Sørlandet Blogg
Share

Det er mange barn som har sin første kinoopplevelse under Barnefilmfestivalen i Kristiansand (25.-30. april). Festivalen er Norges største og eldste filmfestival for barn og har lang erfaring med å sette sammen filmprogram for små og store barn.

Lav terskel

Til de ferskeste og minste (3-5 år) festivaldeltakerne anbefales å prøve ut en av de kortere filmene på programmet. Velg gjerne en film uten dialog, eller et av kortfilmprogrammene som er skreddersydd for de minste. Disse visningene varer ca. 1 time og det er mulighet for naturlige opphold/lufteturer underveis der man kan bevege på seg eller avbryte visningen tidligere uten å gå glipp av for mye. Det er lav terskel for å delta på disse visningene og det er innafor med litt lyd og snakking underveis.

Humor og ablegøyer

Vi anbefaler filmer med lite eller ingen dialog, men som har desto større fokus på humor, ablegøyer, musikk, farger og bevegelser. På festivalvisningene er det en representant fra festivalen som ønsker publikum velkommen og forteller litt om filmen(e). Det blir informert om at «nå blir det mørkt» og at det er lov å holde seg for ørene og holde hverandre i hendene i kinomørket. Dette kan gjøre opplevelsen litt mindre skummelt. Festivalen forsøker også å tilpasse lydnivået til barnas hørsel. Dette er med på å skape en trygg og fin ramme for det første kinobesøket.

Møt filmskaperne

På flere av festivalens filmer kan det unge publikummet møte filmskaperne, skuespillerne eller figurene i salen. Hvis det er tilfellet på visningen dere velger, får barna (og foreldrene) mulighet til å stille spørsmål. Denne seansen er ofte til stor begeistring for både filmskaperne og barna i publikum.

Topp fem for de minste:

Her en en topp fem liste over årets festivalvisninger som er tilpasset de yngste festivalgjestene.

ulv og krokodille

ULV OG KROKODILLE (Kortfilmprogram)
Onsdag 17:00
Torsdag 09:45
Lørdag 12:15

TO gode naboerliten

TO GODE NABOER
Onsdag 09:30
Søndag 16:30

StoreBill

STORE-BILL OG LILLE-BILL
Onsdag 11:15
Torsdag 17:00
Søndag 16:45

Snipp_Snapp_Snute

SNIPP SNAPP SNUTE
Tirsdag 16:30
Søndag 13:00

elleville elfrid og henrik

ELLEVILLE ELFRID & CO
Lørdag 12:00

Filminfo og billettkjøp på bff.no og krskino.no.
Billettpris 65,-

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inger Hutchinson

Inger Lund Hutchinson, fra Hemsedal og bor i Kristiansand. Gift med Fredrik og har to søte gutter. Jeg elsker alt som har med aktiviteter å gjøre. Jeg er en skijente som har lært seg å elske sommeren og alt den har å tilby. Jeg syns det er utrolig spennede å reise til nye steder i landsdelen og oppdage gøye ting og fine folk.

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.