Sørlandet Blogg
Sørlandets beste fiskesuppe?
Share

Kalenderen sier juni og S O M M E R. Det er på tide å starte jakten på Sørlandets beste fiskesuppe.

For uinnvidde eller for deg som er ny på Sørlandet, så er du herved invitert til å være med i den (u-)offisielle kåringen av Sørlandets  beste fiskesuppe. Det er viden kjent at vi sørlendinger bruker mye tid og innsats på å spise oss gjennom fiskesupper som serveres på restaurantene langs sørlandskysten. Alt skal testes i jakten på den beste, mest smakfulle, den ultimate og ypperste fiskesuppe som «noen noengang har smakt».

Egenproduserte delikatesser

Jeg startet jakten litt tidlig i år. På denne siste søndagen i mai tok sola tatt seg en ørliten pause. Dermed ble det til at vi tok brunsj på Provianten i Mandal. Her har vi vært mange ganger før, og det er jo selvsagt en grunn til at vi kommer tilbake. Stedet ligger på bryggekanten midt i sentrum, og er rett og slett særdeles hyggelig. I tillegg er maten veldig god. Det at de også brygger sitt eget øl er jo heller ikke dumt. I tillegg har de også et stort utsalg hvor de selger egenproduserte delikatesser, bakverk, kaffe og mye annet digg.

Herlig stemning på Provianten i Mandal

Men tilbake til fiskesuppa. Etter litt frem og tilbake i menyen så falt valget nok ei gang på fiskesuppe. Det er jo sommer. Og da er det fiskesuppe som gjelder. Sørlending, ikke sant?  Jeg mente å huske at fiskesuppa på Provianten skiller seg litt ut fra «standarden» som serveres. Den var kremet (det liker jeg best), men jeg husket den også som mer gylden (?) enn kremfarget…

Fiskesuppa kom på bordet, levert med et assortert utvalg av hjemmebakt brød med tilhørende god olivenolje som dipp. Suppa var som jeg husket både kremet og gylden. Toppet med reker, mye fisk og gode blåskjell. Suppa smakte rett og slett herlig. Her kunne til og med en amatør som jeg smake at kraft var blitt kokt både lenge og vel.

Sørlandets beste fiskesuppe sommeren 2017

Mulig jeg var veldig sulten. Mulig det var starten på sommeren. Men fiskesuppa på Provianten er rett og slett en meget sterk kandidat til å stikke avgårde med tittelen «Sørlandets beste fiskesuppe sommeren 2017». Og det egentlig før vi er helt i gang med sommeren.

Jeg er klar for å teste ut fiskesupper over hele Sørlandet i sommer. Og jeg gleder meg til å høre hvor dere mener Sørlandets beste fiskesuppe serveres.

GAME ON!

#sørlandetsbestefiskesuppe #SpisSørlandet

Provianten, Mandal

Glade kokker gir glad mat

Provianten, Mandal

Mye snadder som lages på Provianten, og som du kan kjøpe med hjem

 

Herlige Provianten i Mandal

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Heidi Sørvig

Happy "periode-twitrer", FB-addict og blogger både her og der! Elsker Sørlandet, god mat og drikke. Lar meg stadig begeistre over nye steder og nye opplevelser på Sørlandet. Har svart belte i shopping, og er en skikkelig sporhund på å finne de fine nisjebutikkene rundt om i sørlandsbyene. Som aspirerende fjellgeit kan det også slumpe til å bli delinger av fine fjellturer og kanskje til og med en skitur innimellom.

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.