Sørlandet Blogg
Share

Endelig er Barnefilmfestivalen i Barnas By Kristiansand (25.-30. april 2017) i gang. Tenk i år arrangeres festivalen for 20. gang!! Det er imponerende det. Og noe annet som jeg syns er imponerende, det er at det er over 100 filmer på programmet, fra 21 ulike land. Jeg gleder meg så mye til å dypdykke i programmet og finne alle de filmene jeg vil se med ungene i løpet av uka. Kanskje jeg klarer å skvise noen inn på dagtid også.

IMG_2505

Kristiansand kino er pyntet og klar for barnefilmfestivalen 2017. Alle foto: Inger L. Hutchinson©Usus AS

Min første Barnefilmfestival-opplevelse

Jo, den var for 18 år siden. Som ung dramastudent i Hallingdal ble klassen invitert på Barnefilmfestivalen. Vi så film, deltok på workshops og spiste is på Fiskebrygga. Det jeg husker aller best var de store gode kinosetene i den enorme salen, ikke akkurat bygdekino her nei, deilig popcorn og mange fine filmer. Jeg kan og huske at vi vurderte å kidnappe en gullfisk på Vandrerhjemmet som så veldig sulten ut, men det er en helt annen historie.

Mine barns første Barnefilmfestival-opplevelse

Eldstemann i heimen har vært innom på et par filmer under festivalen tidligere, men minstemann på 2 år har aldri vært på kino. Her om dagen kom Barnefilmfestivalen selv ut med noen veldig gode tips til filmer for de minste. Jeg tror dette er en suksessoppskrift og vi kommer til å følge denne slavisk. Det hjelper jo og at billettprisene er rimeligere under festivalen, da er det ikke så kjedelig å måtte gå før filmen er ferdig om makkene kribler litt for mye.

Jubileumsåpning

I går var det duket for en storslagen åpning av den 20. Barnefilmfestivalen. Kristiansand kino var pyntet og fylt til randen med herlige barn, en Kronprinsesse, en barneTV-prinsesse (les Iselin Shumba/Gjertrud fra Snøfall) og en søt spurv som trodde han var en stork. Og for en stas det var, jeg lar bildene tale for seg selv. Og filmen Richard Storken, ja den burde du se.

IMG_2489

HKH Kronprinsesse Mette Marit og programleder Iselin Shumba er klare for å sparke finalen i gang.

IMG_2495

Anbefaler virkelig å se Richard Storken,en norsk film om en søt liten stork som egentlig er en spurv.

IMG_2499

Kjempegøy at stemmen bak Richard Storken og produsenten av filmen var til stede.

IMG_2503

En kry Barnejury fikk hilse på HKH Kronprinsesse Mette Marit under åpningen.

BFF_Fotor

Programsjefen anbefaler

Under Jubileumsåpningen fikk jeg tatt en liten prat med Stina Ask Mikkelsen som er programsjef for barnefilmfestivalen, og på spørsmålet «Hvorfor må man ikke gå glipp av Barnefilmfestivalen?» svarer Stina:

Stina Ask Mikkelsen Barnefilmfestivalen IMG_5131

Stina Ask Mikkelsen, programsjef for Barnefilmfestivalen. Foto: Inge Dalen©Usus AS

Jeg kan skissere (minst) tre gode grunner:

1. Barnefilmer fra morgen til kveld.
Når får du ellers muligheten til å se barnefilmer fra morgen til kveld – hele uka? Festivalen viser i underkant av 100 skikkelig gode barnefilmer til en rimelig billettpris (65,-). La familien oppleve Norges største filmfestival for barn – i Kristiansand! På mange av visningene er filmfigurer, filmskapere og skuespillere tilstede i salen.

2. Et arrangement som gjør ting på barnas premisser.
Festivalen er Norges største og eldste filmfestival for barn og har 20 års erfaring med å sette sammen filmprogram for små og store barn. I år blir det i tillegg tidenes bursdagsfest for barna i Kristiansand når festivalen feirer sitt 20års jubileum og inviterer til gedigent bursdagsselskap fra kl. 12-15 lørdag 29. april.

3. Eksklusivt program.
Se filmer i ulike sjangre fra alle verdens hjørner ellers ikke ville funnet veien til Norge. Mange av filmperlene som settes opp denne uken er kun importert for Barnefilmfestivalen og du vil ikke få mulighet til å se filmen på kino noe annet sted!

Vi ber Stina gi oss én filmanbefaling pr. dag – og dette er filmene hun mener du absolutt ikke må gå glipp av denne uken!

TIRSDAG 25.4.
RICHARD STORKEN (6år)
Dette er årets åpningsfilm og vi glade for å kunne vise premieren med skuespiller og regissør tilstede! I filmen møter vi Richard som tror han er en stork. Det er bare ett problem. Han er en spurv.

Ble vist tirsdag kl. 17.00, men vises også på lørdag kl. 12.15. Se traileren på filmen her. 

ONSDAG 26.4.
ROM 213 (9år, anb. 11år)
Skrekk og gru! Spennende grøsser basert på Ingelin Angerborns populære ungdomsbok. Møt regissøren i salen!

Vises onsdag kl. 19.00 og lørdag kl. 18.15. Se traileren på filmen her.

TORSDAG 27.4.
OFFLINE (9år, anb. fra 11år)
Filmen har vunnet flere priser og gått sin seiersgang på festivaler verden over. På visningen kan du både møte hovedrolleinnehaveren og regissøren i salen.

Vises torsdag kl. 18.45 og lørdag kl. 16.15. Se traileren på filmen her.

FREDAG 28.4.
HUNT FOR THE WILDERPEOPLE (9år, anb. 11år)
Den store fredagsfilmen i år er HUNT FOR THE WILDERPEOPLE. Actionfylt underholdningsfilm med imponerende skuespillerprestasjoner – om to svært ulike typer som må samarbeide for å holde seg et steg foran forfølgerne.

Vises fredag kl. 17.30 (Sal 1) og lørdag kl. 18.15. Se traileren på filmen her. 

LØRDAG 29.4.
LÆRER FROSK (Tillatt for alle)
Lørdag er den store familiedagen med gratis kake, is og piratburger. Morsomme aktiviteter med bl.a. Høyt & Lavt og Vitensenteret Sørlandet. Ikke gå glipp av froskehoppkonkurranse etterfulgt av Norgespremiere på LÆRER FROSK. Kåret til årets barnefilm i Nederland og nå er den endelig tilgjengelig med norsk tale.

Vises lørdag kl. 14.00 i sal 1. Se traileren på filmen her. 

SØNDAG 30.4.
SUPERSØNDAG: MILO – MÅNENS VOKTER (6år)
Milo, en rampete faun, blir valgt som vokter av månen. Men på hans aller første dag som vokter klarer han å miste den! Denne SuperSøndag-visningen avslutter årets festivaluke. Her får du både med deg konsert med Superbandet og Norgespremieren på animasjonsfilmen MILO – MÅNENS VOKTER. Billetter 100kr.

Vises søndag kl. 14.00 i sal 1. Se traileren på filmen her.

Richars S 2   ROm213   uten tekst   Hunt for W still_371116-1024x682   Lærer Frosk liten   milo

 

Program, informasjon, trailere og billetter ligger tilgjengelig på www.barnefilmfestivalen.no. Kanskje vi sees? Del gjerne bildene dine med #barnasbykrs og #barnefilmfestivalen om du tar turen.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inger Hutchinson

Inger Lund Hutchinson, fra Hemsedal og bor i Kristiansand. Gift med Fredrik og har to søte gutter. Jeg elsker alt som har med aktiviteter å gjøre. Jeg er en skijente som har lært seg å elske sommeren og alt den har å tilby. Jeg syns det er utrolig spennede å reise til nye steder i landsdelen og oppdage gøye ting og fine folk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.