-hullsbane.

I Kristiansand ligger Bjaavann golfbane. Banen er designet av den verdenskjente golfarkitekten Robert Trent Jones Jr.

Kjører du til Tromøya utenfor Arendal, kan du nyte livet på Bjellandstrand gård. Foto: I. Hutchinson©Visit Sørlandet

Kjører du til Tromøya utenfor Arendal, kan du nyte livet på Bjellandstrand gård. Foto: I. Hutchinson©Visit Sørlandet

Rosehage og middelhavsmeny

Skal du roe helt ned og nyte Sørlandet, er et besøk på Bjellandstrand gård på Tromøya i Arendal et godt tips. Gården har en nydelig uteplass med rosehage og en koselig kafé. Her er det lagt opp til et rolig tempo hvor du kan nyte noe kaldt i glasset, en middelhavsbuffet eller en kaffe. Bjellandstrand ligger midt i Raet nasjonalpark og kun en liten spasertur ned til en av de vakre rullesteinsstrendene på øya.

Olivenoljespesialist i Kristiansand

Kjøp med deg olivenoljer og italienske krydder fra Oliviers & Co i Kristiansand. Damene på Oliviers gir kunnskap og kompetanse til matelskere. Du kan også melde deg på et olivenolje-kurs, hvor du lærer mer om olivenoljens egenskaper, helseeffekter og bruksområder.

God ferie, «la dolce vita» på Sørlandet

Her finner du de beste opplevelsene på Sørlandet

Trenger du overnatting på Sørlandet

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

4 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.