Sørlandet Blogg
På vei hjem fra stranda på Sandøya
Share
Dette innlegget er fra sommeren 2017. Her kan du finne en oversikt over sommerleirene og sommerskolene på Sørlandet for sommeren 2018.

 

Så var den den tida igjen – på tide å melde på kidsa på sommerleir eller sommerskole. Når jeg ser på tilbudet som barna har i år, skulle jeg nesten ønske at jeg var barn igjen! Så utrolig mye gøy man kan være med på. Listen min er lang, men langt fra fullstendig. Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet dersom du vet om andre sommerleirer eller sommerskoler på Sørlandet.

Aktivitetsleir på Aquarama – uke 26 og 32

Barn i klatreveggen i Aquarama Bad

Bademoro og masse annet gøy på aktivitetsleir i Aquarama. Foto: Anders Martinsen, Aquarama

På Aquarama i Kristiansand kan gutter og jenter i alderen 6-11 bli med på noen aktivitetsfylte dager med bademoro i Aquarama Bad og aktiviteter i og utenfor Aquarama. Her vil blant annet spillere fra Start og Vipers bli med.

Meld deg på aktivitetsleir i Aquarama

Sommerskole på Vitensenteret Sørlandet i Arendal – uke 27

Barn i aktivitet utenfor Vitensenteret Sørlandet i Arendal.

Bli med på VitenSkole på Vitensenteret Sørlandet i sommerferien. Foto: Håkon Sundbø

4 dagers sommerleir (dagcamp – mandag til torsdag) på Vitensenteret Sørlandet i Arendal. Passer for barn som skal opp i 4. klasse til 7. klasse. Her blir det teknologi, bygging, eksperimenter på naturfagslab’en, uteaktiviteter og masse moro.

Meld deg på Vitenklubb på Vitensenteret Sørlandet

Barnas Øy, Kristiansand – uke 26, 27, 28, 31 og 32

Gutt med svømmeføtter på svaberg

På sommerleir på Barnas Øy på Bragdøya utenfor Kristiansand får barna oppleve mange forskjellige aktiviteter. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet

På Bragdøya utenfor Kristiansand kan barna boltre seg på et stort område. Barnas Øy er en dagleir. Her blir barna hentet med båt på fastlandet ved Auglandsbukta hver morgen og levert tilbake om ettermiddagen. På Bragdøya koser de seg med krabbefiske, bading, fiske, snorkling, SUP, båtkjøring, bærplukking, matlaging og masse annet moro. Jeg har vært på besøk på Barnas Øy, og hadde en fantastisk dag der jeg ble servert lunsj som barna laget selv og vi fikk en fin båttur til Dybingen der vi koste oss i sola med bading og klatring. I år har jeg meldt datteren min på 9 år på denne leiren og hun gleder seg veldig.

Barnas Øy – informasjon og påmelding 2017

Feriekoloni på Haraldvigen – uke 25, 26 og 31

På Haraldvigen, som ligger på ei øy utenfor Kristiansand, arrangerer Kristiansand kommune feriekoloni for barn. Dette er et tilbud til alle barn, men man må søke om plass. Søknadsfristen er 6. mai.

Det går også an å søke om opphold på Røde Kors’ tilbud «Ferie for alle» på Haraldvigen.

Friluftsskolen i Grimstad – gratis sommerleir 10.-13. juli (uke 28)

Friluftsskolen i Grimstad er et gratis tilbud til alle mellom 10 og 13 år (født 2004 – 2007). På friluftsskolen kan du delta på spennende friluftsaktiviteter som klatring, padling, sykling, topptur, overnattingstur, matlaging utendørs og mye mer.

Les mer om programmet for friluftsskolen i Grimstad

Norway Summer Games – uke 32

Representanter for mange ulike idretter som tilbys på Norway Summer Games

På Norway Summer Games i Kristiansand kan du teste ut mange forskjellige idretter. Foto: Norway Summer Games

Norway Summer Games er en nystartet idrettsfestival i Kristiansand. Målet er at dette skal bli den største multiidrettsfestivalen i Skandinavia. Her kan du delta i mange forskjellige idretter og du kan være med på masse forskjellige aktiviteter. Overnatting ordner du selv.

Les mer om Norway Summer Games i Kristiansand

Livet på gården, Sandøya – uke 25, 26, 31, 32

På vei hjem fra stranda på Sandøya

Livet på Gården er en sommerleir på Sandøya utenfor Tvedestrand. Foto: Heidi Sørvig, Visit Sørlandet

«Livet på gården» er en sommerleir som gir barn og unge erfaringer med hvordan livet på et småbruk har artet seg opp gjennom tidene. Hva gjorde vi før vi kjøpte maten vakuumpakket i butikken og før supermarkedet bugnet av titalls ulike brødsorter, såper og klær? Gi ungene en reality-check:) Her lærer de om selvberging og bærekraft. Leiren holdes på et småbruk på den bilfrie øya Sandøya utenfor Tvedestrand. Her bor barna fra søndag ettermiddag til fredag ettermiddag. Det er plass til 20 barn på hver leir. De to første ukene er for barn fra 9-12 år og de to ukene i august er for de fra 12-16.

Se mer informasjon om Livet på Gården på Sandøya.

Idrettsleiren på Hove, Arendal – 25.-29. juni

Idrettsleiren har lang tradisjon som sommerleir og arrangeres hvert år på Hove leir- og friluftssenter på Tromøya utenfor Arendal. Leiren er en aktiv leir for barn og ungdom fra 11-17 år. Hver dag har du tre timer med hovedaktiviteten din og 3 timer med andre aktiviteter, i tillegg til bading, grilling, lek og sosialt samvær om kveldene. Du kan velge mellom mange ulike idretter, blant annet kiting/windsurfing, dans, sandvolleyball, fotball, skyting, ridning, klatring og rugby. Fullstendig liste over idretter som tilbys ved Idrettsleiren 2016. Idrettsleiren har også tilbud til handicappede.

Meld deg på Idrettsleiren 2017

Rytmisk sommerskole på Byremo – 31. juli – 3. august

Vest-Agder Musikkråd gjentar suksessen og arrangerer også i år Rytmisk Sommerskole for spilleglad ungdom mellom 14 – 20 år. Kurset avsluttes med konsert på Eikerapen Roots Festival – en av landsdelens største musikkfestivaler.

Les mer om rytmisk sommerskole

Friluftsskole med FLIR – Friluftsrådet i Lindesnesregionen – uke 26 og 32

Friluftsrådet i Lindesnesregionen arrangerer tre forskjellige leirer i sommer. Det blir en i Audnedal og to i Mandal. Felles for alle er at det blir mye aktivitet i naturen; som bading, padling, klatring i trær, fisking og masse lek.

Sjekk ut mer om friluftsskolene i Lindesnesregionen og hvordan du kan melde deg på

Redningsselskapets sommerskole flere steder på Sørlandet (dagtilbud)

Redningsselskapet i Norge arrangerer sommerskoler over hele landet. I 2017 blir sommerskolene arrangert 4 steder på Sørlandet; Arendal, Kristiansand, Lillesand og Mandal. Sommerskolen passer for barn mellom 9-13 år og er et dagtilbud fra mandag til fredag.

Se oversikt over Redningsselskapets sommerskoler på Sørlandet i 2017.

Stine Sofies Sommerskole, Grimstad – uke 26

Sommerleir (dagcamp) i Grimstad fra mandag til torsdag med flere ulike kurs. Her kan du blant annet prøve deg på Mesternes Mester, inspirert av Tor Hushovds deltakelse i det populære TV-programmet. Det blir også bakekurs og kokkekurs i tillegg til aktivitetscamper med mange forskjellige sommeraktiviteter. De ulike kursene er tilpasset forskjellige aldersgrupper, men campen har et tilbud til barn født mellom 2000 og 2009.

Meld deg på Stine Sofies sommerskole i Grimstad

Basecamp Fjell med DNTSør – 26.-29. juni

Aktiv fjellcamp for ungdom mellom 12-16 år. Base er Bjørnevasshytta i Setesdal og du må være medlem i DNT for å bli med. Her tilbys ulike aktiviteter som klatring, kanopadling og uteovernatting. Det blir felles transport tur/retur fra Kristiansand.

Finn ut mer om Basecamp Fjell på Sørlandet sommeren 2017

Sommeraktiviteter med Fritidsetaten i Kristiansand – hele sommerferien

Fritidsetaten Øst og Vest har et allsidig program med turer og aktiviteter både i Kristiansand og andre steder i Norge og utlandet.

Sjekk tilbudene fra Fritidsetaten Kristiansand sommeren 2017.

Rideleir Jegersberg uke 27 og 28 (dagleir)

Rideleirene passer for både nybegynnere og litt erfarne ryttere. Dagleiren varer fra mandag til fredag fra 8-15.30.

Her blir det masse ridning men også fokus på stell og foring av hestene.

Les mer om rideleir i Jegersberg 2017

Rideleir på Epona Ryttersenter, Kristiansand – uke 26 og 32

Epona Ryttersenter holder til i Travparken like ved Dyreparken i Kristiansand og arrangerer rideleir på dagtid to uker i sommer. Leiren har et tilbud både til nybegynnere og de som har ridd litt tidligere. Her blir det to timer ridning hver dag, teori og praksis i stallen og mye sosialt.

Meld deg på sommerens rideleir på Epona Kristiansand

Rideleir på Kjerlingland

Nok en leir for deg som er hesteinteressert på Kjerlingland Gård utenfor Grimstad. Leirene er lagt opp over tre dager og alle deltakere for en egen hest. Det blir fokus på ridning, stell og sosiale gårdsaktiviteter.

Les mer om rideleiren på Kjerlingland Gård

Søruga Grimstad – uke 26

På Kilandsenteret i Grimstad er det base for denne leiren arrangert av Friluftsrådet Sør og Aust-Agder Røde Kors. Her kan barn mellom 9 og 15 år delta. På leiren er det ulike aktiviterer og utflukter.

Les mer om Søruga i Grimstad

Vipers Håndballskole –  jenteleir 1.-3. august (dagtilbud)

Vipers ruler i eliteserien i håndball for tida, og nå kan de unge håndballspirene lære av heltene. I tre dager kan jenter født mellom 2007-2002 boltre seg på parketten i Aquarama sammen med stjernespillerne i Vipers.

Les mer om håndballskolen hos Vipers i Kristiansand

Sommerseilskole i Kristiansand – uke 26 (dagtilbud)

Christiansand Seilforening arrangerer sommerseilskole for barn mellom 10 og 14 år, primært for å skape interesse for seiling og for å gjøre barn trygge i en seiljolle og i nærheten av vann. Ypperlig for deg som holder på med seiling allerede eller for deg som har tenkt å begynne med seiling. CSF Sommerseilskole vil foregå på seilforeningens anlegg på Kjeltringholmen, en øy på byfjorden i Kristiansand.

Bli med på sommerseilskole i Kristiansand 2017

Forskerfabrikken

Forskerfabrikken arrangerer sommerskole flere steder på Sørlandet. Dette er et tilbud til de som skal opp i 5., 6. eller 7. klasse til høsten. Her lærer man mer om naturfag, fysikk og kjemi og kurset følger læreplanen for mellomtrinnet. Supert for deg som har en nysgjerrig forskerspire i hus. Sommerskolen er et dagtilbud fra mandag til fredag.

Forskerfabrikkens sommerskoler i Aust-Agder 2017

Forskerfabrikkens sommerskoler i Vest-Agder 2017

Sommerskole med dans i Arendal – uke 27 (dagtilbud)

Nidelv Ungdomslag i Arendal arrangerer sommerskole med dans fra 3.-7. juli. Sommerskolen passer for både gutter og jenter født mellom 2005-2010. Dansepedagoger/profesjonelle dansere står for opplegget i løpet av sommeskolen.

Les mer om Nidelv Ungdomslag og sommerdanseskolen.

Gratis sommerskole i Kristiansand – uke 26 og 32

Kristiansand kommune arrangerer sommerskole for første gang. Dette blir et tilbud for elever fra 5.-10. klasse. Her kan elevene på 5.-7. trinn velge mellom «Mat, miljø og folkehelse» eller «Realfag og teknologi» mens ungdomsskoleelevene får «Friluftsliv», «Musikk, dans og filmverksted» og «God hverdagskunnskap» på programmet. Det er plass til 320 elever på sommerskolen som får base på Solholmen og Grim skole. Søknadsfrist er satt til 25. mai og info vil komme hos Kristiansand kommune.

 

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

3 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.